Avui portem una altra recepta molt adient per fer-la a l’estiu. És una versió de la típica “ensaladilla rusa” però a la que afegim variants picades que li donen un toc avinagrat diferent i molt bo.
Ingredients:
- 4 creïlles (patates) grans
- Aigua (la necessària per cobrir les patates fins la meitat i per a bullir els ous)
- 4 ous
- 3 llandes de tonyina de les menudes (de les de 80 g)
- 1 pot d’olives (150 g escorregudes)
- 1 pot de picada de variants en vinagre (*)
- maionesa al gust
(*) És del Mercadona, posa “Picadillo de Variantes”. No acostume a anomenar marques, però aquest tipus de picada només l’he vista en este supermercat. És molt típic al P. Valencià menjar envinagrats: cebes en vinagre, pebrera verda, coliflor, carlota, tomaques verdes, raïmet de pastor, etc. Esta picada només porta cogombrets i carlota.
Estris: recipient per a microones, cassó per a bullir els ous, bol
Elaboració:
-Bullir les creïlles:
1.- Renta bé les creïlles i posa-les en un recipient que puga anar al microones. Les bullirem de la mateixa manera que quan fem el puré de guarnició. Cobreix amb aigua fins a la meitat. Fica-les al microones tapades i programa 15-20 minuts (jo ho faig a 600W de potència). Trau-les del micro amb cura de no cremar-te. Comprova que estan fetes punxant-les amb un ganivet i deixa-les refredar.
-Els ous bullits:
2.- Mentres es fan les creïlles, bull els ous. Posa’ls al foc en un cassó amb aigua i cou durant 20 minuts calculats des del principi ó 10 minuts des que comença a bullir l’aigua.
-Barrejem tots els ingredients:
3.- Quan estiguen fredes les patates i els ous, pela-ho tot i talla-ho a trossets de la mida que més t’agrade. Posa-les en un bol i vés afegint la resta d’ingredients ben escorreguts:
creïlles, ous, tonyina, olives, variants i maionesa
4.- Remena bé, tapa amb film transparent i deixa una estona a la nevera.
5.- Serveix freda.
Temps total:
30-40 minutsBon profit!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!
Marta
6 comentaris :
A mi m'agraden molt els envinagrats, Marta, o sigui que aquesta ensaladilla la trobo fantàstica. I el pas a pas que ens ensenyes és molt il·lustratiu, per a no deixar-nos res! Petons
Marta, ara amb la calor aquests plats són els que ens venen de gust. Envinagrats? sempre vaig picant mentre cuino: quin vici!
Bon cap de setmana,
Nani
biníssim, m´encanten els variants, sempre li pose a la ensaladilla, bsts!!!
Qué buena idea la de añadir variantes en vinagre. Genial.
Ara venen molt de gust les amanides de patata.
És curiós com canvien algunes paraules!
...i arribar a casa i tenir-ho tot preparat, ben fresquet...
Anna i Cristina, espere que tot i canviar les paraules m'entengueu no?? je, je :-)
Publica un comentari a l'entrada