GALERIA DE FOTOS

dimecres, 13 de març del 2013

BESCUIT DE XOCOLATA AL VI NEGRE

Segur que us ha passat que després d’obrir una ampolla de vi negre per a un dinar o un sopar, us sobra un gotet. No el tireu i feu aquest bescuit, us encantarà!

I si no us ha sobrat? Doncs n’obriu una de nova i en acabant organitzeu un sopar !! :-)

6-1-Bescuit de xocolata al vi negre-ppal

La textura d’aquest pa de pessic és esponjosa, una mica densa i gens seca. El sabor del vi no es nota, però potencia el sabor de la xocolata.  

Es pot decorar amb sucre llustre, amb xocolata blanca i/o negra, farcir-lo amb nata muntada, melmelada de fruits vermells o deixar-lo tal qual. Pot ser perfectament un pastís d’aniversari o una coca per a esmorzar o berenar.  



La recepta original està treta d’un dels llibres de la TMX, encara que també us he posat el pas a pas de l’elaboració tradicional.

Ingredients:



Estris: motlle forn rodó de 26 cm aprox o amb forat al mig, sedàs/colador, màquina pujar clares/ TMX

Elaboració tradicional i amb TMX:



1.- Encén el forn a 170ºC funció ventilador i prepara els ingredients.

2.- Bat bé els ous fins que augmenten una mica el volum. Després agrega el sucre i continua batent fins que aquest s’haja dissolt bé.

Si ho fas amb TMX, aboca els ous i el sucre en el vas i programa 3 minuts, velocitat 3,5.

3.- Afegeix la mantega a temperatura ambient i barreja. (Amb la TMX: 1 minut, temperatura 37º, velocitat 3).

4.- Incorpora el cacau i el vi i barreja. (Amb la TMX: 15 segons a velocitat 3).

5.- Finalment posa la farina i el llevat en un sedàs o un colador. Col·loca a sobre del bol/vas de la TMX on estàs fent la barreja i ves pegant-li copets fins que tota la farina i el llevat queden ben sedassats. Torna a mesclar. (Amb la TMX barreja 15 segons velocitat 3). Si cal, dona-li unes voltes amb l’espàtula perquè es barrege tot bé.

6.- Posa la barreja en un motlle untat amb mantega o folrat amb paper de forn. Fica al forn uns 35-40 minuts. Passat aquest temps trau del forn i deixa que es refrede.

 

Nota: Una vegada fred, empolvora amb sucre llustre o decora amb xocolata blanca i/o negra, farceix-lo de nata muntada, melmelada de fruits vermells, acompanya'l de gelat de vainilla, etc. 

6-1-Bescuit de xocolata al vi negre-ppal-tall

Temps total: 50 minuts aproximadament

Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

21 comentaris :

Mercè ha dit...

La textura ja ho diu tot. T'ha quedat flonjo, flonjo. Té que estar molt bo. Bona nit.

Roser ha dit...

Vi negre al pa si que en he ficat, però a un bescuit no ho haguera pensat que podria donar bon resultat.
El haurem de fer, es veu molt bó.

Tapa't de tapes ha dit...

oh, doncs molt bona idea, Marta! Ahir per sopar ens en va sobrar, de vi, i no sabia on ficar-lo... no m'agrada tornar-lo a posar dins l'ampolla. Una proposta genial per un pastís boníssim!!! Petons

rhuandsam ha dit...

Amb vi? n'havia llegit receptes amb cervesa però no sabia que també s'hi podia posar vi... molt millor!

esborrar ha dit...

Això ho haig de tastar!
Marta

Carmeta Rusquilleta ha dit...

Oooooh quin pastís de xocolata més original!!! Amb un toc de vi... :)

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

No l'he tastat, però he sentit a parlar d'aquest bescuit i amb m'aspecte que té ha de ser molt saborós.
Petons.

Xavier ha dit...

Caram! No sabia que es podia posar vi en una coca així! Fantàstic! :P

la colometa ha dit...

Te molt bona pinta aquest bescuit.....M'alegre que t'hages fixat en el meu humild blog i que t'agrade !!!!!! He estat mirant el teu i això si que és un bloc de "trellat". No he pogut ressistir-me i he vist l'apartat de les paelles (com a bones valencianes, ens perd l'arrós ) però de seguida m'adonat que eres bona en tot, així que açi tens una seguidora valenciana....Gràcies !!!

Jordi ha dit...

A nosaltres ens passa molt sovint que sempre tirem un culet de vi. Ens has donat una idea magnífica. A més a més sembla molt esponjós i per cert, une fotografies molt maques.

Marta CuinaDiari ha dit...

Doncs aviam si us animeu!

Marta CuinaDiari ha dit...

Moltes gràcies! tu també tens una seguidora! Marta

Marta CuinaDiari ha dit...

Mercè és molt esponjós però alhora és humit i gens sec! t'agradarà

Rigodon ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Bon dia
avui n'he fet dos per les postres de la calçotada. No els he tastat, però tenen una pinta! i la olor ja m'assegura que estaran boníssims!

moltes gràcies pel bloc

Marta CuinaDiari ha dit...

Espere que us agraden! ja diràs! a mi em recorden una mica al pa de pessic del bony i el tigretón... mmmm!

Alfons ha dit...

m'agraden les dues opcions però em quedo amb la d'obrir dues ampolles i en fer-ne més d'un ....pastís i/o sopar...;-))

La cuina de la Isabel ha dit...

Quin bescuit i quina textura, l'idea de fer-loamb vi, m'agradat.
M'apunto la recepta, nomès veure la esponjositat m'ha enamorat i a més de xocolata.. Hummmmmmm.
Una abraçada

La Cuina Violeta ha dit...

Marta,
M'agrada molt i molt aquesta recepta. Si no es nota el vi, el faré (per la canalla).
nani

Marta CuinaDiari ha dit...

:-)

Marta CuinaDiari ha dit...

Cap problema! almenys a les meues filles els agrada (no ho diré massa fort pero és un gotet de vi i s'evapora amb la cocció... :-))