GALERIA DE FOTOS

FUMET DE PEIX AMB SOFREGITFUMET DE PEIX AMB SOFREGIT16 Mar 2025 1 Comentaris

...

MONA, PANOU, TONYA O REGANYÀ DE CARABASSAMONA, PANOU, TONYA O REGANYÀ DE CARABASSA01 Abr 2024 0 Comentaris

...

RECEPTES DE QUARESMA, SETMANA SANTA I PASQUARECEPTES DE QUARESMA, SETMANA SANTA I PASQUA23 Mar 2024 0 Comentaris

...

ROAST BEEFROAST BEEF17 Mar 2024 0 Comentaris

...

COQUES DE PATATA I COCA DE TALLADESCOQUES DE PATATA I COCA DE TALLADES15 Gen 2024 0 Comentaris

...

PROPOSTES PER AL NADAL I-Entrants i PicadetesPROPOSTES PER AL NADAL I-Entrants i Picadetes22 Des 2023 0 Comentaris

...

PROPOSTES PER AL NADAL III–Postres i Dolços TradicionalsPROPOSTES PER AL NADAL III–Postres i Dolços Tradicionals22 Des 2023 3 Comentaris

...

PROPOSTES PER AL NADAL II–Plats PrincipalsPROPOSTES PER AL NADAL II–Plats Principals22 Des 2023 1 Comentaris

...

SARDINES FUMADES (SARDINES EN SAL FUMADA)SARDINES FUMADES (SARDINES EN SAL FUMADA)15 Oct 2023 1 Comentaris

...

CIGRONS AMB MORCILLA DE BURGOS I OU FERRATCIGRONS AMB MORCILLA DE BURGOS I OU FERRAT24 Sep 2023 0 Comentaris

...

LLOBARRO AMB PATATES, XAMPINYONS I BACÓLLOBARRO AMB PATATES, XAMPINYONS I BACÓ26 May 2023 0 Comentaris

...

BATUT DE FRUITS VERMELLSBATUT DE FRUITS VERMELLS04 Abr 2023 0 Comentaris

...

XIPS DE COL KALEXIPS DE COL KALE01 Abr 2023 0 Comentaris

...

AMANIDA DE PERDIU ESCABETXADA AMB COL KALE, MAGRANA I TARONJAAMANIDA DE PERDIU ESCABETXADA AMB COL KALE, MAGRANA I TARONJA19 Feb 2023 0 Comentaris

...

PERDIUS EN ESCABETX DE TARONJAPERDIUS EN ESCABETX DE TARONJA14 Gen 2023 0 Comentaris

...

PAN DE MUERTO per Tots SantsPAN DE MUERTO per Tots Sants01 Nov 2022 0 Comentaris

...

CARN MAGRA AMB TOMACA I ROVELLONSCARN MAGRA AMB TOMACA I ROVELLONS23 Oct 2022 0 Comentaris

...

APPLE CRISP O CRUIXENT DE POMAAPPLE CRISP O CRUIXENT DE POMA22 Oct 2022 1 Comentaris

...

 SALSITXES AMB ROVELLONS SALSITXES AMB ROVELLONS14 Oct 2022 2 Comentaris

...

TIRAMISÚTIRAMISÚ09 Oct 2022 2 Comentaris

...

LASANYA D'ALBERGÍNIA AMB BOTIFARRA I TOMACALASANYA D'ALBERGÍNIA AMB BOTIFARRA I TOMACA01 Oct 2022 0 Comentaris

...

MANDONGUILLES AMB SÉPIA I CIGRONSMANDONGUILLES AMB SÉPIA I CIGRONS24 Sep 2022 0 Comentaris

...

PA DE PLÀTAN AMB PANSES I NOUS (BANANA BREAD)PA DE PLÀTAN AMB PANSES I NOUS (BANANA BREAD)10 Sep 2022 0 Comentaris

...

GALETES D'ESPIRAL DE VAINILLA I XOCOLATAGALETES D'ESPIRAL DE VAINILLA I XOCOLATA28 Ago 2022 0 Comentaris

...

CIGRONS AMB COSTELLA I ESPINACSCIGRONS AMB COSTELLA I ESPINACS29 Jul 2022 1 Comentaris

...

CROQUETES DE CULLERA I GALETTE DE CROQUETACROQUETES DE CULLERA I GALETTE DE CROQUETA20 Jul 2022 0 Comentaris

...

PEIX SEC: mussola i capellansPEIX SEC: mussola i capellans17 Jul 2022 2 Comentaris

...

CALLOS CuinaDiariCALLOS CuinaDiari02 Jul 2022 0 Comentaris

...

