GALERIA DE FOTOS

divendres, 21 de novembre del 2014

Una recepta de CuinaDiari al Llibre de Cuines de Tv3

Fa un parell de setmanes es van posar en contacte amb mi Tv3 i l’Editorial Rosa dels Vents per convidar-me a la  presentació d’un llibre del programa Cuines. La veritat és que desconeixia que anaven a publicar un llibre amb les receptes del programa però vaig pensar que seria un llibre molt interessant.

L’acte el van presentar la Tana Collados, Directora del Cuines de Tv3 i el Jordi Cruz, xef de l’ABaC, amb una estrela Michelin i tan mediàtic gràcies al programa Master Chef. La Tana va explicar què és el que diferencia el Cuines d’uns altres tipus de programes de cuina. Com va dir ella textualment, el Cuines és un show cooking on cada dia es mostra el procés d’elaboració d’un plat.

X-LLibre Cuines Recepta Cuinadari-01

Aquest programa s’emet des de 1996 i per ell han passat molts cuiners i cuineres professionals. En 2010 la Tana va agafar les regnes del programa i com a directora, un dels seus objectius va ser apropar la cuina d’aquestos cuiners professionals a les llars catalanes. A banda d’aquesta cuina sofisticada i d’autor, també van incorporar una secció un dia a la setmana de Cuines de Casa, on els cuiners amateurs que no es dediquen professionalment a la cuina, també compartien les seues receptes.

El llibre recull vora 80 receptes de les darreres quatre temporades i hi tenen cabuda tant les receptes dels professionals com les dels amateurs. Les receptes del llibre representen la unió entre la cuina més moderna i innovadora i la cuina més tradicional, i aquesta diversitat es manifesta al llibre no només en la forma d’elaborar les receptes, sinó també en el tipus d’ingredients emprats segons la temporada de l’any i en les receptes que moltes vegades delaten la procedència geogràfica de cada cuiner representants de  tot el territori de parla catalana, des del Nord de Catalunya fins el País Valencià com ha estat el meu cas.

Quan vaig anar a la presentació del llibre no sabia ni quantes receptes havien triat ni quins criteris havien seguit per fer la selecció, però realment em va fer molta il·lusió que d’entre tantes receptes (5 receptes a la setmana durant 4 temporades) hagueren triat la meua!!.
I he de dir que la recepta s’ho val, ja que l’arròs al forn  és un plat molt arrelat en la cuina popular valenciana que es mereix estar publicat en molts llibres!

X-LLibre Cuines Recepta Cuinadari Arros al forn-1

Espere que us agrade el llibre!


Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a
Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta

3 comentaris :

Mari Pau ha dit...

Moltes felicitats,t'ho mereixes per la gran tasca que realitzes.Les teves receptes em donen moltes idees,gràcies.
Mari Pau.

Mercè Lloret ha dit...

Enhorabona, m'agrada molt aquest bloc, que per altra banda a mi, m'aprofita per recordar alguns plats o menjars que amb el temps s'obliden i que ve bé tornar a recordar.

Gemma ha dit...

uau, quin honor, enhorabona!!!!!! No sabia que editaven un llibre amb les receptes... l'hauré de buscar.
I segur que provo el teu arròs, que ha de ser boníssim.
Felicitats un altre cop!