Quan vam publicar el blog al novembre de 2011, volíem que ja hi hagués una sèrie de receptes. Aquestos flamenquines van ser una d'aquelles primeres receptes que vam publicar i que avui hem aprofitat per reeditar amb motiu de la proposta mensual de Memòries d’una Cuinera: els sanvitxos. I és que aquestos Flamenquines de pa de motlle són realment un bikini enrotllat i arrebossat.
Són molt ràpids de fer, fàcils i agraden a tota la família, a grans i menuts. Això sí, acompanya’ls d’una amanideta per compensar excessos i ja tindràs un sopar arreglat!!
Ingredients per a 4 flamenquines*:
-Per als flamenquines:
- 4 llesques de pa de motlle sense crosta
- 4 talls de pernil dolç (de les rectangulars)
- 4 talls de formatge (Mantxec, Gouda, Cheddar etc.)
-Per a l’arrebossat:
- 1 ou
- Sal
- Pa ratllat
- Oli per a fregir
*Recepta original de Javirecetas
Estris: corró, paella, pinces
Elaboració:
1.- Prepara tots els ingredients en diferents plats. Necessites:
- un espai per aplanar el pa,
- dos plats plans, un amb el pernil i l’altre amb el formatge,
- dos plats fondos: un amb l’ou batut amb un polsim de sal i l’altre amb el pa ratllat.
2.- Vés calfant l’oli en una paella.
3.- Agafa una llesca de pa de motlle i aixafa-la amb un corró de manera que quede ben fina. Fes el mateix amb totes les llesques de pa.
4.- Col·loca sobre cada llesca de pa primer un tall de pernil dolç i després un de formatge. (Perquè s'enganxe bé intenta que l'extrem per on els enrotllaràs tinga almenys un centímetre de marge, i si cal, talla una mica el pernil i el formatge).
5.- Enrotlla com si fos un crep o una tortita pressionant bé.
6.- Passa els flamenquins per l’ou batut i a continuació pel pa ratllat. Assegura’t que es quede tot ben cobert d'ou i pa, sobretot els extrems (si no els segelles bé, se t'escaparà el formatge).
7.- Fregeix durant un parell de minuts o fins que queden dauradets per totes bandes.
8.- Trau-los de la paella i posa’ls en un colador perquè escórreguen bé l’excés d’oli.
9.-Serveix calent acompanyant-los d’una amanida.
Notes: Fes aquesta recepta amb els nens. A casa preparem els flamenquines entre les meues filles i jo: una aplana el pa, l’altra posa el farcit i jo acabe el procés enrotllant-los i arrebossant-los. Així en 5 minuts estem a taula sopant!
Així que tingues feta la forma dels flamenquines i estiguen arrebossats, fregeix-los de seguida perquè sinó perdran la forma. Com el procés de fer-los és tan ràpid, mentre fregeixes un, vés preparant el següent. Si no els hagueres de fer de seguida, embolica’ls amb film com si foren un caramel i reselva'ls a la nevera
Intenta que els talls de pernil i formatge siguen uniformes perquè no es trenque el pa (millor compra-ho tot talladet o tallar-ho a màquina).
Temps total: 5-10 minuts
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
13 comentaris :
Un sopar molt enrotllat ;). Una manera diferent de presentar un sandvitx, més atractiva, sobre tot per els més petits. Son com croquetes d'entrepà, genial!!! Petons.
Molt bona idea la d'enrotllar els sandvitxos i arrebossar-los. Han d'estar boníssims.
Hola Marta.
Aquests sandvitxos estan dient.... "comerme"!!!! Quina bona pinta. ...
M'encanten!!!!
Un petonet.
Ostres fa anys que no em menjo aquests rotllets tant bons de pernil dolç i formatge! A casa la meva mare els preparava quan era petita i que bons que estaven... m'encantaven! Quins records!!! Ja els faré algun dia, que me n'has fet venir moltes ganes!! :)
Petons!
Molt bona idea, Marta! La meva tieta en feia uns de semblants,però amb dues llesques i sucat a banda i banda, sense enrotllar, vaja. Quins records, ens encantaven! Trobo que has fet una proposta molt xula pel cuineres, sobretot per compartir amb nens! Petonets
i taaaaaan si estan bons!! i facil de fer! ara me n'has fet venir ganes de fer-ne...jeje petons
Amb una amanida i una mica de fruita ja tens un sopar que agrada a tothom.
Petons.
Quin sandvitx més bo, si els faig als meus nebots segur que flipen i m'anomenen tieta de l'any. Estan molt i molt bé!
ostres Marta, quina passada de sandvitxos!!!! ,oltíssimes gràcie sper participar. petonets
Me'ls menjaria de dos en dos! Que boníssims!
Marta, en un principi també els volia fer enrotllats, però com que tenia un bon pa de vidre els vaig deixar per a una altre vegada. Bon cap de setmana,
Nani
Quina bona idea Marta, per vestir-los de luxe!;)
La foto és molt maca.
Petons i moltíssimes gràcies per participar.
my son always tells me when I will make flamequines I liked this recipe
Publica un comentari a l'entrada