Crema pastissera amb fruita, una combinació molt típica que acostuma a agradar quasi a tothom, i per sobre, nata muntada que li aporta més cremositat encara. Què us sembla?
La combinació dels tres sabors és molt agradable al paladar. A mi em recorda molt al típic Trifle anglès, del qual ja posarem un dia la recepta perquè és deliciós.
Este pastís es pot presentar de diverses maneres: amb una pasta brisa que podem fer nosaltres, amb pasta de full o brisa comprada o si les vols presentar de forma individual, uns melindros, unes galetes Maria o unes magdalenes combinen a la perfecció.
D’una forma o d’una altra, estem menjant unes postres que agraden tant als majors com als més xicotets.
Ingredients:
-Opcions per a la base:
- 1 làmina de pasta de full o pasta brisa (massa quebrada) de compra,
- o massa brisa dolça feta per nosaltres
- o si ho fem en bols o gotets individuals: magdalenes o melindros
-Per a la crema:
- 100 g de sucre
- 3 cullerades soperes de maizena
- 1 cullerada sopera de farina
- Un polsim de sal
- 3 rovells d’ou menuts
- 150 ml de llet
- 200 ml de nata (1 brick dels menuts)
- Opcional: 1/3 culleradeta de cafè d’essència de vainilla
-Fruita:
- 1 plàtan madur menut
- 1 nectarina menuda
- 5 maduixes
- 70 g de fruits rojos barrejats (poden ser congelats), si ho prefereixes també pots posar cireres
-Per a la nata:
- 250 ml nata per a muntar ben freda
- 2 cullerades de sucre glas
Estris: motlle de 24 cm o motlles individuals/ gots de zurito
Elaboració:
1.-La base:
Si la fas tu, segueix les instruccions aquí. Cou fins que veges que està feta.
Si ho fas amb massa de compra, folra el motlle deixant les vores altetes ja que la massa tendeix a encongir una mica. Serà millor que ens sobre que no que ens falte. Cou seguint les instruccions del fabricant.
Si ho fas en motlles individuals, talla una magdalena per la meitat. Aixafa-la fins que cobrisca tota la base del bol o gotet que faràs servir. Aquí no cobrirem les parets ja que el menjarem directament del recipient on el fem. Si vols, pots emborratxar-la amb una mica de moscatell.
-El farcit:
2.- La crema: Posa tots els ingredients en un cassó. Bat enèrgicament amb un batedor de mà fis que les farines queden ben deixatades i no queden grumolls. Posa al foc i cou a poc a poc a foc fluix fins que espessisca. En cap moment ha de bullir perquè es tallaria. Remena constantment. Trau del foc quan haja agafat consistència i deixa refredar.
3.- Talla el plàtan, la nectarina i les maduixes a rodanxetes fines.
4.- Quan la crema i la base s’hagen refredat, estén la meitat de la crema per sobre de la massa. Col·loca la fruita i acaba de posar la resta de crema per damunt. (Reserva una mica de fruita per decorar el pastís). Tapa amb paper film i deixa que es refrede una bona estona a la nevera. Si pot ser, unes dues hores mínim.
-I per sobre de la crema, la nata:
5.- Per que no se’t baixe la nata, munta-la just abans de servir el pastís. Ha d’estar ben freda. Agrega-li dues cullerades de sucre glas i remena formant “8” perquè no es baixe.
Si ho fas amb TMX, bat a velocitat 3,5. Trigarà menys d’un minut per tant no programes temps, mira pel bocal i para la màquina quan veges que ja està muntada. (Vés amb compte perquè si et passes faràs mantega).
6.- Posa per sobre de la crema.
7.- Decora amb la fruita que has reservat i serveix immediatament.
Nota: l’avantatge que té de fer-ho en motlles individuals és que no s’han de tallar porcions i per tant resulta més còmode per servir i més ara a l’estiu que amb la calor la crema i la nata es poden tornar més “caldoses” i fastidiar-nos el pastís.
Temps total: 40 minuts + 2 hores aprox. per refredar-se
I esta és la nostra aportació a la proposta de Memòries d’una Cuinera d’este mes:
Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!