GALERIA DE FOTOS

FUMET DE PEIX AMB SOFREGITFUMET DE PEIX AMB SOFREGIT16 Mar 2025 1 Comentaris

...

MONA, PANOU, TONYA O REGANYÀ DE CARABASSAMONA, PANOU, TONYA O REGANYÀ DE CARABASSA01 Abr 2024 0 Comentaris

...

RECEPTES DE QUARESMA, SETMANA SANTA I PASQUARECEPTES DE QUARESMA, SETMANA SANTA I PASQUA23 Mar 2024 0 Comentaris

...

ROAST BEEFROAST BEEF17 Mar 2024 0 Comentaris

...

COQUES DE PATATA I COCA DE TALLADESCOQUES DE PATATA I COCA DE TALLADES15 Gen 2024 0 Comentaris

...

PROPOSTES PER AL NADAL I-Entrants i PicadetesPROPOSTES PER AL NADAL I-Entrants i Picadetes22 Des 2023 0 Comentaris

...

PROPOSTES PER AL NADAL III–Postres i Dolços TradicionalsPROPOSTES PER AL NADAL III–Postres i Dolços Tradicionals22 Des 2023 3 Comentaris

...

PROPOSTES PER AL NADAL II–Plats PrincipalsPROPOSTES PER AL NADAL II–Plats Principals22 Des 2023 1 Comentaris

...

SARDINES FUMADES (SARDINES EN SAL FUMADA)SARDINES FUMADES (SARDINES EN SAL FUMADA)15 Oct 2023 1 Comentaris

...

CIGRONS AMB MORCILLA DE BURGOS I OU FERRATCIGRONS AMB MORCILLA DE BURGOS I OU FERRAT24 Sep 2023 0 Comentaris

...

LLOBARRO AMB PATATES, XAMPINYONS I BACÓLLOBARRO AMB PATATES, XAMPINYONS I BACÓ26 May 2023 0 Comentaris

...

BATUT DE FRUITS VERMELLSBATUT DE FRUITS VERMELLS04 Abr 2023 0 Comentaris

...

XIPS DE COL KALEXIPS DE COL KALE01 Abr 2023 0 Comentaris

...

AMANIDA DE PERDIU ESCABETXADA AMB COL KALE, MAGRANA I TARONJAAMANIDA DE PERDIU ESCABETXADA AMB COL KALE, MAGRANA I TARONJA19 Feb 2023 0 Comentaris

...

PERDIUS EN ESCABETX DE TARONJAPERDIUS EN ESCABETX DE TARONJA14 Gen 2023 0 Comentaris

...

PAN DE MUERTO per Tots SantsPAN DE MUERTO per Tots Sants01 Nov 2022 0 Comentaris

...

CARN MAGRA AMB TOMACA I ROVELLONSCARN MAGRA AMB TOMACA I ROVELLONS23 Oct 2022 0 Comentaris

...

APPLE CRISP O CRUIXENT DE POMAAPPLE CRISP O CRUIXENT DE POMA22 Oct 2022 1 Comentaris

...

 SALSITXES AMB ROVELLONS SALSITXES AMB ROVELLONS14 Oct 2022 2 Comentaris

...

TIRAMISÚTIRAMISÚ09 Oct 2022 2 Comentaris

...

LASANYA D'ALBERGÍNIA AMB BOTIFARRA I TOMACALASANYA D'ALBERGÍNIA AMB BOTIFARRA I TOMACA01 Oct 2022 0 Comentaris

...

MANDONGUILLES AMB SÉPIA I CIGRONSMANDONGUILLES AMB SÉPIA I CIGRONS24 Sep 2022 0 Comentaris

...

PA DE PLÀTAN AMB PANSES I NOUS (BANANA BREAD)PA DE PLÀTAN AMB PANSES I NOUS (BANANA BREAD)10 Sep 2022 0 Comentaris

...

GALETES D'ESPIRAL DE VAINILLA I XOCOLATAGALETES D'ESPIRAL DE VAINILLA I XOCOLATA28 Ago 2022 0 Comentaris

...

CIGRONS AMB COSTELLA I ESPINACSCIGRONS AMB COSTELLA I ESPINACS29 Jul 2022 1 Comentaris

...

CROQUETES DE CULLERA I GALETTE DE CROQUETACROQUETES DE CULLERA I GALETTE DE CROQUETA20 Jul 2022 0 Comentaris

...

