GALERIA DE FOTOS

divendres, 1 d’agost del 2014

XILI AMB CARN (Chili con carne)

Esta va ser una de les primeres receptes que vaig publicar al blog. És un plat que fem prou sovint a casa i he aprofitat un dinar temàtic per actualitzar-la i posar-vos el pas a pas amb fotos.

La recepta és la mateixa que ja féiem i està adaptada del Chili con Carne del David de Jorge.

8-chili con carne cuinadiari- ppal1

Ingredients:

  • 2 culleradetes de comí mòlt
  • 1 culleradeta de canyella mòlta
  • 3 cullerades d’espècies barrejades mexicanes* (pebre roig, ceba, comí, pebre negre, chili, julivert, orenga, all)
  • 2-3 pestetes (de les rogetes menudes)-bitxo, caiena, chile roig o verd
  • 1 ceba gran picada (300 g)
  • 3 dents d’all picats
  • 10 pebrots del piquillo en tires
  • 800 g de carn picada mixta (vedella + porc)
  • 120 g de vi negre
  • 800 g de tomaca triturada
  • 1 cullerada sucre moré
  • 3 cullerades de vinagre de Mòdena
  • 3/4 de pot de fesols rojos en conserva, uns 300 g (estil fesols de Tolosa)
  • Oli d’oliva
  • Sal

*Les espècies són molt importants en este plat. Si no teniu les espècies mexicanes que us comente, podríeu comprar els sobres que venen per fer burritos. Personalment no les he provades però li donarà, supose, un aire més tex-mex. Del comí no en prescindiu.

Estris: olla

Elaboració:

1.- Posa una mica d’oli en una olla i salteja, a foc baix, el comí, la canyella, la barreja d’espècies mexicanes i la pesteta.

8-chili con carne cuinadiari-1-18-chili con carne cuinadiari-1-28-chili con carne cuinadiari-1-38-chili con carne cuinadiari-1-4

Vés amb molt de compte que no es cremen.

8-chili con carne cuinadiari-1-5

2.- Quan sentes l’oloreta que desprenen, afegeix la ceba, l’all, els “piquillos” i una mica de sal. Deixa-ho coure uns 7-10 minuts a foc suau fins que la ceba es veja transparent. Remena de tant en tant.

8-chili con carne cuinadiari-2-18-chili con carne cuinadiari-2-28-chili con carne cuinadiari-2-38-chili con carne cuinadiari-2-4

3.- Afegeix la carn amb una mica de sal i desfés-la amb la cullera perquè no quede feta una pilota. Quan veges que va canviant de color, agrega el vi negre. Cou uns 5 minutets més.

8-chili con carne cuinadiari-3-18-chili con carne cuinadiari-3-28-chili con carne cuinadiari-3-38-chili con carne cuinadiari-3-4

4.- Posa la tomaca, el sucre i el vinagre. Barreja tot bé i cou a foc suau durant uns 40 minuts remenant de tant en tant. Si vols pots tapar la cassola.

 

8-chili con carne cuinadiari-4-18-chili con carne cuinadiari-4-28-chili con carne cuinadiari-4-38-chili con carne cuinadiari-4-4

5.- Finalment afegeix els fesols, rectifica de sal i de picantor i deixa uns 5 minuts més.

8-chili con carne cuinadiari-5-18-chili con carne cuinadiari-5-2

Degustació: Seveix amb arròs blanc, nachos, tortillas mexicanes, amb creïlles senceres al microones o al forn, o perquè no, amb una hamburguesa.

Nota: Pots fer gran quantitat i congelar-ho.  

Temps total: 1 hora

CHILI CON CARNE AMB HAMBURGUESA DE VEDELLA:

Ingredients:

  • pa d’hamburguesa
  • 1 hamburguesa de vedella
  • formatge
  • 2 cullerades de xili amb carn

8-chili con carne cuinadiari-6

hamb

Bon profit!!

T’ha agradat la recepta?, Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o
segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.