Avui és dijous gras o dijous llarder i és molt típic sobre tot a Catalunya menjar Coca de Llardons (Xitxorrites o en castellà chicharrones). Aprofitant uns llardons boníssims que m’havia portat la Marifé m’he posat mans a l’obra...
Ja que és la primera recepta de Coca de Llardons que penje, he decidit fer la versió fàcil, és a dir, amb pasta de full de compra. Això et permet que en
menys de mitja hora tingues la coca lleta. La veritat és que ha agradat molt,
tant que no ha quedat ni una engruna!!
Ingredients:
- 180 g de llardons (xitxorrites)
- 1 làmina rectangular de pasta de full de 250-275 g
- Ametlla filetejada (70-90 g)
- Pinyons (aproximadament 100 g)
- 1 ou batut
- Sucre (bastant)
- Un raig de cassalla (anís sec) – opcional, però molt recomanable
- Farina per a evitar que s’enganxe la massa
Estris: corró, pinzell, làmina de silicona/paper de forn, safata de forn
Elaboració:
Escalfa el forn a 180º.
1.- Tritura els llardons: Ho pots fer amb
la picadora, amb la TMX (uns segons a velocitat 4) o posant-los en un bossa i
aixafant-los amb el corró. Et quedarà una past.a densa molt oliosa però encara
notaràs trossets durs.
2.- Enfarina el corró i el marbre o la
superfície on estendràs la pasta de full. Sense tallar la massa, divideix-la en
tres parts. Fes com si doblegares una tovallola i després torna a deixar la
massa estesa.
3.- En la part
central, posa la meitat dels llardons. Seguidament,
doblega la part dreta cap al mig, i torna a posar l’altra meitat dels llardons.
Plega la part que queda sobre les altres dues.
4.- Aplana la massa amb el corró perquè
s’ajunten les tres capes. Un cop estirada, plega els extrems cap al centre i
aplana una altra vegada. Repeteix això una o dues vegades més. Si se t’apega la
massa al corró, posa més farina.
5.- Ara estira bé la massa i posa-la a la
plata del forn. Vigila perquè es trenca fàcilment. Pots ajudar-te del el corró,
enrotllant la massa sobre aquest i desenrotllant-la damunt la plata.
6.- Pinta la superfície amb l’ou batut.
Posa per sobre una quantitat generosa d’ametlles i pinyons, i per sobre, força
sucre.
Abans d’enfornar, fes-li tallets per les
vores amb un ganivet o una forquilla.
7.-Fica al forn uns 15-20 minuts a 180ºC.
Vigila que no es torre massa, pot cremar-se en qüestió de pocs minuts.
Temps total: 30-40 minuts
Bon profit!!
Si has fet la recepta, comparteix-la amb nosaltres. Moltes gràcies!!
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos aFacebook, Pinterest o a Twitter.
8 comentaris :
Sembla tan fàcil fer-la que em sembla que m'hi posaré algun dia, sinó me l'apuntaré per fer-la a Sant Joan! Bego
Doncs ànims!! això que dius... si no és per a ara, per a Sant Joan!
Marta
ara he vist que tu també havies fet coca de llardons...i amés a més el dia indicat, no com jo fora de temps, jajaja, i molt semblant a la meva, boníssima ¡¡¡¡¡¡, la resposta a les croquetes te le deixada a continuació de la teva pregunta, . s'ha entès??, gràcies guapa¡¡¡¡¡
A València no és costum fer aquesta coca però no diuen que "a donde fueres haz lo que vieres..." doncs jo m'acople a tot el que faja falta, sobre tot si la tradició agrada!!
Les croquetes les vaig fer com t'havia comentat (beixamel i barreja per separat)i tot i així van sortir molt bones. Desprès de llegir la teva aclaració, com encara tenia sobres, ho vaig fer com indicaves però la massa s'ha quedat a la nevera... No m'ha donat temps, demà cauen segur!!... ja et contaré!!
Hola Marta, ahir vaig fer aquesta coca, per a practicar de cara al Sant Joan i ha sortit molt bona! el dissabte la tornaré a fer, amb llardons acabadets de comprar a Vic :)! Mire
Qué bons!! Els llardons comprats a la cansaladeria no tenen comparació. Jo este any encara no sé quina fer per a la revetlla. Em sembla que si no em vull liar massa acabaré fent aquesta. M'alegre que isquera bé!! Marta
Marta! L'he fet avui!!! Super ràpida i boníssima!!! Ens ha agradat a tots. Mercès pels teus consells!!!
Georgina Roman.
Què bé!! M'alegre que us haja agradat! Marta
Publica un comentari a l'entrada