PEIX SEC: mussola i capellansPEIX SEC: mussola i capellans17 Jul 2022 2 Comentaris

...

CALLOS CuinaDiariCALLOS CuinaDiari02 Jul 2022 0 Comentaris

...

PROPOSTES DE MENÚ PER LA REVETLLA DE SANT JOANPROPOSTES DE MENÚ PER LA REVETLLA DE SANT JOAN23 Jun 2022 11 Comentaris

...

PASTÍS DE FORMATGE I MELMELADA DE GERDS EN GOTPASTÍS DE FORMATGE I MELMELADA DE GERDS EN GOT29 May 2022 0 Comentaris

...

PEPITOS, XIMOS O XIMETSPEPITOS, XIMOS O XIMETS14 Abr 2022 3 Comentaris

...

NIUS DE XOCOLATA I AMETLLANIUS DE XOCOLATA I AMETLLA10 Abr 2022 0 Comentaris

...

TORTELL DE REIS AMB XOCOLATA I FERRERO ROCHERTORTELL DE REIS AMB XOCOLATA I FERRERO ROCHER05 Gen 2022 2 Comentaris

...

TRONC DE NADAL DE MASSAPÀ - TIÓ DE MASSAPÀTRONC DE NADAL DE MASSAPÀ - TIÓ DE MASSAPÀ19 Des 2021 0 Comentaris

...

ROTLLETS D'ANÍSROTLLETS D'ANÍS28 Nov 2021 2 Comentaris

...

BOUNTY CASOLÀ (Bombons de coco i xocolata)BOUNTY CASOLÀ (Bombons de coco i xocolata)13 Nov 2021 0 Comentaris

...

CARPACCIO DE CARBASSÓ / CARPACCIO DE CARABASSETACARPACCIO DE CARBASSÓ / CARPACCIO DE CARABASSETA28 Jul 2021 3 Comentaris

...

GOTETS DE CREMA DE FORMATGE,  MELMELADA I GALETA CRUIXENTGOTETS DE CREMA DE FORMATGE, MELMELADA I GALETA CRUIXENT10 Jul 2021 2 Comentaris

...

RAÏMET DE PASTORRAÏMET DE PASTOR05 Jun 2021 1 Comentaris

...

MADUIXES SUZETTE AL PEBREMADUIXES SUZETTE AL PEBRE08 May 2021 0 Comentaris

...

TRUITA DE FAVES I BACALLÀTRUITA DE FAVES I BACALLÀ10 Abr 2021 0 Comentaris

...

PICADA DE CACAUETS per a plats de peix i amanidesPICADA DE CACAUETS per a plats de peix i amanides27 Mar 2021 0 Comentaris

...

CHICHARRONES LONCHEADOS a l'estil de la Taberna Casa Manteca de CadizCHICHARRONES LONCHEADOS a l'estil de la Taberna Casa Manteca de Cadiz21 Mar 2021 0 Comentaris

...

CARAMEL LÍQUID O SUCRE CREMAT LÍQUIDCARAMEL LÍQUID O SUCRE CREMAT LÍQUID14 Mar 2021 0 Comentaris

...

CRISPETES DOLCESCRISPETES DOLCES26 Feb 2021 2 Comentaris

...

REMENAT D'OU AMB TOMACAREMENAT D'OU AMB TOMACA25 Feb 2021 2 Comentaris

...

SOFREGITSOFREGIT19 Feb 2021 0 Comentaris

...

FABIOLA O CORONA DE COCO - Recepta valencianaFABIOLA O CORONA DE COCO - Recepta valenciana22 Gen 2021 1 Comentaris

...

GALTES DE PORC AL VI DE PORTOGALTES DE PORC AL VI DE PORTO30 Des 2020 0 Comentaris

...

ANOUETES DE NADALANOUETES DE NADAL12 Des 2020 0 Comentaris

...

SALTIMBOCCA AMB PRESSA IBERICA I XAMPINYONSSALTIMBOCCA AMB PRESSA IBERICA I XAMPINYONS20 Nov 2020 2 Comentaris

...

SANG AMB CEBASANG AMB CEBA30 Ago 2020 4 Comentaris

...

RECEPTES FÀCILS PER AL CONFINAMENT #joemquedeacasa #joemquedoacasaRECEPTES FÀCILS PER AL CONFINAMENT #joemquedeacasa #joemquedoacasa22 Mar 2020 2 Comentaris

...

PROPOSTES PEL NADAL CUINADIARIPROPOSTES PEL NADAL CUINADIARI21 Des 2019 0 Comentaris

...

MELMELADA DE PRUNA CLÀUDIAMELMELADA DE PRUNA CLÀUDIA28 Jul 2019 6 Comentaris

...

PANCAKES O CREPS AMERICANESPANCAKES O CREPS AMERICANES01 Mar 2019 1 Comentaris

...

CAQUIS. COM FER-LOS MADURAR: CAQUI PERSIMON I CLÀSSICCAQUIS. COM FER-LOS MADURAR: CAQUI PERSIMON I CLÀSSIC16 Oct 2018 0 Comentaris

...

CARN MAGRA AMB ROVELLONS o ESCLATA-SANGSCARN MAGRA AMB ROVELLONS o ESCLATA-SANGS01 Oct 2018 1 Comentaris

...

TOMÀQUETS CONFITATS (TOMAQUES CONFITADES)TOMÀQUETS CONFITATS (TOMAQUES CONFITADES)08 Ago 2018 1 Comentaris

...

PIZZA DE GALETA DECORADAPIZZA DE GALETA DECORADA29 Jul 2018 0 Comentaris

...

ESPIRALS SALADES DE PASTA DE FULL: PERNIL I FORMATGEESPIRALS SALADES DE PASTA DE FULL: PERNIL I FORMATGE28 May 2018 1 Comentaris

...

CALAMARS AMB CIGRONS i BRANDADA DE BACALLÀCALAMARS AMB CIGRONS i BRANDADA DE BACALLÀ16 May 2018 6 Comentaris

...

FLAM DE FORMATGE SEMICURAT I MASCARPONE AMB NOUS CARAMELITZADESFLAM DE FORMATGE SEMICURAT I MASCARPONE AMB NOUS CARAMELITZADES09 May 2018 0 Comentaris

...

NOUS CARAMEL·LITZADESNOUS CARAMEL·LITZADES04 May 2018 0 Comentaris

...

ROSES DE LLAMINADURA PER SANT JORDIROSES DE LLAMINADURA PER SANT JORDI23 Abr 2018 0 Comentaris

...

MOLLETESMOLLETES13 Abr 2018 2 Comentaris

...

CREMA CATALANA, CREMA DE SANT JOSEP o CREMA CREMADACREMA CATALANA, CREMA DE SANT JOSEP o CREMA CREMADA21 Mar 2018 2 Comentaris

...

BUNYOLS DE VENTBUNYOLS DE VENT06 Mar 2018 3 Comentaris

...

ARRÒS AMB FESOLS, BLEDES I COSTELLAARRÒS AMB FESOLS, BLEDES I COSTELLA17 Feb 2018 0 Comentaris

...

MANDONGUILLES AMB FORMATGE - Polpette di carne al sugo, con cuore filante di mozzarellaMANDONGUILLES AMB FORMATGE - Polpette di carne al sugo, con cuore filante di mozzarella24 Gen 2018 0 Comentaris

...

COQUETES DE SANT ANTONICOQUETES DE SANT ANTONI16 Gen 2018 0 Comentaris

...

VANILLEKIPFERL, galetes de nadal amb fruits secs i vainillaVANILLEKIPFERL, galetes de nadal amb fruits secs i vainilla23 Nov 2017 2 Comentaris

...

FILET DE PORC IBÈRIC AMB SALSA DE XAMPINYONS I BACÓFILET DE PORC IBÈRIC AMB SALSA DE XAMPINYONS I BACÓ29 Oct 2017 0 Comentaris

...

COCA DE IOGURT SENSE GLUTENCOCA DE IOGURT SENSE GLUTEN27 Sep 2017 6 Comentaris

...

MELMELADA DE FIGAMELMELADA DE FIGA13 Sep 2017 1 Comentaris

...

CAFÈ FRED AMB LLIMONA I CANYELLACAFÈ FRED AMB LLIMONA I CANYELLA05 Ago 2017 4 Comentaris

...

TORRADA AMB ALVOCAT, SALMÓ, TOMÀQUET I MOZZARELLATORRADA AMB ALVOCAT, SALMÓ, TOMÀQUET I MOZZARELLA25 Jul 2017 2 Comentaris

...

BRANDADA DE BACALLÀ. Recepta pas a pasBRANDADA DE BACALLÀ. Recepta pas a pas19 Mar 2017 4 Comentaris

...

