GALERIA DE FOTOS

dilluns, 30 de novembre del 2015

SALTIMBOCCA

El Saltimbocca és un plat tradicional de la cuina italiana que es fa amb vedella, pernil salat, sàlvia i una mica de vi.

És un plat molt fàcil, ràpid de fer i resulta ben saborós. El que realment t’assegura que el plat tinga èxit és comptar amb una carn ben tendra.

Si estàs pensant en menús per Nadal, este pot ser un segon plat lleuger després d’un aperitiu contundent.

2-1-Saltimboca cuinadiari-ppal2

Ingredients:

  • talls* de vedella ben prims i tendres (cap de mort /maluc, filet de pobre)
  • 1 fulla de sàlvia per a cada filet
  • 1 tall de pernil salat per cada tros de carn
  • sal i pebre
  • una mica de farina
  • mantega
  • oli
  • vi blanc sec/ fino (un got o got i mig aproximadament)
  • una mica d’aigua (per acabar de fer la salsa)

-Per a acompanyar:

*Quantitat per persona depenent de com siguen de grans els bistecs. Acostuma a ser més tendra la que més greixet té. Si mires la foto del pas 1, els talls de darrere i el de la dreta són molt més tendres que el de baix a l’esquerra.

Estris: tisores, massa per a estovar la carn, furgadents (escuradents), cassola o paella ampla antiadherent, plata prèviament escalfada

Elaboració:

Com l’elaboració d’este plat és tan ràpida, abans de començar a fer la carn hauries de tenir la guarnició preparada. També, si cal, escalfa un poc el forn per mantenir la carn calenta mentre acabes de fer la salsa.

1.- Prepara la carn: Lleva-li l’excés de greix i fes petits talls a les vores per tal que quan els cuines, no s’arronsen. Posa entre dos plàstics i pega-li uns quants cops amb una massa o una mà de morter per estovar-la un poc i aplanar-la. Salpebra.

2-1-Saltimboca cuinadiari-1-12-1-Saltimboca cuinadiari-1-22-1-Saltimboca cuinadiari-1-32-1-Saltimboca cuinadiari-1-4

2.- Col·loca una fulla de sàlvia en cada tros de carn i per sobre, un tall de pernil. Uneix-los amb un parell de furgadents i passa la banda que no té pernil per farina.

2-1-Saltimboca cuinadiari-2-12-1-Saltimboca cuinadiari-2-22-1-Saltimboca cuinadiari-2-32-1-Saltimboca cuinadiari-2-4

3.- Posa la cassola al foc amb una bona cullerada de mantega i un raig d’oli. Refrega unes fulles de sàlvia i deixa-les a la cassola perquè aromatitzen el plat. Fica els bistecs a la cassola per la banda de la farina i deixa un minutet.

2-1-Saltimboca cuinadiari-3

4.- Agrega la meitat del vi i deixa un parell de minutets. Sacseja la cassola perquè es forme una salsa melosa i no s’enganxe a la paella. Trau els bistecs a una plata prèviament escalfada i acaba de fer la salsa.

2-1-Saltimboca cuinadiari-4

5.- Agrega la resta del vi i una mica d’aigua si cal a la cassola, remena i cou fins que espese la salsa.

2-1-Saltimboca cuinadiari-5-12-1-Saltimboca cuinadiari-5-2

6.- Serveix la carn amb el puré de patata i la salsa per sobre.

2-1-Saltimboca cuinadiari-ppal1

Nota: Si intueixes que la carn estarà molt dura, el que pots fer és posar més quantitat de vi i coure la carn durant més estona. Això sí, el pernil també es courà més i el plat sortirà més fort de sabor. Com ja hem indicat prèviament, tria carn amb més vetes de greix perquè acostuma a resultar més tendra que la que es veu totalment neta.

Temps total: guarnicio 20 minuts; saltimbocca preparació + cocció: 20-25 minuts

Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta