Aquestes cassoletes de pollastre i beixamel són una mena de quiches individuals que es fan per aprofitar les sobres del pollastre del caldo. Si us agraden tant les quiches com les croquetes de putxero, estic segura que aquesta recepta us agradarà.
El farcit d’estes cassoletes és pràcticament la mateixa massa que es fa per a les croquetes amb una mica de bacon o pernil, i es posa sobre una base que es cou al forn i es gratina amb nata i formatge.
No us dic més, amb això ja us podreu imaginar si us agradaran...o no.
Ingredients per a 10 cassoletes:
-Per a la massa:
- 1 got d'oli d’oliva suau (175 g)
- 1 got de llet (200 g)
- Sal
- Farina: la que admeta (com supose que us farà ràbia aquesta expressió com a mi, aproximadament són uns 400 g de farina)
-Per al farcit:
- Una bona cullerada de mantega
- ½ ceba mitjana, trinxada ben menuda
- 2 gots de llet tèbia (aprox. 400 g)
- 2 cullerades de farina
- nou moscada, pebre i sal
- 100 g pernil dolç, serrà o bacon
- pollastre cuit de putxero*(la carn de 2 besanques i 2 cuixes)
*també es podrien fer amb restes de pollastre a l’ast
-Per a la cobertura:
- 1 rajolí de nata per a cada cassoleta
- Parmesà ratllat
Estris: TMX/ bol per fer la massa, 10 cassoletes de fang de 12 cm de Ø (les de crema catalana), TMX/paella per a la beixamel
Elaboració:
-La massa:
1.- Pasta els ingredients de la massa fins que estiguen tots ben integrats, i deixa reposar al voltant d'una horeta. (Si no la deixares reposar, s’encongiria). Aprofita mentres per fer el farcit i deixar-lo refredar.
-El farcit:
2.- Posa la mantega en una paella fins que es fonga. Agrega la ceba i sofregeix-la. Si poses bacon, posa’l ara, si poses pernil, el posarem desprès amb la carn. Després afegeix la farina i fes un roux. Seguidament agrega la llet tèbia fins que comence a espessir. Finalment posa el pollastre i el pernil tallats a dauets menuts. Deixa refredar.
3.- Escalfa el forn a 160º.
4.- Divideix la massa en porcions, necessitaràs uns 80 g de massa per cassoleta aproximadament. Estén-la ben fina, folra les cassoletes i retalla les vores que sobren.
5.- Enforna la base uns 5-7 minuts.
6.- Trau del forn, posa’ls el farcit per sobre i cobreix amb un rajolí de nata i formatge ratllat.
7.- Enforna uns 20-25 minuts fins que estiguen daurades i la massa no estiga crua. Si veus que estan daurades però la massa no està sequeta del tot, posa 5 minuts més amb calor només a baix.
Temps total: pastat: 3 minuts, repòs: 1 hora, farcit: 10 minuts, forn: 20 minuts. Total:1 hora 45 minuts.
Aquesta recepta ens ha anat perfecta per poder participar al repte d’Enfogona’t, dels blocs Tapa't de Tapes i Quins fogons!), aquest mes dedicat al blat. Aqui tenim farina de blat tant a la beixamel del farcit com a la massa de la base.
Bon profit!!
9 comentaris :
jo ho faig en una cassola gran, m´agrà la idea individual, felicitats per l´eixida a la ràdio,besets!!!!
Gràcies per participar en l'Enfogona't per primera vegada!!! Un petonàs ;)
Doncs en grna també ha d'estar boníssim! A mi me les va ensenyar a fer la sogra d'Elsa i m'encanten!
Gràcies a vosaltres! Amb els reptes, a banda de compartir les nostres receptes, ens ho passem bé! Ja estic esperant l'enfogona't 4! :-) Marta
M'ha semblat genial, Marta, i molt elaborada!! Moltíssimes gràcies per participar! Publiquem les vostres receptes divendres 22, abans de Sant joan... oks? petonet
Perfecte! ens veiem el dia 22 i en els segënts reptes!! Marta
Gran recepta! M´apunte aquesta opcio de les cassoletes, queden molt boniques!
Un peto
Pascu Vicens
http://viajealcentrodelacocina.blogspot.com.es
molt boniques i bones... gràcies pel comentari! Ens veiem pels blocs! Marta
hola mama soc la laia les cassoletes de pollastre i beixamel estaven molt bones besets laia
Publica un comentari a l'entrada