A València, a l’estiu, a banda d’orxata i granissats, és molt habitual que la gent demane un “cafè del temps”.
El Cafè del temps és el que es coneix en altres llocs com cafè amb gel: un cafè servit juntament amb una copa plena de glaçons i una rodanxeta de llima, i on s’abocarà de cop el cafè calent després d’haver-li barrejat el sucre.
A casa, en compte de fer-lo a l’instant, ens agrada preparar-lo amb antelació i prendre’l fresquet de la nevera. El preparem amb sucre, pell de llima i canyella, i el deixem que es refrede.
S’hi poden afegir altres espècies i tocar-lo amb algun tipus de licor com Tia Maria o Rom, però això ja deixem que ho trieu vosaltres.
Ingredients*:
- ½ litre de cafè acabat de fer*
- 7 cullerades grans de sucre (jo 3 de blanc i 4 de negre, aproximadament 100 g)
- 1 canó de canyella
- 2 trossos de corfa de llima (llimona) ben nets i sense part blanca
- Per tocar-lo (opcional): Tia Maria, rom, llet
*A mi aquest cafè fred m’agrada fer-lo amb cafetera italiana perquè el cafè no queda tan fort però prepara esta recepta amb el cafè que més t’agrade
Estris: cafetera, gerra, cullera
Elaboració del cafè fred amb llimona i canyella:
1.- Prepara mig litre de cafè del tipus que més t’agrade.
2.- Posa el sucre, la pell de llimona i la canyella en una gerra. Aboca el cafè calent i remena.
3.- Quan haja baixat una mica la temperatura, fica a la nevera unes hores perquè a l’hora de servir estiga ben fred.
Degustació: pren-lo fred de la nevera així tal qual o tocat amb un raget de tia Maria, de Rom o de llet. Al portar canyella i llimona, si el talles amb llet, serà com prendre un tallat del temps amb llet merengada.
També pots congelar-lo i després triturar-lo amb la thermomix per fer-te un granissat i, amb una bola de gelat de llet merengada et fas un blanc i negre boníssim!
Bon profit!!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si has fet la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres. Moltes gràcies!!
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.
Marta