A començaments d’estiu vaig visitar juntament amb altres blogaires les Caves de Celler Vell que es troben en un turonet als afores de Sant Sadurní d’Anoia. És una petita empresa familiar que elabora cava artesanal des de fa més de 60 anys. En arribar, ens van rebre el Pau Cuevas i el Josep Maria Estruch, que ha continuat el negoci que va crear son pare en 1954.
Mentre visitàvem l’interior de les caves, el Josep Maria ens explicava com s’elabora el cava. Com a curiositat de la visita ens van ensenyar el Cavatren H0, una maqueta que reprodueix l'entorn del Penedès, caracteritzat per les vinyes d'on neix el cava i que atrau molts turistes.
En acabar la visita vam fer un tast de diferents caves acompanyats de pastes dolces i salades.
Les caves de Celler Vell es poden visitar els caps de setmana però si no us podeu apropar i voleu provar aquest cava, podeu comprar-lo on-line a la seua web.
I ara, anem amb la recepta de Conill en salsa de cava i ametlles que hem elaborat amb l’extra brut de Celler Vell.
Ingredients per a 6-8 persones:
- un bon raig d’oli d’oliva
- 2 conills tallats a trossos (2 kg de conill aproximadament)
- 1 ceba gran (aproximadament 300 g)
- 2 fulles de llorer
- sal i pebre
-Per a la picada:
- els fetges dels conills
- 25-30 g (20 ametlles) amb pell o sense
- 400 g de cava (2 gots)
- 1 cullerada de Maizena
- 200 g aigua (1 got)
Estris: cassola ampla (35 cm aproximadament), túrmix i vas alt de batedora per a fer la picada/ batedora de vas
Elaboració:
1.- Salpebra el conill. Posa bastant oli en una cassola i rosteix la carn lentament durant uns 35-40 minuts juntament amb el llorer i la ceba tallada en juliana.
Quan el fetge estiga fet, trau-lo de la cassola i reserva’l per a la picada.
2.- La picada:
2.1.- Primer “fregirem” les ametlles. Ho pots fer amb una paella però quan es tracta de poca quantitat, a mi m’agrada fregir-les al microones: Posa-les en un bol menut amb un raig d’oli. Necessitarem aproximadament un 1 minut i mig o una mica menys a 600W però és convenient que ho fages per tandes i primer programes un minut, òbrigues el microones, remenes i programes els 20 ó 30 segons restants. Si abans d’aquest temps sents que esclaten, trau-les perquè ja estaran fetes. Encara que semble que no estiguen torrades, pensa que quan les traus del microones continuen coent-se una mica i sempre per dins estaran més cuites. Escorre-les i deixa refredar.
2.2.- Fes la picada: en el got de la batedora posa els alls pelats, les ametlles fregides, el fetge, la farina i el cava. Tritura bé.
3.- Quan el conill ja porte uns 35-40 minuts i estiga ben rostit, trau l’excés d’oli de la cassola i tira-li per sobre la picada. Agrega l’aigua fins que quede una mica cobert però no del tot. Deixa a foc moderat uns 20 minuts més vigilant en tot moment que la salsa no s’enganxe. En els darrers minuts comprova el punt de sal i rectifica si s’escau.
Degustació: serveix amb arròs blanc bullit o puré de creïlla.
Temps: 1 h 20 minuts aproximadament
Bon profit!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.
Marta
2 comentaris :
Boniiiissim!!! I la salseta , mmm.
Un gran plat de festa! M'agrada molt el conill i amb aquesta salseta...encara més!
Gràcies per la recepta!
Petonets,
Olga
Publica un comentari a l'entrada