A CuinaDiari continuem amb el forn engegat. En aquesta ocasió hem fet unes espatlles de xai que poden ser una proposta d’èxit assegurat per les festes de Nadal i és que sembla mentida però en un meset i mig ja tindrem aquí les festes.
El secret d’esta recepta és disposar d’una bona carn ja que el forn és qui realment fa la feina. A nosaltres ens el va ensenyar a fer el nostre amic Siro a l’estil val·lisoletà, i verdaderament l’elaboració és d’allò més senzilla.
Ingredients:
- 2 espatlles de xai de llet tallades en 3 trossos (no cal arribar al final)
- 3 grans d’all
- unes branques de julivert
- sal
- uns 100 ml d’aigua (només per donar-li una mica d’humitat)
- 20-30 g de vinagre
- llard (sagí) de porc per untar el xai
-Per acompanyar:
Estris: morter per a fer la picada, cassola de fang ampla
Elaboració:
1.- Escalfa el forn a 190º funció calor a dalt i baix (sense ventilador).
2.- Fes una picada amb l’all i el julivert. Agrega desprès la sal, l’aigua i el vinagre.
3.- Unta la carn amb llard de porc, col·loca-la en la cassola de fang amb la pell cap avall i tira-li la picada per sobre. Si cal, posa més sal.
4.- Fica al forn. Programa primer 45 minuts a 190º amb calor a dalt i baix. Passats aquestos 45 minuts, gira el xai i posa’l amb la pell cap amunt i programa uns altres 45 minuts.
Tira-li el suquet per damunt de tant en tant.
20 minuts abans d’acabar la cocció, canvia la funció de forn a ventilador. Veuràs com s’enroseix i queda la pell més cruixent.
Nota: si has de fer la guarnició, fes-la al punt 4, quan poses el xai al forn.
TTemps total: Preparació 5 minuts, cocció 1 h 30 minuts
Bon profit!!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.
Marta
6 comentaris :
Que bona!!
Mare meva Marta, guarda'm una ració que m'apunto, quin senyor àpat has preparat! És una gran recepta per al Nadal, i tant!
Petons!
per llepar-se'n els dits, Marta!
crec que al Bolet no l'apaguem mai el forn!!! Té molt bona pinta Marta. Petonets
És ben bé un plat de celebració grossa! Petons!
Un bona idea de cara el Nadal, que els guisats fets al forn són molt pràctics i queden boníssims!
Publica un comentari a l'entrada