HUESITOS CASOLANS (Barretes cruixents de amb crema de cacau i avellanes i xocolata)HUESITOS CASOLANS (Barretes cruixents de amb crema de cacau i avellanes i xocolata)16 Feb 2017 0 Comentaris

...

GOTET DE FOIE I CEPSGOTET DE FOIE I CEPS01 Feb 2017 2 Comentaris

...

MONGETES AMB CLOÏSSES (Versió Ràpida)MONGETES AMB CLOÏSSES (Versió Ràpida)26 Gen 2017 2 Comentaris

...

POLLASTRE AMB ESCAMARLANS. PLAT DE MAR I MUNTANYAPOLLASTRE AMB ESCAMARLANS. PLAT DE MAR I MUNTANYA29 Des 2016 7 Comentaris

...

GAMBES ARREBOSSADES AMB ARRÒS VERD CRUIXENTGAMBES ARREBOSSADES AMB ARRÒS VERD CRUIXENT20 Des 2016 1 Comentaris

...

AMANIDA DE MAGRANA I PERNIL AMB VINAGRETA DE GERDSAMANIDA DE MAGRANA I PERNIL AMB VINAGRETA DE GERDS02 Nov 2016 2 Comentaris

...

PANELLETS D’AVELLANAPANELLETS D’AVELLANA30 Oct 2016 2 Comentaris

...

CONILL EN SALSA DE CAVA I AMETLLESCONILL EN SALSA DE CAVA I AMETLLES12 Oct 2016 2 Comentaris

...

AMANIDA DE TOMACA AMB ANXOVES, SEITONS I BACALLÀAMANIDA DE TOMACA AMB ANXOVES, SEITONS I BACALLÀ15 Sep 2016 2 Comentaris

...

TORRADA AMB CONFIT D’ÀNEC, VERDURES I ALL I OLI DE POMATORRADA AMB CONFIT D’ÀNEC, VERDURES I ALL I OLI DE POMA18 Jun 2016 2 Comentaris

...

ALLIOLI DE POMAALLIOLI DE POMA11 Jun 2016 1 Comentaris

...

COCA D’ESCALIVADA AMB UN TOC DE MELMELADA I FORMATGECOCA D’ESCALIVADA AMB UN TOC DE MELMELADA I FORMATGE03 Jun 2016 1 Comentaris

...

PASTÍS DE FORMATGE AMB MELMELADA DE GERDSPASTÍS DE FORMATGE AMB MELMELADA DE GERDS21 Abr 2016 2 Comentaris

...

CONILL EN SALSA DE NYORES I FRUITS SECS DE LA LOURDESCONILL EN SALSA DE NYORES I FRUITS SECS DE LA LOURDES07 Abr 2016 6 Comentaris

...

COCA DE LLANDA DE CARABASSACOCA DE LLANDA DE CARABASSA31 Mar 2016 4 Comentaris

...

FARINADES, “FARINAES” O FARINOSESFARINADES, “FARINAES” O FARINOSES25 Mar 2016 5 Comentaris

...

ARRÒS AMB CONILL, FAVES I CARXOFESARRÒS AMB CONILL, FAVES I CARXOFES01 Mar 2016 2 Comentaris

...

XIPS DE CARXOFAXIPS DE CARXOFA02 Feb 2016 4 Comentaris

...

SUCS O BATUTS VERDS. ReceptesSUCS O BATUTS VERDS. Receptes30 Gen 2016 4 Comentaris

...

COUS COUS A LA VALENCIANACOUS COUS A LA VALENCIANA22 Gen 2016 2 Comentaris

...

SUC VERD AMB COL KALE, API, CARLOTA, TARONJA, LLIMA, MANGO, PLÀTAN I ALVOCAT (5)SUC VERD AMB COL KALE, API, CARLOTA, TARONJA, LLIMA, MANGO, PLÀTAN I ALVOCAT (5)18 Gen 2016 2 Comentaris

...

