Ja tenia ganes de fer aquestes Gambes Arrebossades amb Arròs Verd que ens va ensenyar l’Ada Parellada a la Mostra de Sant Vicenç dels Horts fa gairebé un any. Ella les va acompanyar amb una mena de maionesa feta amb els caps de les gambes, jo les servisc amb diferents salses i així la gent tria com li agrada més.
És una recepta súper senzilla d’aquelles que tenen l’èxit assegurat per tant pot ser una bona opció per servir-la d’aperitiu ara que s’acosten les festes de Nadal.
Ingredients:
- 15 gambes o llagostins grans
- sal
- 80-100 g aproximadament d’arròs verd*
- 2 ous batuts
- Per a fregir-les: oli d’oliva suau o de gira-sol
- Per acompanyar**:
- salsa romesco, maionesa, melmelada de tomaca, salsa agredolça
-
*aquest tipus d’arròs el trobaràs a botigues de productes asiàtics. Té un aspecte de flocs de color verd i quan el fregeixes s’unfla.
**Aquestes gambes queden molt bé tant amb salses cremoses tipus romesco/ calçots o maionesa com amb altres que fan més contrast com una melmelada de tomaca o una salsa agredolça.
Vols fer una salsa agredolça en 5 minuts?
En un cassó porta a ebullició els següents ingredients:
- 200 g d’aigua, 130 g de sucre, 45 g de vinagre blanc, 1 cullerada sopera de salsa de soia, 1 cullerada sopera ben plena de quètxup, 1 cullerada sopera plena de maizena, sal i unes gotes de Salsa Tabasco.
Remena i deixa espessir de 5 a 10 minuts.
La salsa que et sobre la pots utilitzar per acompanyar pollastre arrebossat, verdures fetes amb el wok, etc.
Estris: picadora/ morter, pots/plats per arrebossar amb l’ou i amb l’arròs, cassó per a fregir.
Elaboració de les gambes arrebossades amb arròs verd:
2.- Clava’ls una broqueta des de la part més grossa de la cua fins a la més prima i reserva.
3.- Tritura una mica l’arròs amb la picadora o amb el morter.
4.- Posa l’oli a escalfar en un cassó o una paella. Si utilitzes broquetes llargues, serà més còmode fer servir un cassó alt perquè així podràs posar les broquetes plantades.
5.- Prepara un pot amb ou batut i un poc de sal i un bol/plat amb l’arròs. Passa les gambes primer per l’ou batut i després per l’arròs verd.
6.- Fregeix les gambes en tongades de 4-5 i quan estiguen fetes posa-les a escórrer a sobre d’un colador o d’un paper absorbent.
7.- Serveix amb la salsa que més t’agrade. Queda molt bé posar les salses en gotets i que cadascú la suque on vulga.
Temps total: 20 minuts
Nota: si vols guanyar temps, deixa les gambes pelades i enfilades amb la broqueta i la resta d’ingredients preparats, però és convenient que les arrebosses just abans de fregir-les per tal que l’arròs no s’estove.
Recepta d’aprofitament: Amb els caps i les pells de les gambes pots fer un fumet: sofregeix una ceba, un parell d’alls i una fulla de llorer. Quan la ceba estiga feta, agrega els caps de les gambes i dóna unes voltes. Cobreix amb un litre i mig d’aigua i deixa que bulla uns 15-20 minuts. En acabant, tritura-ho tot i passa-ho per un colador. El pots utilitzar com a base d'arrossos, plats de peix o de mar i muntanya.
Bon profit!!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si has fet la recepta, comparteix-la amb nosaltres. Moltes gràcies!!
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari ,subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.
1 comentari :
M'encanta l'idea...ho trobe super original i de segur que estarà molt bo.
Publica un comentari a l'entrada