GALERIA DE FOTOS

dimarts, 22 de maig del 2012

CRESPELLS DE FLOR D’ACÀCIA

 6-5-crespells de flor d acacia-ppal-ETI

La primera vegada que vaig menjar flors d'acàcia va ser un dia que la mare de la Mirela les va portar de Romania. Desconeixia totalment que eren comestibles. A partir d'aleshores, les tornem a fer cada primavera. Gràcies Mire per fer-nos descobrir esta delícia!!

La Robinia pseudoacacia o falsa acàcia és un arbre amb unes flors blanques molt boniques i aromàtiques a partir de les quals les abelles fan una mel molt preuada. Segurament hi ha acàcies als vostres pobles, a Cerdanyola hi ha uns quants, i a la primavera és quan estan ben florits. 

Robinia pseudoacacia cuinadiari



La veritat és que us sorprendrà com són de bones, així que si localitzeu alguna acàcia a prop vostre, ja sabeu!


Per fer estos Crespells o bunyols de flors d'acàcia, utilitzem el mateix arrebossat dels crespells de borratges.

Ingredients:

-Per a l’arrebossat:
  • 1 ou
  • 150 g de llet 
  • 120 g de farina
  • Un rajolí d’anís sec
  • 2 cullerades de sucre
-Resta d’ingredients:
  • Ramells de flor d’acàcia
  • Oli de gira-sol per fregir
  • Sucre per arrebossar

Estris: bol per fer la barreja, paella

Elaboració:


1.- Renta els ramells de flors amb molta cura per tal que no es trenquen. Deixa assecar a sobre d'un colador o reixeta.

2.- Barreja tots els ingredients de l’arrebossat fins que obtingues una massa homogènia i sense grumolls.
 
3.- Passa els ramells de flors d’acàcia per la pasta.

4.- Fregeix-les en abundant oli calent i quan estiguen daurades per les dues bandes trau-les a sobre d’un colador perquè deixen anar l’excés d’oli.

5.- Quan encara estiguen calentes, passa-les per sucre.


6.- Menja-les tèbies.

Nota: Es menja tot excepte el palet central. 

Aquestes flors poden ser unes bones postres ràpides!



Temps total: 15-20 minuts

Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o seguint-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

16 comentaris :

Alfriston Cottage ha dit...

Aquesta recepta la trobo molt original. No he tastat mai cap flor comestible i tinc curiositat per saber quin gust tenen. Amb la teva recepta no m'importaria pas començar! Jejeje

El blog de Melerin ha dit...

Molt bona recepta! Està molt bo i molt molt original!

:)

Marta CuinaDiari ha dit...

A mi també m'han sorprés molt, i lo bo és que tot i que aquestes les han portades de Romania, per aqui també tenim d'acàcies, encara que em sembla que ja no estan en flor. No en deveu tenir alguna per Alfriston Cottage?? :-)

Marta CuinaDiari ha dit...

Qué te voy a contar yo a ti???? Buenísima!!

raquel ha dit...

A Catalunya i en general a la península ibèrica tenim bastants exemplars de Robinies pseudoacàcies. Floreixen des de principis d'abril fins a finals de maig, o sigui que si us afanyeu encara podreu trobar algunes flors. Fa dos caps de setmana vaig estar pel baix empordà i vaig poder veure exemplars de Robinia profusament florits, o sigui que ja ho sabeu!

Marta CuinaDiari ha dit...

Moltes gràcies Raquel pel teu consell i pel teu comentari. Estàs feta tota una experta!! Jo vaig haver de mirar fotos per internet per saber de quin arbre es tractava i ara ja el sabria reconéixer. Segur que tots en tenim algun de ben a prop. Marta

abril ha dit...

Quina recepta tan original!!!! és molt vistosa a més! s'ha de probar!

llimaverda ha dit...

mai he fet res amb flors, la veritat m´agradat molt esta recepta, besets!!!!

La Cuina Violeta ha dit...

Hauriem de cuinar més amb flors, sobretot si podem fer coses com aquestes...
Nani

Marta CuinaDiari ha dit...

Abril, Reme, Nani, doncs a buscar acàcies pels nostres pobles!! Jo fins ara tampoc havia fet gaire cosa amb flors, fa prou respecte perquè has de saber ben bé quina és comestible. Poc a poc...Marta

Roser ha dit...

Jo he menjat borrajas però aquestes flors ni les coneixia.
Petons

Marta CuinaDiari ha dit...

Doncs jo ara que les conec no puc evitar mirar tots els arbres per on passe!

Montse de Sants ha dit...

Una recepta molt original. Jo com que em conec, procuraré assegurar-me amb algú de pagès que la planta és realment la que toca! A mi m'encanten aquestes coses diferents i em passa com amb els bolets, tot ho vull tastar!! Però val més assegurar-se...Petons

Marta CuinaDiari ha dit...

A mi tb em fan una mica de por... de tota manera em sembla que ara ja arribem tard. Ens esperarem a l'any que ve per tornar-ne a fer.
Marta

Mònica Tarradellas ha dit...

Quina recepta més florida! Una abraçada!

Joan Ramon ha dit...

La Robinia pseudoacacia es considerada espècie invasora, per la qual cosa seria recomanable evitar-ne el seu ús culinari. A casa nostra tenim moltes altres plantes autòctones, i també flors, que són excel·lents comestibles.