PROPOSTES DE MENÚ PER LA REVETLLA DE SANT JOANPROPOSTES DE MENÚ PER LA REVETLLA DE SANT JOAN23 Jun 2022 11 Comentaris

...

PASTÍS DE FORMATGE I MELMELADA DE GERDS EN GOTPASTÍS DE FORMATGE I MELMELADA DE GERDS EN GOT29 May 2022 0 Comentaris

...

PEPITOS, XIMOS O XIMETSPEPITOS, XIMOS O XIMETS14 Abr 2022 3 Comentaris

...

NIUS DE XOCOLATA I AMETLLANIUS DE XOCOLATA I AMETLLA10 Abr 2022 0 Comentaris

...

TORTELL DE REIS AMB XOCOLATA I FERRERO ROCHERTORTELL DE REIS AMB XOCOLATA I FERRERO ROCHER05 Gen 2022 2 Comentaris

...

TRONC DE NADAL DE MASSAPÀ - TIÓ DE MASSAPÀTRONC DE NADAL DE MASSAPÀ - TIÓ DE MASSAPÀ19 Des 2021 0 Comentaris

...

ROTLLETS D'ANÍSROTLLETS D'ANÍS28 Nov 2021 2 Comentaris

...

BOUNTY CASOLÀ (Bombons de coco i xocolata)BOUNTY CASOLÀ (Bombons de coco i xocolata)13 Nov 2021 0 Comentaris

...

CARPACCIO DE CARBASSÓ / CARPACCIO DE CARABASSETACARPACCIO DE CARBASSÓ / CARPACCIO DE CARABASSETA28 Jul 2021 3 Comentaris

...

GOTETS DE CREMA DE FORMATGE,  MELMELADA I GALETA CRUIXENTGOTETS DE CREMA DE FORMATGE, MELMELADA I GALETA CRUIXENT10 Jul 2021 2 Comentaris

...

RAÏMET DE PASTORRAÏMET DE PASTOR05 Jun 2021 1 Comentaris

...

MADUIXES SUZETTE AL PEBREMADUIXES SUZETTE AL PEBRE08 May 2021 0 Comentaris

...

TRUITA DE FAVES I BACALLÀTRUITA DE FAVES I BACALLÀ10 Abr 2021 0 Comentaris

...

PICADA DE CACAUETS per a plats de peix i amanidesPICADA DE CACAUETS per a plats de peix i amanides27 Mar 2021 0 Comentaris

...

CHICHARRONES LONCHEADOS a l'estil de la Taberna Casa Manteca de CadizCHICHARRONES LONCHEADOS a l'estil de la Taberna Casa Manteca de Cadiz21 Mar 2021 0 Comentaris

...

CARAMEL LÍQUID O SUCRE CREMAT LÍQUIDCARAMEL LÍQUID O SUCRE CREMAT LÍQUID14 Mar 2021 0 Comentaris

...

CRISPETES DOLCESCRISPETES DOLCES26 Feb 2021 2 Comentaris

...

REMENAT D'OU AMB TOMACAREMENAT D'OU AMB TOMACA25 Feb 2021 2 Comentaris

...

SOFREGITSOFREGIT19 Feb 2021 0 Comentaris

...

FABIOLA O CORONA DE COCO - Recepta valencianaFABIOLA O CORONA DE COCO - Recepta valenciana22 Gen 2021 1 Comentaris

...

GALTES DE PORC AL VI DE PORTOGALTES DE PORC AL VI DE PORTO30 Des 2020 0 Comentaris

...

ANOUETES DE NADALANOUETES DE NADAL12 Des 2020 0 Comentaris

...

SALTIMBOCCA AMB PRESSA IBERICA I XAMPINYONSSALTIMBOCCA AMB PRESSA IBERICA I XAMPINYONS20 Nov 2020 2 Comentaris

...

SANG AMB CEBASANG AMB CEBA30 Ago 2020 4 Comentaris

...

RECEPTES FÀCILS PER AL CONFINAMENT #joemquedeacasa #joemquedoacasaRECEPTES FÀCILS PER AL CONFINAMENT #joemquedeacasa #joemquedoacasa22 Mar 2020 2 Comentaris

...

PROPOSTES PEL NADAL CUINADIARIPROPOSTES PEL NADAL CUINADIARI21 Des 2019 0 Comentaris

...

MELMELADA DE PRUNA CLÀUDIAMELMELADA DE PRUNA CLÀUDIA28 Jul 2019 6 Comentaris

...

PANCAKES O CREPS AMERICANESPANCAKES O CREPS AMERICANES01 Mar 2019 1 Comentaris

...

