De tant en tant, la Neus ens dona un potet d’Ametlles Garapinyades i jo sempre li acabe preguntant com es fan. No sé quantes vegades m’ho ha explicat, però el cas és que portava molt de temps volent-les fer i ha estat la proposta d’este mes dels nois de Memòries d’una Cuinera el que finalment ha fet que em decidira.
Si les feu us assegure que volaran!
Ingredients:
- 200 g d’ametlles crues amb pell
- 200 g de sucre
- 200 g d’aigua
- 1 culleradeta de raspadura de llimona
* S’ha de posar la mateixa quantitat d’ametlles, de sucre i d’aigua. Si ho mesures amb gots, que el got d’ametlles siga un o dos dits més generós que el del sucre i el de l’aigua.
Estris: cassó (preferiblement que no siga dels antiadherents), cullera de fusta, paper de forn per a estendre-les una vegada fetes.
Vols saber com fer-les?
Elaboració:
1.- Posa l’aigua, el sucre, les ametlles i la corfa de llimona ratllada en una olla i sacseja una mica l'olla. no cal que remenes massa.
2.- Posa a foc moderat-alt (inducció potència 6-7 sobre 10). Veuràs que als tres minutets, comença a bullir (Foto de l’esquerra). Als 15-17 minuts veuràs que va espessint (foto dreta). Abaixa el foc al 3 i remena constantment. Ves amb compte amb les esquitxades perquè el sucre calent és molt perillós.
3.- Al cap d’uns minuts, s’haurà evaporat l’aigua i l’almívar agafarà una consistència terrosa. Semblarà que tot s’ha espatllat, però és normal.
4.- Aquesta capa de sucre blanquinosa, s’anirà fonent. Mira el fons de l’olla a la foto de l’esquerra. Juga amb el foc i si cal, aparta l’olla del foc. No deixes de remenar per tal que el sucre de les parets i del fons de l’olla es vaja desenganxant, i que totes les ametlles queden ben cobertes amb aquesta capa de sucre fos, però atenció, no ho deixes massa estona perquè sinó es fondrà també la capa que ja tenen adherida les ametlles.
5.- Una vegada les ametlles ja estan caramel·litzades i comencen a estar lluentes, retira del foc i estén-les a sobre d’un paper de forn. Anant amb cura de no cremar-te, separar-les unes de les altres.
6.- Quan s’hagen refredat completament, guarda-les en un pot de vidre.
Nota: Ves molt amb compte i no et cremes quan estiga bullint l’almívar ni en l’últim moment quan s’està fonent el sucre.
L’olla quedarà com per reballar-la a les escombreries però veuràs què fàcil és netejar-la si l'omples d'aigua i la deixes en remull. Al cap d'una estona, sense fer res, el sucre s'haurà desenganxat a les parets.
També pots veure el video que hem penjat a Instagram:
Temps total: 40-50 minuts
Bon profit!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o seguint-nos a Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!
Marta
16 comentaris :
No m'ho puc creure! portava temps volent-les fer però m'imposava molt fer-les. Amb aquest pas a pas de luxe m'hi tiro de cap! M'agrada molt el blog Marta, et llegeixo sovint però no acostumo a fer cometnaris...(fins avui és clar) Adri
Ostres, moltes gràcies per les fotografies, ens anirà de perles per quan em posi a fer-ne... Ara ja fa força temps que no en menjo i m'has fet entrar ganes... Petons!
Genials! Una proposta pel Memòries espectacular! I una lliçó magistral de com fer garrapinyades!
Qué bones son i qué bé t'han quedat. No les he fet mai.
Petons.
mmm... que bones que són, un vici total!
T'han quedat perfectes, a mi el punt quan estan totes blanques també m'agrada molt. per decorar un pastís (amb festucs) queda molt bonic.
Uummm!! Delicioses!! I no pensava que fos així de "fàcil" fer-les"! Gràcies per la recepta.
Una recepta molt ben explicada, Marta!!! Ja no tenim excusa, amb lo senzilla que sembla de fer. Noia t'han quedat de primera. Petonets.
Molt ben explicat, Marta!! Jo en vaig fer una vegada de pipes i van quedar molt bones! Ara ja estic rumiat a veure de què les faig... les teves ametlles es mengen amb la vista!!! Quina brillantor.
Um... aixo es lo que més m'agarada menjar quan vaig als mercadillos de poble ....
Estan tan bons!!!
Jo pensava que seria molt més díficil, pot ser les faré aquest hivern...
Em quedo com a seguidora que no coneixia el blog :)
un peto!
Tienen una pinta estupenda. Me ha encantado hacer esta receta. Nunca se me habría ocurrido si no lo llegan a proponer. Un beso.
No m'hi he posat mai, a garrapinyar, però ho expliques de manera que sembla fàcil!
Fins i tot els consells per a netejar l'olla! Gràcies!
Marta
T'han quedat genials! I ho has explicat de meravella!
Mira, amb llimona no les havia vistes mai.
Jo les paro al penúltim pas, quan no queden brillants.
Petons i moltíssimes gràcies per participar.
T'han quedat genials...i el tutorial és una passada, moltes gràcies!
quin tutorial més bo Marta! Si ho se vinc abans a veure la teva entrada! jajajajajajjajaja. Moltíssimes gràcies guapa per participar, t'han quedat de luxe. Molts petonets
Molt ben explicat. No sé si aquest mes m'animaré amb la proposta... I mira que m'agraden els fruits secs garrapinyats!
Publica un comentari a l'entrada