SUC VERD AMB ESPINACS, API, CARLOTA, TARONJA, POMA, LLAVORS DE CHÍA I AIGUA DE CIVADASUC VERD AMB ESPINACS, API, CARLOTA, TARONJA, POMA, LLAVORS DE CHÍA I AIGUA DE CIVADA18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUC VERD AMB COL KALE, TARONJA, MANGO, PINYA, GINGEBRE I CANYELLASUC VERD AMB COL KALE, TARONJA, MANGO, PINYA, GINGEBRE I CANYELLA18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUC VERD AMB BLEDES, CARLOTA, PLÀTAN, TARONJA, LLIMONA, CANYELLA, GINGEBRE, ÀLOE VERA (2)SUC VERD AMB BLEDES, CARLOTA, PLÀTAN, TARONJA, LLIMONA, CANYELLA, GINGEBRE, ÀLOE VERA (2)18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUC VERD AMB ENCIAM, BLEDES, API, POMA, KIWI I PLÀTANSUC VERD AMB ENCIAM, BLEDES, API, POMA, KIWI I PLÀTAN18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUCS O BATUTS VERDS. IntroduccióSUCS O BATUTS VERDS. Introducció17 Gen 2016 13 Comentaris

...

TORTELL DE REIS AMB MASSAPÀ (Xavier Barriga)TORTELL DE REIS AMB MASSAPÀ (Xavier Barriga)04 Gen 2016 9 Comentaris

...

FARCELLETS DE WONTON O CANELONS DE VERDURES, GAMBES I CEPSFARCELLETS DE WONTON O CANELONS DE VERDURES, GAMBES I CEPS21 Des 2015 0 Comentaris

...

SALTIMBOCCASALTIMBOCCA30 Nov 2015 1 Comentaris

...

BROWNIE AMB XOCOLATA BLANCA I GERDS de Rachel AllenBROWNIE AMB XOCOLATA BLANCA I GERDS de Rachel Allen21 Oct 2015 3 Comentaris

...

COCHINITA PIBIL de Ferran AdriàCOCHINITA PIBIL de Ferran Adrià28 Sep 2015 5 Comentaris

...

LLIMONADA AMB TARONJA I CARLOTA (Beguda energètica i refrescant)LLIMONADA AMB TARONJA I CARLOTA (Beguda energètica i refrescant)14 Ago 2015 3 Comentaris

...

SAMFAINA AMB ALBERGÍNIA I CARBASSÓSAMFAINA AMB ALBERGÍNIA I CARBASSÓ19 Jul 2015 3 Comentaris

...

PA DE CALATRAVA AMB BRIOIX I AMETLLESPA DE CALATRAVA AMB BRIOIX I AMETLLES06 Jul 2015 3 Comentaris

...

COCA DE SANT JOAN DE BRIOIX I FRUITA CONFITADACOCA DE SANT JOAN DE BRIOIX I FRUITA CONFITADA21 Jun 2015 2 Comentaris

...

COCA DE CABELL D’ÀNGEL AMB PASTA DE FULLCOCA DE CABELL D’ÀNGEL AMB PASTA DE FULL16 Jun 2015 3 Comentaris

...

TRUITA DE PATATATRUITA DE PATATA08 Jun 2015 3 Comentaris

...

GUACAMOLEGUACAMOLE21 May 2015 4 Comentaris

...

MASSA DE BRIOIX DE XAVIER BARRIGAMASSA DE BRIOIX DE XAVIER BARRIGA13 May 2015 8 Comentaris

...

DECORAR OUS DE PASQUA AMB COLORANTS I CERESDECORAR OUS DE PASQUA AMB COLORANTS I CERES04 Abr 2015 4 Comentaris

...

VERAT A L’ALL CREMATVERAT A L’ALL CREMAT20 Mar 2015 6 Comentaris

...

CIGRONS AMB BACALLÀ I MANDONGUILLES DE PACIGRONS AMB BACALLÀ I MANDONGUILLES DE PA11 Mar 2015 3 Comentaris

...

PASTÍS DE TARONJA I AMETLLA AMB COBERTURA DE XOCOLATAPASTÍS DE TARONJA I AMETLLA AMB COBERTURA DE XOCOLATA26 Feb 2015 18 Comentaris

...

ALL I PEBRE DE LLOBARROALL I PEBRE DE LLOBARRO29 Gen 2015 10 Comentaris

...

BLEDES I PATATA AMB SALSETA D’ALLS I PEBRE ROIGBLEDES I PATATA AMB SALSETA D’ALLS I PEBRE ROIG19 Gen 2015 8 Comentaris

...

POLVORONS D’AMETLLA I AVELLANA de Paco TorreblancaPOLVORONS D’AMETLLA I AVELLANA de Paco Torreblanca23 Des 2014 4 Comentaris

...

LLAGOSTINS O GAMBES AMB SALSA D’AMETLLES I CAVALLAGOSTINS O GAMBES AMB SALSA D’AMETLLES I CAVA16 Des 2014 5 Comentaris

...

