Aquest mes a Memòries d’una Cuinera, ens proposen fer magdalenes. La recepta que he triat jo és una de la Mary Berry, del seu Complete Cookbook. La recepta al llibre comparteix pàgina amb dues receptes més de Muffins Americanes i la foto no anima massa a provar-les. No obstant, en llegir els ingredients “xocolata en pols”, “perletes de xocolata”, “cafè”… vaig pensar que això faria molt bona lliga amb la taronja confitada que tenia a la nevera.
Verdaderament la combinació va estar tot un encert!
Ingredients per a 12 magdalenes súper grans o 18-20 grans (mida estàndard d’aquí):
- 2 ous grans
- 250 g de sucre
- 1 iogurt natural (sense descremar)
- 125 ml de cafè
- 125 ml de llet sencera
- 250 g de farina
- 1 cullerada (de sopa) de llevat químic
- 75 g de cacau en pols
- 100 g de perletes de xocolata negra
- 2 rodanxes de taronja confitada (uns 35 g)
Estris: màquina amb barnilles barrejadores, bol, sedàs, espàtula, càpsules magdalenes grans i motlle silicona/metall amb cavitats per posar a dins els motlles de magdalenes
Elaboració:
1.- Encén el forn a 200º.
2.- Posa els ous en un bol juntament amb el sucre. Bat una bona estona fins que quede una massa esponjosa. Si ho fas amb TMX, barreja uns 4 minuts a velocitat 3,5 temperatura 37º. (la resta d’ingredients barreja’ls uns segons a velocitat 4-5).
3.- Agrega el iogurt, el cafè i la llet i remena. En aquest punt la massa sembla que s’haja espatllat perquè queda molt líquida.
4.- Afegeix la farina, el llevat i el cacau passats pel sedàs o per un colador.
5.- Agrega la xocolata* i barreja amb l’espàtula.
6.- Finalment posa la taronja confitada* tallada a trossets molt menudets i torna a barrejar.
*Al ser una massa tan líquida, la xocolata i la taronja acabaran enfonsant-se, per tant, si ho prefereixes, pots repartir aquests ingredients un cop hages posat la massa a dins dels motlles i així t’asseguraràs que totes les magdalenes tinguen la mateixa quantitat de xocolata i de taronja.
No obstant, si ho barreges tot junt, quan hages de posar la massa als motlles, utilitza una cullera per tal que els “entropessons” queden repartits entre totes les magdalenes.
7.- Omple les càpsules de magdalenes però deixa un dit fins a la vora del motlle perquè sinó, quan puge, vessarà. És convenient que els motlles de paper els poses a dins de motlles més rígids de silicona o de metall per tal que la magdalena no es deforme.
8.- Enforna els primers 10 minuts a 200º, desprès abaixa la temperatura a 180º i cou uns altres 15 minuts o fins que les magdalenes estiguen cuites.
Nota: aquestes són unes magdalenes mot esponjoses. No s’assemblen massa a les magdalenes que mengem aquí, encara que tampoc són denses com les típiques muffins americanes. Tot i així, la Mary Berry a aquestes magdalenes els hi diu “American Muffins”. Sembla curiós que entre els ingredients no hi haja ni mantega ni oli. La part “grassa” l’aporta el iogurt, la llet i en certa manera el cacau. Al meu parer, la barreja queda massa líquida i això fa que les perletes de xocolata acaben al fons del motlle i la magdalena no surta amb una forma perfecta. Tot i aquestes coses són unes magdalenes impressionants de sabor i la taronja que vam decidir afegir li dóna un toc boníssim.
Degustació: la recepta original recomana que es mengen tèbies. Ens ha agradat aquesta idea ja que amb la pinta i la bona olor que feien no haguérem pogut esperar gaire a provar-les. (Fredes també estan molt bones :-)).
Temps total: preparació 10 minuts; enfornat 25 minuts =35-40 minuts
Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta
12 comentaris :
Doncs amb perletes de xoco al fons o no, fan una pinta molt bona! La combinaciò de xocolata i taronja em pirra!
Marta
Doncs la taronja aquí és bàsica. Segur que t'agraden! Marta
Que bones, semblen molt esponjoses i amb l’oloreta sortint del forn...jo tampoc m’hagués esperat ni a que es temperessin.
Es tot un encert la taronja confitada, de ben segur que li aporta un toc cítric fresc i molt agradable.
Quina bona pinta!!!realment els ingredients combinen a la perfecció!!ptons
Aquestes magdalenes són espectaculars!!!
Uau! Marta, aquestes magdalenes han de tenir un gust fantàstic!!!! ETs una artista, t'han quedat ben boniques!
Tens un detallet al meu blog!!!
http://elsfogonsdelavianuri.blogspot.com.es/2012/11/nou-premi.html
Marta el cap de setmana hem fet les magdalenes i també la recepta de les taronjes confitades. Tens raó que la forma no surt "de botiga" però el sabor és impressionant, de les que tornarem a repetir vaja. Andreu
semblen magdalenes amb barretina!!! ;P han quedat molt xules. gràcies per participar. petonets
La recepta està molt bé però les notes que dones encara més, molt aclaridores.
Petons i moltíssimes gràcies per participar.
Com m'agrada aquesta combinació!! podria "matar" per una d'aquestes!
Ostres, Marta!!! Quins muffins més selectes...
Et felicito.
Petonets.
Publica un comentari a l'entrada