És una elaboració molt senzilla que us serà útil per a moltes receptes, per exemple: de cara al Nadal les podeu posar al Tortell de Reis, en el Torró de massapà, o simplement presentar-les amb un bany de xocolata.
- 3 taronges de pell fina
- 500 g de sucre
- 250 g d’aigua
Estris: paella,espàtula, pots de vidre
Elaboració:
1.- Neteja bé les taronges i talla-les a rodanxes fines. Si trobes algun pinyol, trau-lo.
2.- En una paella ampla, col·loca l’aigua, el
sucre i les taronges. Deixa coure a foc
moderat fins que reduïsca i es forme un almívar una mica dens. Per a 3 taronges
necessitaràs una horeta o una mica més aproximadament. Si poses més quantitat,
deixa una estona més. Sacseja la paella de tant en tant per tal que quede
l’almívar ben repartit.
3.- Un cop fetes, si les vols conservar seques deixa refredar en una reixeta, sinó guarda directament en pots de vidre amb el seu almívar.
4.- Si en fas molta quantitat, omple els pots ben plens en calent, tapa i
dona’ls la volta per tal que facen el buit.
Suggeriments: La taronja confitada la pots utilitzar en el Tortell de Reis, en la Coca de Sant Joan, tallada ben menudeta per aromatitzar pans i bescuits, en amanides, banyar-les amb xocolata, per fer unes postres per fer baixar els àpats d’aquest Nadal com la Taronja i mandarina en tres textures amb Crema de Iogurt, per fer el nostre Torró de Massapà, etc. L’almívar també el pots utilitzar quan faces alguna coca.
Temps total: preparació 3 minuts; cocció 1 hora i 15 minuts
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si fas la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Assabentat de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!
Bon profit!!
Marta
16 comentaris :
Moltísimes gracies per aquesta recepta!! A la mare li encanten, i sempre es pregunta com es deuen fer :) Súper senzill... m'encanta!!
Petons!!
N'he fet un parell de cops i no m'han quedat com voldria, tot i que m'han quedat bé. A la propera intentaré la teva recepta. Fan molt bona pinta!
Marta
doncs es molt bona pensada per guarnir dolços! bona idea! petons
M'agrada molt la taronja confitada... però em podres dir com fer-la sencera? Es boníssima i no m'atreveixo a fer-la Moltes gràcies!!!
Jo senceres no n'he fet mai perquè realment quan utilitze fruita confitada és per a tallar-la. Encara que em sembla que tu et refereixes a la fruita gebrada o glacejada, que implica un procés més complicat i molt més llarg. Aquestes es couen en almívar i queden molt melosetes. Sento no poder ajudar-te. Marta
Ostres m'encanten i veig que són molt fàcils de fer!!!
Moltes gràcies pe la recpta. L'altre dia vaig fer un tipus de pnettone i les vaig haver de comprear. Ara vull fer un pa de xocolata i taronja i ho faré com tu.
Nosaltres les vam fer ahir, per utilitzar-les pel tortell, i ens han sortit molt bones! Gràcies, Marta!
Sergio&Mire
Qué bé Sergio! i si us han sobrat tens moltes formes d'utilitzar-les. Gracies per fer les receptes de CuinaDiari! Marta
Les he fet avui, son més maques que bones. De gust estan molt bé, però la pell m'ha quedat dura, no és melosa. Potser que les vaig coure massa estona, tot i que el foc era baixet...
Jo hi he posat quatre claus d'espècie.
La pell no queda blaneta del tot però tampoc dura. Com veus a la foto les taronges que jo normalment faig així són de pell bastant fina. Què era la pell molt gruixuda? Marta
Super bones!!
Super bones!!
:-)
Moltes gràcies per la recepta. Jo les utilitzo per fer-les recobertes de xocolata blanc i negre....i sempre acabava comprant-les. Ara, me decidiré a fer-les jo i empotar-les!
Mmm amb xocolata blanca no les he provades mai... Que be sona! 😋
Quan vinga el fred i hi hagen taronges bones, a fer-ne i ja m'explicaràs! 😃
Publica un comentari a l'entrada