6 XEFS, 3 EQUIPS, UN REPTE- Concurs de Cuina contra el malbaratament alimentari6 XEFS, 3 EQUIPS, UN REPTE- Concurs de Cuina contra el malbaratament alimentari10 Des 2014 0 Comentaris

...

AMANIDA DE LLENTIES, VERDURETES I TONYINA– Blogs Contra la Fam i el Gran RecapteAMANIDA DE LLENTIES, VERDURETES I TONYINA– Blogs Contra la Fam i el Gran Recapte28 Nov 2014 1 Comentaris

...

CuinaDiari amb Blocs Contra la Fam i El Gran Recapte d’Aliments 2014CuinaDiari amb Blocs Contra la Fam i El Gran Recapte d’Aliments 201427 Nov 2014 1 Comentaris

...

Una recepta de CuinaDiari al Llibre de Cuines de Tv3Una recepta de CuinaDiari al Llibre de Cuines de Tv321 Nov 2014 3 Comentaris

...

ESPATLLA DE XAI AL FORNESPATLLA DE XAI AL FORN12 Nov 2014 6 Comentaris

...

FUMET DE PEIX AMB SOFREGIT16 Mar 2025 1 Comentaris

...

dimarts, 21 de febrer del 2012

UNA RECEPTA, DOS PASTISSOS

La proposta de Memòries d’Una Cuinera d’aquest mes són els Pastissos d’Aniversari. Moltes felicitats!!!
M’ha sigut difícil decidir quin m’agradava més i finalment m’he decidit per una recepta d’un Pa de pessic de xocolata. Com que les mides donaven per a molt, vaig decidir fer dues versions:
Un Pastís de xocolata amb ganache de xocolata negra i motius de xocolata blanca

6-1-pastis xoco i papallona ppal1-ETI
i un altre que em va demanar la Laia per al seu sant en forma de papallona que vam cobrir amb fondant de “nubes”.
6-1-pastis xoco i papallona ppal2-ETI
Un cap de setmana ben dolcet!!

pastis aniversari memories
Els ingredients de la base dels dos pastissos els he tret del Blog Las Tartas de Mariana , un blog molt recomanable si us agrada el món dels pastissos, del fondant i dels cupcakes.
L’elaboració i la cocció les he fetes com acostume a fer jo els bescuits. És un pastís que sense fer-li gaire floritures també està molt bo.
Ingredients del bescuit:
 
6-1-pastis xoco i papallona-ingr-ETI


  • 8 ous
  • 200 g de sucre (100 g per a les clares i 100 g per a la mantega)
  • 140 g de mantega
  • 150 g de xocolata fondant/postres
  • 120 g de farina
  • 1 sobre de llevat químic (tipus Royal)


Estris: TMX/ batedora, 1 bol gran per les clares, 1 bol menut per a la xocolata, 2 motlles rodons de 24 cm

Elaboració:

1.-Encén el forn a 180º (aire).

2.- Separa els rovells de les clares. Munta les clares a punt de neu. Si ho fas amb TMX, posa la papallona i programa 3 minuts, temperatura 37º, velocitat 3,5. Agrega els 100 g de sucre a poc a poc quan comencen a endurir-se.

Si no tens TMX munta-les amb una batedora elèctrica o de mà.

Quan estiguen les clares muntades, posa-les en un bol i reserva.

6-1-pastis xoco i papallona-pas1-ETI

3.- Sense netejar el vas, fica els altres 100 g sucre i la mantega. Barreja bé. En la TMX programa uns 2 minuts, temperatura 50º velocitat 3. En batedora, bat fins que obtingues una crema fina. 

6-1-pastis xoco i papallona-pas3-ETI

4.-Agrega ara els rovells a la barreja anterior i torna a programar 3 minuts més, temperatura 37º, velocitat 3,5, fins que estiga tot ben integrat.

6-1-pastis xoco i papallona-pas4-ETI

5.-Mentrestant fon la xocolata al bany maria o al microones. (Jo ho faig al micro programant 2-2:30 minuts a potència 360W). Barreja bé amb una espàtula i uneix aquesta barreja a la dels rovells.

6-1-pastis xoco i papallona-pas5-ETI

6.- Ara fica la farina passada per un sedàs/ colador juntament amb el llevat. Barreja bé. 

6-1-pastis xoco i papallona-pas6-ETI

7.- Mescla-ho tot amb les clares. En un primer moment, per evitar que se’ns formen “capsuletes” de merenga a dins de la barreja i igualar les densitats de les dues barreges, fica més o menys una quarta part de les clares a dins de la barreja dels rovells i remena enèrgicament. Després afegeix la resta de les clares muntades i fes que s’integre bé tot amb una espàtula fent moviments en forma de “8”. (Aquest consell sí que és de la Mariana i va molt bé. També es recomana fer això en mousses).

6-1-pastis xoco i papallona-pas7-ETI

8.- Fica-ho en dos motlles de 24 cm el motlle i enforna uns 20-30 minuts a 180º. (Jo he fet servir un de 24 i un de 26 cm. Al no ser motlles massa grans, caben els dos justets en la mateixa safata del forn i estalvies prou temps). Comprova si està fet introduint-li una broqueta. Si surt seca, ja estarà fet.


6-1-pastis xoco i papallona-pas8-ETI
 

PASTÍS D’ANIVERSARI 1:

PASTÍS DE XOCOLATA AMB MELMELADA DE GERDS, GANACHE DE XOCOLATA NEGRA I MOTIUS DE XOCOLATA BLANCA

Aquesta és una de les dues versions que vaig fer del bescuit de xocolata.

Per decorar aquest pastís el tallem per la meitat i li posem melmelada de gerds. Per sobre el cobrim amb una “ganache” lleugera de xocolata negra i per sobre d’aquesta li fem uns motius amb xocolata blanca.

Ingredients:

-Per al farcit:
  • 150-200 g de melmelada de gerds per al farcit XXX
-Per a la cobertura de xocolata (ganache lleugera):
  • 75 ml de nata
  • 25 g de mantega
  • 150 g de xocolata fondant/ postres
-Per sobre de la “ganache”:
  • 70 g xocolata blanca
Elaboració:

1.- Per fer el pa de pessic segueix les instruccions de més amunt.

2.- Quan el pastís estiga ben fred, divideix-lo en dos capes. Farceix-lo amb melmelada de gerds i torna a tapar.

6-1-pastis xoco i papallona1-pas2-ETI

3.- Posa la nata i la mantega en un bol. Fica al microones i programa 1 minut o 1minut i mig a 600W. (La nata ha de bullir).

4.- En un altre bol posa la xocolata i fon-la al microones uns 2 minuts a 360W. Barreja’l amb la nata.
 
6-1-pastis xoco i papallona ppal1-pas4-ETI

5.- Amb un pinzell/ espàtula cobreix el pastís. Deixa’l una horeta a la nevera perquè la xocolata s’endurisca.

6-1-ganache lleugera1

6.- Fon la xocolata blanca al microones també a molt baixa temperatura. Quan estiga fosa, fica-la dins d’una màniga pastissera o una bossa de plàstic i fes-li un forat ben menut. Decora el pastís fent ratlles horitzontals i verticals o com més t’agrade.

Deixa refredar a la nevera perquè aquesta xocolata també s’endurisca.

6-1-pastis xoco i papallona ppal1-ppal2

Bon profit!!
 
PASTÍS D’ANIVERSARI 2:

PAPALLONA DE PASTÍS DE XOCOLATA AMB “GANACHE” I FONDANT DE NÚVOLS

Aquesta és l’altra versió del bescuit de xocolata, una versió més infantil.

Aquest pastís està farcit i cobert amb una “ganache” de xocolata negra i desprès per sobre li hem fet una fondant de “nubes”.

Ha sigut el primer fondant que feia. Per al meu gust és una capa innecessària perquè és massa dolça per a mi però de vegades pels fills fem de tot.

Si no us agradaren les coses massa dolces, la podríeu deixar simplement amb la “ganache” o decorar-la amb xocolata blanca.

Si finalment decideixes fer el fondant, fes-lo el dia d’abans:

Ingredients:

-Per al fondant de nubes (fer el dia d’abans):

6-1-pastis xoco i papallona2-fondant ingr-ETI
  • 200 g de núvols de llepolies (xuxes)
  • 1 cullerada sopera de margarina sense sal
  • Més de 400 g de azúcar glas* (passat prèviament per un sedàs/colador)
  • Maizena
  • Una mica d’aigua
  • Opcional: colorant
*els que entenen del tema, no recomanen el sucre mòlt amb la TMX ja que la textura obtinguda no és la desitjada. Recomanen el que venen ja polvoritzat. Jo l’he triturat amb una picadora i segurament tampoc és la textura òptima del fondant però per ser la primera vegada, volia provar-ho així.

