GALERIA DE FOTOS

dimecres, 27 de juny del 2012

COULIS DE MADUIXES

6-6-coulis maduixa-ppal

El coulis és una salsa densa que es fa triturant un almívar fet amb fruites. En el nostre cas, l’hem fet amb maduixes, però també queda molt bé amb altres fruites vermelles com la cirera o els gerds, o inclús amb l’albercoc o el préssec.

El coulis de fruites vermelles combina molt bé amb flams o pastissos de formatge, de quallada, de mató, gelats de vainilla, etc.

Ingredients:

  • 400 g de maduixes
  • 200 g de sucre
  • 200 ml d'aigua

Estris: cassó o paella, túrmix/TMX, colador

Elaboració:

1.- Neteja bé les maduixes, treu-los el peduncle i talla-les a trossos menuts.

2.- Posa l’aigua i el sucre en una paella. Agrega les maduixes i cou fins que es forme un almívar dens i les maduixes comencen a desfer-se.

6-6-coulis maduixa-2-16-6-coulis maduixa-2-26-6-coulis maduixa-2-3

3.- Tritura amb el túrmix o la TMX i passa-ho per un colador.

6-6-coulis maduixa-36-6-coulis maduixa-3-2

4.- Posa’l a la nevera.

Nota: tapat hermèticamenten un pot, dura prou dies. Si no tens intenció d’usar-lo aviat, afegeix una mica de suc llimona i es conservarà millor.

Bon profit!!

1 comentari :

llimaverda ha dit...

boníssim, aprofitem que les freses s´acaben, bsets!!!