GALERIA DE FOTOS

dimecres, 13 de juny del 2012

GELATINA DE GIN TONIC AMB TARONJA, LLIMONA I CANYELLA

Darrerament el Gin Tònic ha agafat una popularitat increïble, fins i tot m’ha acabat agradant a mi que fins ara, i permeteu-me la broma, em recordava més a una colònia que a una beguda. (Ara ja no pense així eh??). I és que ha canviat molt la forma tant de fer-lo com de servir-lo.

Està clar que després d’un bon àpat, un gin tònic és bastant digestiu. La versió de Gin Tònic que hem fet avui és una forma diferent de presentar-lo. Li pots oferir als teus convidats com aperitiu abans de dinar/sopar o per a després com unes “postres” lleugeres i digestives.

Proveu-la, és fàcil de fer i quedareu la mar de bé!

7-gin tonic jelly-ppal

Ingredients per a 4 ó 5 gin tonics:

  • 150 ml d'aigua
  • 150 g de sucre
  • 1 trosset de branca de canyella
  • Si t’agrada més amarg: Suc i ratlladura de ½ llimona + Suc i ratlladura de ½ taronja
    o si t’agrada més àcid: suc i ratlladura d’ 1 llimona
  • 125 ml de ginebra
  • 1 llauna de tònica (33 cl)
  • 5-7 fulls de gelatina* (11 g aproximadament)

*Teniu en compte que per cada 100 ml de líquid necessitem un full de gelatina. Amb aquestes quantitats surten al voltant de 700 ml. (mira també la nota al final)

Estris: olla petita, bol amb aigua, gerra i recipients per posar la gelatina (glaçonera, copes, etc.)

Elaboració:

PEBRERA VERDA I ALBERGÍNIA DE GUARNICIÓ

3-alberginia pebrot guarnicio-ppal-ET

Fa uns dies, unes companyes de feina em van “suggerir” (m’ho prenc com una crítica constructiva), que de tant en tant posara alguna recepta per cuidar-se. Òbviament la manera més sana de cuinar és fer-ho tot bullit o a la planxa i per fer això calen poques instruccions.

No obstant, hi ha algunes receptes que tot i no estar bullides ni fetes a la planxa, poden ser saludables si et fas amb una bona paella antiadherent o un wok, ja que faràs servir molta menys quantitat d’oli.

La recepta d’avui és un plat molt senzill de fer i es pot menjar de moltes maneres: com  la guarnició d’un tall de carn o de peix, amb un ou ferrat o poché (que és més sa), amb unes salsitxes (les del règim no feu cas d’aquesta opció) o per fer una truita.

A més de fàcil i sana, és una recepta que pots congelar i tirar d’ella quan no tingues temps de posar-te a preparar el sopar.

Queda doncs inaugurada la secció CuinaDiari SALUDABLE. Aviat revisaré les receptes que ja hi ha penjades al bloc per veure quina es pot incloure en aquesta categoria…

Ingredients:

  • 2 albergínies grans tallades a daus
  • 6 pebreres verdes italianes
  • Sal
  • Oli

Estris: escorredor, recipient per al microones, paella antiadherent

Elaboració:

dijous, 7 de juny del 2012

CASSOLETES DE POLLASTRE I BEIXAMEL

Aquestes cassoletes de pollastre i beixamel són una mena de quiches individuals que es fan per aprofitar les sobres del pollastre del caldo. Si us agraden tant les quiches com les croquetes de putxero, estic segura que aquesta recepta us agradarà.

5-cassoletes pollastre bacon beixamel-ppal

El farcit d’estes cassoletes és pràcticament la mateixa massa que es fa per a les croquetes amb una mica de bacon o pernil, i es posa sobre una base que es cou al forn i es gratina amb nata i formatge.

No us dic més, amb això ja us podreu imaginar si us agradaran...o no.

 

Ingredients per a 10 cassoletes:5-cassoletes pollastre bacon beixamel-ing

 

divendres, 1 de juny del 2012

CuinaDiari a RAC1

Avui han recomanat el Bloc a RAC1. Aquí podeu sentir el fragment on parlen de CuinaDiari.



Moltíssimes gràcies a tots i benvinguts si encara no ens coneixieu!!



CuinaDiari a RAC1: http://rac1.org/elmon?s=cuinadiari

dijous, 31 de maig del 2012

PIZZA EN 5 MINUTS

La meua proposta per aquest cap de setmana és gairebé més una idea que no pas una recepta.

Segur que us ha passat que arriba la nit de dissabte o de diumenge i després de descartar l’opció d’eixir a sopar perquè els xiquets estan cansats, us ve de gust alguna cosa especial pel fet que és cap de setmana.

Si us agraden molt les pizzes com a nosaltres i ja no hi ha temps de posar-vos a pastar, aquí teniu la solució: una pizza en 5 minuts …i gairebé sense embrutar res…

No té mala pinta oi?

5-pizza 5 minuts-ppal1

dissabte, 26 de maig del 2012

SCOTCH EGGS i benvinguda primavera!

