GALERIA DE FOTOS

divendres, 23 de novembre del 2012

MUFFINS DE DOBLE XOCOLATA, CAFÉ I TARONJA CONFITADA

Aquest mes a Memòries d’una Cuinera, ens proposen fer magdalenes. La recepta que he triat jo és una de la Mary Berry, del seu Complete Cookbook. La recepta al llibre comparteix pàgina amb dues receptes més de Muffins Americanes i la foto no anima massa a provar-les. No obstant, en llegir els ingredients “xocolata en pols”, “perletes de xocolata”, “cafè”… vaig pensar que això faria molt bona lliga amb la taronja confitada que tenia a la nevera.

Verdaderament la combinació va estar tot un encert! 

6-1-muffins xoco cafe taronja-memories

Ingredients per a 12 magdalenes súper grans o 18-20 grans (mida estàndard d’aquí):

  • 2 ous grans
  • 250 g de sucre
  • 1 iogurt natural (sense descremar)
  • 125 ml de cafè
  • 125 ml de llet sencera
  • 250 g de farina
  • 1 cullerada (de sopa) de llevat químic
  • 75 g de cacau en pols
  • 100 g de perletes de xocolata negra
  • 2 rodanxes de taronja confitada (uns 35 g)

Estris: màquina amb barnilles barrejadores, bol, sedàs, espàtula, càpsules magdalenes grans i motlle silicona/metall amb cavitats per posar a dins els motlles de magdalenes

Elaboració:

1.- Encén el forn a 200º.

2.- Posa els ous en un bol juntament amb el sucre. Bat una bona estona fins que quede una massa esponjosa. Si ho fas amb TMX, barreja uns 4 minuts a velocitat 3,5 temperatura 37º. (la resta d’ingredients barreja’ls uns segons a velocitat 4-5).

6-1-muffins xoco cafe taronja Mary Berry-26-1-muffins xoco cafe taronja Mary Berry-2-16-1-muffins xoco cafe taronja Mary Berry-2-26-1-muffins xoco cafe taronja Mary Berry-2-3

3.- Agrega el iogurt, el cafè i la llet i remena. En aquest punt la massa sembla que s’haja espatllat perquè queda molt líquida.

6-1-muffins xoco cafe taronja Mary Berry-3-16-1-muffins xoco cafe taronja Mary Berry-3-26-1-muffins xoco cafe taronja Mary Berry-3-3

4.- Afegeix la farina, el llevat i el cacau passats pel sedàs o per un colador.

6-1-muffins xoco cafe taronja Mary Berry-4

5.- Agrega la xocolata* i barreja amb l’espàtula.

6-1-muffins xoco cafe taronja Mary Berry-5

6.- Finalment posa la taronja confitada* tallada a trossets molt menudets i torna a barrejar.

6-1-muffins xoco cafe taronja Mary Berry-6

*Al ser una massa tan líquida, la xocolata i la taronja acabaran enfonsant-se, per tant, si ho prefereixes, pots repartir aquests ingredients un cop hages posat la massa a dins dels motlles i així t’asseguraràs que totes les magdalenes tinguen la mateixa quantitat de xocolata i de taronja.

No obstant, si ho barreges tot junt, quan hages de posar la massa als motlles, utilitza una cullera per tal que els “entropessons” queden repartits entre totes les magdalenes.

7.- Omple les càpsules de magdalenes però deixa un dit fins a la vora del motlle perquè sinó, quan puge, vessarà. És convenient que els motlles de paper els poses a dins de motlles més rígids de silicona o de metall per tal que la magdalena no es deforme.

6-1-muffins xoco cafe taronja Mary Berry-7-26-1-muffins xoco cafe taronja Mary Berry-7-1

8.- Enforna els primers 10 minuts a 200º, desprès abaixa la temperatura a 180º i cou uns altres 15 minuts o fins que les magdalenes estiguen cuites.

Nota: aquestes són unes magdalenes mot esponjoses. No s’assemblen massa a les magdalenes que mengem aquí, encara que tampoc són denses com les típiques muffins americanes. Tot i així, la Mary Berry a aquestes magdalenes els hi diu “American Muffins”. Sembla curiós que entre els ingredients no hi haja ni mantega ni oli. La part “grassa” l’aporta el iogurt, la llet i en certa manera el cacau. Al meu parer, la barreja queda massa líquida i això fa que les perletes de xocolata acaben al fons del motlle i la magdalena no surta amb una forma perfecta. Tot i aquestes coses són unes magdalenes impressionants de sabor i la taronja que vam decidir afegir li dóna un toc boníssim.

Degustació: la recepta original recomana que es mengen tèbies. Ens ha agradat aquesta idea ja que amb la pinta i la bona olor que feien no haguérem pogut esperar gaire a provar-les. (Fredes també estan molt bones :-)).

6-1-muffins xoco cafe taronja Mary Berry-ppal3

Temps total: preparació 10 minuts; enfornat 25 minuts =35-40 minuts

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

12 comentaris :

esborrar ha dit...

Doncs amb perletes de xoco al fons o no, fan una pinta molt bona! La combinaciò de xocolata i taronja em pirra!
Marta

Marta CuinaDiari ha dit...

Doncs la taronja aquí és bàsica. Segur que t'agraden! Marta

Sara Cebrián Borràs ha dit...

Que bones, semblen molt esponjoses i amb l’oloreta sortint del forn...jo tampoc m’hagués esperat ni a que es temperessin.

Es tot un encert la taronja confitada, de ben segur que li aporta un toc cítric fresc i molt agradable.

Sussi Abel ha dit...

Quina bona pinta!!!realment els ingredients combinen a la perfecció!!ptons

Carmeta Rusquilleta ha dit...

Aquestes magdalenes són espectaculars!!!

Tapa't de tapes ha dit...

Uau! Marta, aquestes magdalenes han de tenir un gust fantàstic!!!! ETs una artista, t'han quedat ben boniques!

Unknown ha dit...

Tens un detallet al meu blog!!!
http://elsfogonsdelavianuri.blogspot.com.es/2012/11/nou-premi.html

Andreu ha dit...

Marta el cap de setmana hem fet les magdalenes i també la recepta de les taronjes confitades. Tens raó que la forma no surt "de botiga" però el sabor és impressionant, de les que tornarem a repetir vaja. Andreu

Judith ha dit...

semblen magdalenes amb barretina!!! ;P han quedat molt xules. gràcies per participar. petonets

Coses de Llàbiro ha dit...

La recepta està molt bé però les notes que dones encara més, molt aclaridores.
Petons i moltíssimes gràcies per participar.

Unknown ha dit...

Com m'agrada aquesta combinació!! podria "matar" per una d'aquestes!

Anònim ha dit...

Ostres, Marta!!! Quins muffins més selectes...
Et felicito.
Petonets.