GALERIA DE FOTOS

dimecres, 22 de maig del 2013

PEIX AL FORN AMB CREÏLLES (PATATES)

Este és un plat bastant sa i senzill que fem prou sovint a casa tant entre setmana com els dies de festa:

Peix al forn sobre un llit de patates, ceba i tomaca, amb una picada d’ametlla, all i julivert

2-2-peix forn creilles cuinadiari-ppal

Ingredients:

  • 4 creïlles mitjanes* (patates)
  • 1-2 cebes 
  • 1 raig d’oli d’oliva
  • Sal
  • 1 tomaca gran tallada a rodanxes

-Per a la picada:

  • 2 alls
  • unes branquetes de julivert
  • 1 grapat d’ametlles amb pell (unes 20)
  • 400-500 ml de líquid (Fino,  fumet de peix*, fumet de cap de gambes, aigua o barreja d'aquests)

-El peix:

  • 2 peces de peix grans (una mica més de 1/2 kg cadascun) o 3 mitjanes (orada, corva, mabre, sarg, pagell)

Estris: una safata de forn metàl·lica, morter 

Elaboració:

1.- Escalfa el forn a 180º funció ventilador.

2.- Talla les creïlles a rodanxes regulars d’aproximadament 0,8 ó 1 centímetre i les cebes en 8 gallons o a rodanxes. Posa-les en la plata del forn i tira’ls un bon raig d’oli i una mica de sal. 

Enforna uns 15 minuts.

2-2-peix forn creilles cuinadiari-2

3.- Mentrestant pica en un morter les ametlles, l’all i el julivert. Agrega el fumet/aigua/vi i deixata. Reserva.

2-2-peix forn creilles cuinadiari-3-12-2-peix forn creilles cuinadiari-3-2

4.- Trau la safata del forn i posa la tomaca per sobre.

2-2-peix forn creilles cuinadiari-4

5.-Seguidament sala el peix, fes-li un parell de talls al llom i posa’l a sobre de la verdura.

Tira-li la picada barrejada amb el líquid per sobre i deixa que es coga de 12 a 18 minuts (dependrà de la grandària de les peces).

2-2-peix forn creilles cuinadiari-4-12-2-peix forn creilles cuinadiari-4-2

De tant en tant obre el forn i tira-li suquet per sobre amb una cullera.

2-2-peix forn creilles cuinadiari-4-3

6.- Trau del forn i serveix.

Nota: El fumet de peix el pots tenir fet al congelador. Si no en tens, es pot substituir, com hem comentat als ingredients, per aigua i vi Fino o Manzanilla.

Temps total: 45 minuts

2-2-peix forn creilles cuinadiari-ppal




T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. I si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.


Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a 
InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Bon profit!!

8 comentaris :

Tapa't de tapes ha dit...

Ara que ja sé què són les creïlles et puc dir que aquestes orades amb patates tenen una pinta fantàstica!! Petons

la Rosa dulce ha dit...

Me encanta, voy a probarla, a ver si consigo que en mi casa coman pescado. Bss.

Mercè ha dit...

Te una pinta estupenda!!! Jo el faig sense la picada, pero així, per força, a de quedar més gustós. Una abraçada i que tinguis un bondia.

la colometa ha dit...

Un plat de trellat i ben gustós. La combinació és estupenda i la picada fabulosa.... OK!!!!!

Mònica Tarradellas ha dit...

El vocabulari culinari de cada regió és tan ric!!! Està bé aprendre cada dia paraules noves!!! I la recepta, de luxe!

Neus Beltran i Masgoret ha dit...

Ummmm, segur que el faig. De fet a casa fèiem una recepta semblant, però amb aquesta picada, això ha d'estar boníssim!!!
Ah, per cert a Prades les creïlles en diuen trumfos.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

No sé per on començar, per el peix o per les patates, tot em sembla boníssim amb la picada d'ametlles.
Petons.

Unknown ha dit...

Gran recepta!!! A casa ens agrada molt el peix al forn i aquesta recepta segur que la faré!!!
Ptns
lourdes