Esta és una recepta ben senzilla, ràpida i està molt bona. Necessites uns ingredients mínims i la tindràs preparada en un tres i no res.
Ingredients per a 4 persones:
-Per al sofregit:
- 2 cebes mitjanes
- 4 dents d’all
- 2 tomaques
- 1 ó 2 pestetes (caiena)
- Oli i sal
- 2 pots de cigrons cuits (400 g cadascun)
*si els cigrons són de bona qualitat, posa un dels pots amb l’aigua que porta, sense escórrer
- Unes 35-40 clòtxines
- oli d’oliva i pebre roig
Estris: 1 olla per al sofregit, olla per a obrir les clòtxines, colador de tela
Elaboració:
1.- Fes el sofregit amb les verdures ben talladetes. Primer posa la ceba i l’all. Quan comence a transparentar la ceba, agrega la tomaca ratllada. Vés remenant de tant en tant.
2.- Mentrestant neteja bé les clòtxines, posa-les en una olla i tapa-les perquè s'òbriguen amb el vapor. Cola l’aigua de les clòtxines amb un colador de tela per a eliminar les impureses (si no en tens, utilitza un colador normal i un tovalló o un drap) i reserva’l.
4.- A l’olla on tens el sofregit afegeix els pots de cigrons* (un d’ells amb l’aigua de cocció) i vés poc a poc afegint l’agua que han deixat anar els musclos. Posa la quantitat que vulgues però vés amb compte amb el punt de sal. Deixa bullir uns minuts.
5.- En l’últim moment agrega les clòtxines i dóna-li un bull.
6.- En una tasseta, prepara una barreja d’oli d’oliva en cru i pebre roig. Rega-ho per sobre del plat que has preparat.
Notes: Si vols que et quede un plat amb més cos, quan estigues pel punt 4, agafa un parell de cullerades de cigrons i tritura’ls. Després aboca a l’olla i deixa que bulla un poc.
Temps total: menys de mitja hora
Bon profit!!
3 comentaris :
quina pinta, mai ho he fet, però què bo!!!
Aquesta recepta sembla facileta!! A veure si m'animo. Tinc tots els ingredients excepte els músclus. M'en vaig a comprar!!!
Doncs animeu-vos a provar-ho perquè és fàcil de fer, ràpid i molt agraït!!
Publica un comentari a l'entrada