Quan vam publicar el blog al novembre de 2011, volíem que ja hi hagués una sèrie de receptes. Aquestos flamenquines van ser una d'aquelles primeres receptes que vam publicar i que avui hem aprofitat per reeditar amb motiu de la proposta mensual de Memòries d’una Cuinera: els sanvitxos. I és que aquestos Flamenquines de pa de motlle són realment un bikini enrotllat i arrebossat.
Són molt ràpids de fer, fàcils i agraden a tota la família, a grans i menuts. Això sí, acompanya’ls d’una amanideta per compensar excessos i ja tindràs un sopar arreglat!!
Ingredients per a 4 flamenquines*:
-Per als flamenquines:
- 4 llesques de pa de motlle sense crosta
- 4 talls de pernil dolç (de les rectangulars)
- 4 talls de formatge (Mantxec, Gouda, Cheddar etc.)
-Per a l’arrebossat:
- 1 ou
- Sal
- Pa ratllat
- Oli per a fregir
*Recepta original de Javirecetas
Estris: corró, paella, pinces
Elaboració:
1.- Prepara tots els ingredients en diferents plats. Necessites:
- un espai per aplanar el pa,
- dos plats plans, un amb el pernil i l’altre amb el formatge,
- dos plats fondos: un amb l’ou batut amb un polsim de sal i l’altre amb el pa ratllat.
2.- Vés calfant l’oli en una paella.
3.- Agafa una llesca de pa de motlle i aixafa-la amb un corró de manera que quede ben fina. Fes el mateix amb totes les llesques de pa.
4.- Col·loca sobre cada llesca de pa primer un tall de pernil dolç i després un de formatge. (Perquè s'enganxe bé intenta que l'extrem per on els enrotllaràs tinga almenys un centímetre de marge, i si cal, talla una mica el pernil i el formatge).
5.- Enrotlla com si fos un crep o una tortita pressionant bé.
6.- Passa els flamenquins per l’ou batut i a continuació pel pa ratllat. Assegura’t que es quede tot ben cobert d'ou i pa, sobretot els extrems (si no els segelles bé, se t'escaparà el formatge).
7.- Fregeix durant un parell de minuts o fins que queden dauradets per totes bandes.
8.- Trau-los de la paella i posa’ls en un colador perquè escórreguen bé l’excés d’oli.
9.-Serveix calent acompanyant-los d’una amanida.
Notes: Fes aquesta recepta amb els nens. A casa preparem els flamenquines entre les meues filles i jo: una aplana el pa, l’altra posa el farcit i jo acabe el procés enrotllant-los i arrebossant-los. Així en 5 minuts estem a taula sopant!
Així que tingues feta la forma dels flamenquines i estiguen arrebossats, fregeix-los de seguida perquè sinó perdran la forma. Com el procés de fer-los és tan ràpid, mentre fregeixes un, vés preparant el següent. Si no els hagueres de fer de seguida, embolica’ls amb film com si foren un caramel i reselva'ls a la nevera
Intenta que els talls de pernil i formatge siguen uniformes perquè no es trenque el pa (millor compra-ho tot talladet o tallar-ho a màquina).
Temps total: 5-10 minuts
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.