Aprofitant que encara podem trobar carxofes al mercat, avui us porte estos Fideus amb Sèpia, Llagostins i Carxofes, un àpat molt casolà amb el qual quedaràs bé.
Ingredients:
- 3 sèpies menudes (aproximadament 300 g netes)
- 8-10 llagostins o gambes
- 3 grans d’all
- Unes branquetes de julivert
- 1 grapat d’ametlles torrades (10-15)
- 5 cullerades de tomaca triturada
- sal
- 350 g de fideus grossos amb forat
- 1200 ml de fumet concentrat de peix i gambes* rebaixat amb una mica d'aigua
Elaboració:
1.- Neteja bé les sèpies, sobre tot els tentacles que poden tenir sorra. Talla-les a daus. Si t’agrada, pots deixar la melsa, que és la bosseta de color marró (farà la salseta més gustosa i melosa).
2.- En una cassola posa un fons d’oli i sofregeix la sèpia. Si veus que esguita molt, tapa l’olla. Quan comence a daurar-se, sala els llagostins i afegeix-los a la cassola. Dóna unes voltes i trau-los.
3.- Mentres segiueix fent-se la sèpia, prepara les carxofes: Talla’ls la tija, les puntes i trau les fulles de fora. Talla les carxofes en 4 trossos i fica-les en un bol amb aigua i llimona per a què no s’oxiden.
4.- Fes una picada amb els alls, el julivert i les ametlles. Afegeix a la cassola on hi ha la sèpia. Sofregeix una mica.
5.- Agrega la tomaca. Deixa coure uns 7-10 minuts fins que la salseta quede espessa.
6.- Afegeix la carxofa. Remena perquè s’impregnen amb la salsa i deixa coure uns 5 minuts. Agrega un rajolí d’aigua i deixa uns 7-8 minuts més perquè les carxofes es vagen estovant.
7.- Ara posa els fideus i sofregeix durant 3-4 minuts.
8.- Afegeix el fumet calent i deixa coure fins que estiguen fets els fideus (5-10 minuts) o segons el que indique el paquet.
9.- Serveix. A mi personalment m’agraden així tal qual però a casa de vegades els acompanyen amb una mica de maionesa o all i oli.
Nota: Si t’agradaren més melosos, posa una mica més de caldo.
Temps total: 1 hora aproximadament
Bon profit!!
5 comentaris :
Marta, una fideuà boníssima, la carxofa em ve de nou,a la próxima que faça l´en posaré, besets!!!
com m'agraden els fideos.......
Quina bona pinta. Crec que al final aconseguiràs que algun dia em posi el devantal!!!
Un altre recepta apetitosa i senzilla! la provarè ben aviat
M'ho apunto. La faré diumenge, és fàcil i segur que els hi agrada també als nens.Una manera diferent de fer els fideus que jo sempre els feia amb carn.
Lidia (Iñaki)
Publica un comentari a l'entrada