El coulis és una salsa densa que es fa triturant un almívar fet amb fruites. En el nostre cas, l’hem fet amb maduixes, però també queda molt bé amb altres fruites vermelles com la cirera o els gerds, o inclús amb l’albercoc o el préssec.
El coulis de fruites vermelles combina molt bé amb flams o pastissos de formatge, de quallada, de mató, gelats de vainilla, etc.
Ingredients:
- 400 g de maduixes
- 200 g de sucre
- 200 ml d'aigua
Estris: cassó o paella, túrmix/TMX, colador
Elaboració:
1.- Neteja bé les maduixes, treu-los el peduncle i talla-les a trossos menuts.
2.- Posa l’aigua i el sucre en una paella. Agrega les maduixes i cou fins que es forme un almívar dens i les maduixes comencen a desfer-se.
3.- Tritura amb el túrmix o la TMX i passa-ho per un colador.
4.- Posa’l a la nevera.
Nota: tapat hermèticamenten un pot, dura prou dies. Si no tens intenció d’usar-lo aviat, afegeix una mica de suc llimona i es conservarà millor.
Bon profit!!
1 comentari :
boníssim, aprofitem que les freses s´acaben, bsets!!!
Publica un comentari a l'entrada