La recepta d’avui ens pot anar molt bé per a les festes de Nadal. No us diré que és una recepta de dieta, però tot i portar una salsa feta amb crema de llet, el farcit de verdures amb gambes i la pasta wanton fan que estos farcellets siguen bastant més lleugers que uns canelons tradicionals de carn amb beixamel.
Si on vius no és fàcil trobar la pasta wonton, fes canelons amb pasta normal. T’assegure que no et decebran.
Ingredients per a uns 25-30 farcellets aproximadament:
-Per al farcit*:
-
40 g de ceps secs
-
200 g de llet per a hidratar-los
-
300 g d’albergínia (1/2 de les grans)
-
200 g de ceba (1 ceba mitjana)
-
300 g de carabasseta (1 carabasseta)
-
200 g pebrera roja (1 pebrera mitjana)
-
Oli
-
sal i pebre
*necessitem tallar tots els ingredients a daus petits. Al pas a pas et contem com ho fem però si et resulta més fàcil o còmode organitzar-te d’una altra manera, fes-ho com més et convinga.
-Per a la salsa:
-
un raig d’oli
-
750 g gambes, gambetes, gamba llagostinera o llagostins (pelats i tallats a trossets menuts i reservant els caps i les pells)
-
les pells i els caps de les gambes/ llagostins
-
la llet de remullar els ceps
-
500 g de crema de llet
-
una culleradeta de pols de ceps (de les de cafè amb llet)
-
sal i pebre
-La pasta:
-
làmines de pasta wonton
-
Aigua per bullir la pasta
-Per a guarnir:
-
una gamba/ llagostí per a cada farcellet (opcional)
Estris: bols, cassola ampla, xino per a les gambes, colador menut per als ceps, cassó per a bullir la pasta, safata de forn o motlles tipus pyrex
Elaboració:
-El farcit:
1.-Posa la llet en un bol juntament amb els ceps per tal que s’hidraten mentre fas el farcit.
2.- Pela l’albergínia i talla-la a daus. Posa-la en un colador amb una mica de sal per tal que perda l’amargor.
3.- Talla la ceba en daus menuts. Posa un fons d’oli en una cassola i deixa que es coga a foc moderat.
4.- Mentrestant vés tallant la pebrera també a daus menuts i agrega-la a la cassola.
5.- Seguidament pela parcialment la carabasseta, talla-la a daus menuts i afegeix-la també.
6.- Repassa amb aigua l’albergínia i fica a la cassola.
7.- Quan la verdura estiga quasi feta, agrega els ceps escorreguts i tallats a trossets.
8.- Pela les gambes o els llagostins reservant els caps i les pells per fer la salsa. Talla les cues en trossets menuts. Comprova que la verdura estiga ben cuita i afegeix les cues de les gambes tallades. Dóna un parell de voltes, comprova el punt de sal i retira del foc. Posa a escórrer en un colador per treure’n l’excés d’oli. Reserva.
-La salsa:
Per a fe la salsa utilitzarem la mateixa cassola on hem fet la verdura per tant la netejarem una mica simplement passant-li un tovalló.
9.- Posa oli a la cassola i sofregeix les pells i els caps de les gambes durant uns 2-3 minuts. Agrega la nata, la llet on hem hidratat els ceps, una cullerada de pols de ceps i un poc de sal. Deixa reduir una mica fins que agafe consistència de salsa. Passa per un xino o un colador aixafant els caps i les pells per extreure’n tot el suc. Comprova el punt de sal.
-La pasta:
10.- Bull les làmines de pasta wonton durant un o dos minuts i trau-les de seguida. Estén-les a sobre d’un drap de cuina net.
11.- Col·loca una cullerada de farcit a sobre de cada làmina i tanca com a la foto ajuntant les puntes oposades.
12.- Col·loca els farcells en una plata que puga anar al forn. Cobreix-los amb la salsa i si vols decora amb una gamba que hauràs marcat prèviament a la paella. Cobreix amb paper d’alumini i fica al forn preescalfat a 180ºC uns 5 minuts.
Nota: Aquest és un plat que no és difícil d’elaborar però és entretingut haver de tallar les verdures. El plat o almenys el farcit, el pots fer perfectament amb antelació.
Bon profit!!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.
Marta
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada