Hui venim amb una recepta original i vistosa que podeu fer tant per sopar com per a un àpat a base de pidadetes. Per a elaborar esta torrada es poden escollir verdures de temporada o aquelles que més t’agraden: porro, carabasseta, pebrera verda, xampinyons, albergínia, carxofa, etc. Després es col·loca confit d’ànec esqueixat per sobre i una mica d’allioli suau de poma.
Ingredients de la torrada de verdures, confit d’ànec i allioli de poma:
- oli d’oliva
- sal
- 1 porro tallat a rodanxes
- 1 carabasseta mitjana tallada a bastonets
- 2 pebreres verdes italianes tallades a rodanxes
- 200 g de xampinyons
- 2-3 confits d’ànec*
- pa tallat a llesques*
- allioli de poma:
- 1 poma golden (240 g)
- 1 all sense el germen
- 1 mica de sal
- 1 rovell d’ou
- 1 raig de llimona
- 150 g d’oli
-
- Per l’acabat: llavors de rosella i sal maldon
*Jo avui he fet aquestes torrades amb pa de motlle casolà fet amb la panificadora però pots utilitzar el pa que més t’agrade: pa de coca, xapata, etc. La mida de les llesques del pa, així com les quantitats que hi fiques de cada ingredient, adapta-les al teu gust. Si t’agraden ben plenets de confit, posa’n 3.
Estris: cassola, paella, colador, batedora de mà, torradora/forn
Elaboració:
1.- Les verdures:
1.1.-Talla les verdures a rodanxes. La carabasseta la pots fer a bastonets.
1.2.-Posa un fons d’oli en una paella i comença a sofregir el porro. Seguidament posa la pebrera verda i, quan aquesta perda el verd intens i estiga una mica tova, agrega la carabasseta i una mica de sal. Si poses xampinyons, posa’ls una mica més endavant o fes-los en una altra paella a banda perquè solten molta aigua i no volem que se’ns bullen les verdures.
Jo avui he fet bastant quantitat de xampinyons i els he aprofitat per a una altra elaboració. El que té de bo aquesta torrada és que la verdura que et sobre la podràs aprofitar per a guarnició de molts plats o per fer una truita.
1.3.-Quan estiguen fetes les verdures, posa-les en un colador perquè deixen anar tot el suc.
2.- L’allioli de poma:
2.1.-Pela la poma, talla-la en octaus i trau-li les llavors. Posa-la en un bol i tapa amb film transparent. Fica al microones i programa 4 minuts a màxima potència. Punxa amb una forquilla per comprovar que estiga tova. Si no ho està, programa un altre minut. Deixa refredar.
2.2.-Posa la poma i l’all al vas de la batedora i tritura. Seguidament afegeix una mica de sal, el rovell d’ou i un raig de llimona. Torna a triturar. Sense parar la batedora, vés afegint l’oli a poc a poc fins que la salsa agafe consistència. Reserva.
3.- El confit d’ànec:
3.1.- Escalfa els confits en una paella i esqueixa la carn.
4.- Muntatge de la torrada:
4.1.- Torra el pa. Fica a sobre els ingredients per este ordre: verdura, confit i allioli. Guarneix amb unes llavors de rosella i unes escates de sal maldon. Si vols pots posar una capa fina d’allioli a sobre del pa.
5.- Serveix de seguida.
Notes: Amb aquestes quantitats et sobrarà allioli. Utilitza’l amb algun plat de bacallà, porc o xai. Queda molt bé amb creïlles fregides tallades a làmines, confit esmicolat i l’allioli per sobre.
Bon profit!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.
Marta
2 comentaris :
ostres tu quina pinta!! amb confit i l'allioli de poma, això és una torrada de FESTA amb majúscules! petons
Quina passada de torrada! Ja sé on farà cap una llauneta que tinc d'ales d'ànec confitades!
Petonets,
Olga
Publica un comentari a l'entrada