Hui portem una recepta ideal per a les festes de Nadal, uns Llagostins amb Salsa d’Ametlles i Cava que reuneixen tot allò que busquem quan tenim convidats: senzillesa en l’elaboració i èxit asegurat.
Ingredients:
- 800 llagostins (amb els bigotis una mica tallats)
- 1,5 cullerada generosa de farina
- 400 ml de cava brut nature*
- 300 ml d'aigua
- oli
- sal
- 60 g d’ametlles** (amb pell o sense)
- unes fulles de julivert
- 4-5 grans d’all menuts
*inicialment acostumàvem a fer la salsa amb 600 ml de cava però ens resultava massa forta així que ara la fem amb 400 ml de cava (també pot ser fino o vi blanc) i 300 ml d'aigua
**si tens ametlles torrades, no caldrà fer el primer pas.Estris: morter, bol menut, cassola/ paella ampla antiadherent
Elaboració:
1.- Primer “fregirem” les ametlles al microones: Posa-les en un bol menut amb una mica d’oli. Necessitarem uns dos minuts i mig aproximadament a 600W, però és convenient que ho faces per tandes i primer programes un minut, òbrigues el microones, remenes i programes un altre minut, i així fins que es vegen fetes. Encara que les veges blanquetes per fora, pensa que quan les traus del microones continuen coent-se una mica i sempre per dins estaran més cuites. Deixa refredar.
(Si no les vols fer en el microones, fregeix-les en una paella. Jo ho faig així per tal d'embrutar el menys possible en un dia que segurament tenim més elaboracions en marxa).
(Si no les vols fer en el microones, fregeix-les en una paella. Jo ho faig així per tal d'embrutar el menys possible en un dia que segurament tenim més elaboracions en marxa).
2.- Fes la picada: posa el julivert, els alls pelats i tallats a trossets menuts (a mi m’agrada aixafar-los amb el premsa alls) i l’ametlla fregida a dins del morter i pica-ho tot fins que es forme una pasta.
3.- Posa un fons d’oli a la cassola i quan estiga calent, sala els llagostins i salta’ls per les dues bandes. Amb un minut i mig o dos per banda n’hi haurà prou. Retira i reserva.
4.- Afegeix la picada i la farina a la paella i dona unes voltes perquè es coga una mica la farina en l’oli on has saltat els llagostins.
5.- Torna a posar els llagostins a la cassola i cobreix amb el cava i l'aigua. Deixa que es coga tot fins que l'alcohol s'haja evaporat i obtingues una salsa lligada (uns 10 minutets). Comprova el punt de sal. Si el trobes massa fort de cava, el pots rebaixar amb una mica més d'aigua.
6.-Prepara pa per a sucar!
Nota: es un plat que pots fer perfectament amb antelació.
Temps total: 30-40 minuts
Bon profit!!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si fas la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Assabentat de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!
Bon profit!!
Marta
5 comentaris :
Ara tinc un dubte, no sé si m'agraden més el llagostins o la salsa amb ametlles, però em sembla un plat perfecte.
Petons.
No dius per quanta gent és!
fan una pinta fantàstica, per quantes persones son els 800 grams
Moltes gràcies
És un plat molt resultin....fantastic.....
sí, que ho és sí! :-)
Publica un comentari a l'entrada