-Per a la decoració final:
  • Llapis de glassa de colors
  • Lacasitos, etc.

-Per a la ganache de xocolata (farcit i cobertura): (link)
  • 150 ml de nata
  • 150 g de xocolata fondant/ postres

Elaboració:

-Fondant de núvols (dia d’abans):

1.- Posa els núvols en un bol amb la margarina. Arruixa’ls amb unes gotes d’aigua.

6-1-pastis xoco i papallona2-fondant-1-ETI

2.- Fica’ls al microones. Programa una 3 minuts a potència 360W o fins que veges que s’estan fonent. Vigila bé perquè se’t poden cremar de seguida. És convenient que vages obrint de tant en tant que no arriscar-te a que se’t cremen.

3.-Trau del microones i barreja bé amb una espàtula. Ves agregant sucre glas sense deixar de remenar.

6-1-pastis xoco i papallona ppal2-fondant3-ETI

4.- Empolvora el marbre o la superfície de treball amb una mica de Maizena. Quan ja no tingues forces per remenar, aboca la pasta sobre el marbre i ves afegint més sucre. (ara necessitaràs una espàtula de mà).

6-1-pastis xoco i papallona ppal2-fondant4-ETI

Al principi és una massa molt enganxosa, després, a mesura que li vas tirant el sucre, la podràs treballar millor. Deixa d’afegir sucre quan veges que ja no se t’enganxa als dits.

5.- Fes una bola. Embolica bé en paper film i reserva a la nevera fins l’endemà. (Es recomana un dia de repòs encara que hi ha gent que no troba diferència entre deixar-la reposar o no).

6-1-pastis xoco i papallona ppal2-fondant5-ETI

Nota: aquest fondant dura molt temps (2-3 mesos) si el guardes a la nevera ben embolicat amb plàstic. També se li pot posar colorant depenent de què vulgues fer el pastís. Si no poses colorant, amb el núvols aquestos, depenent de la marca et sortiran tirant a roseta o a groguet.

 

-Resta del pastís:

1.-Per fer el pa de pessic segueix les instruccions de més amunt.

2.-Posa la nata en un bol. Fica al microones i programa 1 minut i mig a 600W. (La nata ha de bullir). Agrega la xocolata esmicolada i remena enèrgicament fins que s’integre tota la barreja.

6-1-pastis xoco i papallona2-ganache-ETI

3.- Quan estiga el pastís ben fred, talla’l per la meitat com es veu a la foto. Gira els dos costats de forma que la part recta quede a fora. Talla un tros en forma de “V” en cada costat per fer les ales de la papallona.

6-1-pastis xoco i papallona ppal1-pas3-1-ETI

4.- Talla per la meitat cada ala i farceix-les amb la ganache de xocolata (deixa’n una mica per a cobrir-lo també).

6-1-pastis xoco i papallona ppal1-pas3-ETI

5.- Amb un pinzell/ espàtula cobreix el pastís. Deixa’l una horeta a la nevera perquè la xocolata s’endurisca.

6-1-ganache

6.- Decora amb el fondant: estira la massa de fondant amb un corró. Cobreix el pastís i decora al gust.
 
6-1-pastis xoco i papallona ppal2-ETI
 

Bon profit!!

7 comentaris :

Judith ha dit...

m'agraden molt les dues versions, encara que crec que em quedo amb la de xocolata! gràcies per participar a Memòries d'una cuinera. Petonets

Marina - BlauKitchen ha dit...

Jo, com la Judith, em quedo am la de xocolata, la papallona es moníssima pero la xocolataaaaaa m'encanta!
Un petonet

Marta Cuinadiari ha dit...

Jo també. La papallona és massa dolça per al meu gust però els nens mai en tenen prou!! Merci pels comentaris!! una abraçada,Marta

llimaverda ha dit...

m´agrada el teu blog!!!

Marta Cuinadiari ha dit...

Moltes gràcies!! missatges així animem molt... sobre tot al començament!! ;-)

Coses de Llàbiro ha dit...

Marta, perdona! Se m'havia passat venir-te a donar les gràcies.
Moltíssimes gràcies per la teva doble aportació!
Petonets.

Marta Cuinadiari ha dit...

No passa res! ara, a pel proper repte de memòries que ja queda menys!! ens teniu enganxats!!