A Memòries d’una Cuinera aquest mes ens proposen que fem una recepta amb Ous farcits. M’ho han posat difícil perquè no sóc gaire amiga dels ous bullits. Per això he fet una petita trampa i he fet uns Scotch Eggs, que hem rebatejat amb el nom d’Ous Farcits Invertits perquè porten l’ou bullit per dins i el farcit per fora, és a dir, van “emmascarats” amb carn picada i s’arrebossen com una croqueta.

4-scotch eggs-ppal1--ETI

L’origen sembla bastant incert i tot i dir-se “Scotch” diuen que es van inventar a Londres.
Al Regne Unit la gent acostumava a prendre-se’ls freds quan anaven de pícnic, normalment acompanyats d’una amanida i salses com mostassa, quetxup, etc. A nosaltres però, ens agraden molt més acabadets de fer.

Els Scotch Eggs es poden fer de moltes maneres:

  • amb ous de gallina/ amb ous de guatlla,
  • amb carn de salsitxa o botifarra/amb carn adobada per nosaltres,
  • arrebossats amb pa ratllat “convencional”/ arrebossats amb panko,
  • fregits/ al forn.

Després de provar-los de tantes formes la que més ens agrada a nosaltres és amb ous de guatlla (no són tan pesats), arrebossar-los amb panko (un tipus de pa ratllat que li donarà a aquestos ous un toc súper cruixent) i fregir-los i menjar-los calents. La carn la deixe a la vostra elecció. Si l’adobeu vosaltres li donareu un toc més personal, però també és cert que si tens xiquets amb la carn de botifarra o salsitxa tens el tret assegurat ja que no queda tan forta per la ceba...it is up to you!!


  4-scotch eggs-ppal3--ETI

Ingredients:
  • 4 ous de gallina ó 12 ous de guatlla
  • Aigua per bullir-los
  • Carn:

           
        450-480 carn de botifarra o salsitxa ó
  • 450 g (aprox.) de carn picada
  • 1/2 ceba tendra picada ben fina
  • 4 cullerades salsa Perrins
  • 1 culleradeta de mostassa
  • 1 polsim de canyella
  • 1 polsim de nou moscada
  • 1 polsim de pebre negre
           *Per a cada ou de gallina necessitarem aproximadament 100-120 g de carn,
            Per a un ou de guatlla necessitarem de 40-50 g de carn.
  • farina amb una mica de sal i pebre
  • 1 ó 2 ous de gallina per l’arrebossat
  • pa ratllat/panko
-Per a acompanyar:
  • salses: mostassa, quetxup, salsa ranxera, etc
  • puré de creïlles (patates), una amanida, etc.

Estris: olla per a bullir els ous, paper film, paella/ safata forn

Elaboració:

dimarts, 22 de maig del 2012

CRESPELLS DE FLOR D’ACÀCIA

 6-5-crespells de flor d acacia-ppal-ETI

La primera vegada que vaig menjar flors d'acàcia va ser un dia que la mare de la Mirela les va portar de Romania. Desconeixia totalment que eren comestibles. A partir d'aleshores, les tornem a fer cada primavera. Gràcies Mire per fer-nos descobrir esta delícia!!

La Robinia pseudoacacia o falsa acàcia és un arbre amb unes flors blanques molt boniques i aromàtiques a partir de les quals les abelles fan una mel molt preuada. Segurament hi ha acàcies als vostres pobles, a Cerdanyola hi ha uns quants, i a la primavera és quan estan ben florits. 

Robinia pseudoacacia cuinadiari



La veritat és que us sorprendrà com són de bones, així que si localitzeu alguna acàcia a prop vostre, ja sabeu!


Per fer estos Crespells o bunyols de flors d'acàcia, utilitzem el mateix arrebossat dels crespells de borratges.

Ingredients:

-Per a l’arrebossat:
  • 1 ou
  • 150 g de llet 
  • 120 g de farina
  • Un rajolí d’anís sec
  • 2 cullerades de sucre
-Resta d’ingredients:
  • Ramells de flor d’acàcia
  • Oli de gira-sol per fregir
  • Sucre per arrebossar

Estris: bol per fer la barreja, paella

Elaboració:


1.- Renta els ramells de flors amb molta cura per tal que no es trenquen. Deixa assecar a sobre d'un colador o reixeta.

2.- Barreja tots els ingredients de l’arrebossat fins que obtingues una massa homogènia i sense grumolls.
 
3.- Passa els ramells de flors d’acàcia per la pasta.

4.- Fregeix-les en abundant oli calent i quan estiguen daurades per les dues bandes trau-les a sobre d’un colador perquè deixen anar l’excés d’oli.

5.- Quan encara estiguen calentes, passa-les per sucre.


6.- Menja-les tèbies.

Nota: Es menja tot excepte el palet central. 

Aquestes flors poden ser unes bones postres ràpides!



Temps total: 15-20 minuts

Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o seguint-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta