Fa un temps us vam publicar un post sobre com dessalar el bacallà. Amb bacallà dessalat es poden fer moltes receptes i al bloc ja n’hem publicar vàries: un espencat, un xató, un bacallà amb patates i tomaca, etc.
Avui, portem aquesta truita de bacallà, molt fàcil, molt bona i ben ràpida de fer.
Ingredients:
- 1 ceba tendra trinxada
- 1 all tendre tallat a trossets menuts
- 1 pebrera verda italiana tallada a rodanxes primes (opcional)
- Un bon grapat de julivert picat
- 6 ous
- 300 g de bacallà dessalat i esgarrat amb les mans (esqueixat)
- sal* (depenent del punt de sal del bacallà, en necessitaràs més o menys, pensa que quan es cou el bacallar, tendeix a parar més salat així que vés amb compte).
Estris: paella, pot per batre els ous
Elaboració:
1.- Sofregeix la ceba, l’all tendre i la pebrera.
2.- Agrega el julivert i el bacallà.
3.- Posa els ous batuts i deixa que qualle per les dues bandes. Deixa-la poc feta per dins.
4.- Serveix amb una bona llesca de pa amb tomaca.
Nota: el bacallà el pots dessalar amb antelació i tenir-lo al congelador. Deixa’l descongelar la nit d’abans a dins de la nevera. També hi ha botigues on el pots comprar ja dessalat.
En compte de fer una truita, amb els mateixos ingredients també es pot fer un remenat com els que se serveixen a les sidreries al País Basc.
Temps total: 15 minuts
Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta
10 comentaris :
Quina pinta que té!!
A més, com tu ve dius, accepta varies opcions, un pa amb tomáquet per acompanyar, convertir-la en un remenat com fem per aquí (Pais Vasc)... Genial de qualsevol manera
Petons!!
GRàcies Marta! Va molt que que ens recordis que, sovint, allò que tenim més a l'abast és allò més bo. La truita de bacallà la tinc pendent, mai se m'acut. Però ara que t'he vist...! petonet!
Una molt bona truita, i si hi afegim uns quants fesols... et quedes sense paraules!!
I si tu que estàs per allà dalt em dones el vistiplau jo contentíssima!
segur que si la fas una vegada la tornaràs a fer perquè es ben fàcil. Marta
Ostres que bo, jo la de fesols la faig amb botifarra i cansalada. Amb bacallà l'hauré de provar. Marta
què bona i amb la tallà de pà et quedes com un flare,bsts
Truita de bacallà: una delícia. Tinc un company de feina que la fa quan fem un aperitiu, i jo repeteixo i repeteixo.
Una molt bona proposta.
Nani
Està boníssima!!
és una delícia!! ;-)
Publica un comentari a l'entrada