CAQUIS. COM FER-LOS MADURAR: CAQUI PERSIMON I CLÀSSICCAQUIS. COM FER-LOS MADURAR: CAQUI PERSIMON I CLÀSSIC16 Oct 2018 0 Comentaris

...

CARN MAGRA AMB ROVELLONS o ESCLATA-SANGSCARN MAGRA AMB ROVELLONS o ESCLATA-SANGS01 Oct 2018 1 Comentaris

...

TOMÀQUETS CONFITATS (TOMAQUES CONFITADES)TOMÀQUETS CONFITATS (TOMAQUES CONFITADES)08 Ago 2018 1 Comentaris

...

PIZZA DE GALETA DECORADAPIZZA DE GALETA DECORADA29 Jul 2018 0 Comentaris

...

ESPIRALS SALADES DE PASTA DE FULL: PERNIL I FORMATGEESPIRALS SALADES DE PASTA DE FULL: PERNIL I FORMATGE28 May 2018 1 Comentaris

...

CALAMARS AMB CIGRONS i BRANDADA DE BACALLÀCALAMARS AMB CIGRONS i BRANDADA DE BACALLÀ16 May 2018 6 Comentaris

...

FLAM DE FORMATGE SEMICURAT I MASCARPONE AMB NOUS CARAMELITZADESFLAM DE FORMATGE SEMICURAT I MASCARPONE AMB NOUS CARAMELITZADES09 May 2018 0 Comentaris

...

NOUS CARAMEL·LITZADESNOUS CARAMEL·LITZADES04 May 2018 0 Comentaris

...

ROSES DE LLAMINADURA PER SANT JORDIROSES DE LLAMINADURA PER SANT JORDI23 Abr 2018 0 Comentaris

...

MOLLETESMOLLETES13 Abr 2018 2 Comentaris

...

CREMA CATALANA, CREMA DE SANT JOSEP o CREMA CREMADACREMA CATALANA, CREMA DE SANT JOSEP o CREMA CREMADA21 Mar 2018 2 Comentaris

...

BUNYOLS DE VENTBUNYOLS DE VENT06 Mar 2018 3 Comentaris

...

ARRÒS AMB FESOLS, BLEDES I COSTELLAARRÒS AMB FESOLS, BLEDES I COSTELLA17 Feb 2018 0 Comentaris

...

MANDONGUILLES AMB FORMATGE - Polpette di carne al sugo, con cuore filante di mozzarellaMANDONGUILLES AMB FORMATGE - Polpette di carne al sugo, con cuore filante di mozzarella24 Gen 2018 0 Comentaris

...

COQUETES DE SANT ANTONICOQUETES DE SANT ANTONI16 Gen 2018 0 Comentaris

...

VANILLEKIPFERL, galetes de nadal amb fruits secs i vainillaVANILLEKIPFERL, galetes de nadal amb fruits secs i vainilla23 Nov 2017 2 Comentaris

...

FILET DE PORC IBÈRIC AMB SALSA DE XAMPINYONS I BACÓFILET DE PORC IBÈRIC AMB SALSA DE XAMPINYONS I BACÓ29 Oct 2017 0 Comentaris

...

COCA DE IOGURT SENSE GLUTENCOCA DE IOGURT SENSE GLUTEN27 Sep 2017 6 Comentaris

...

MELMELADA DE FIGAMELMELADA DE FIGA13 Sep 2017 1 Comentaris

...

CAFÈ FRED AMB LLIMONA I CANYELLACAFÈ FRED AMB LLIMONA I CANYELLA05 Ago 2017 4 Comentaris

...

TORRADA AMB ALVOCAT, SALMÓ, TOMÀQUET I MOZZARELLATORRADA AMB ALVOCAT, SALMÓ, TOMÀQUET I MOZZARELLA25 Jul 2017 2 Comentaris

...

BRANDADA DE BACALLÀ. Recepta pas a pasBRANDADA DE BACALLÀ. Recepta pas a pas19 Mar 2017 4 Comentaris

...

HUESITOS CASOLANS (Barretes cruixents de amb crema de cacau i avellanes i xocolata)HUESITOS CASOLANS (Barretes cruixents de amb crema de cacau i avellanes i xocolata)16 Feb 2017 0 Comentaris

...

GOTET DE FOIE I CEPSGOTET DE FOIE I CEPS01 Feb 2017 2 Comentaris

...

MONGETES AMB CLOÏSSES (Versió Ràpida)MONGETES AMB CLOÏSSES (Versió Ràpida)26 Gen 2017 2 Comentaris

...

POLLASTRE AMB ESCAMARLANS. PLAT DE MAR I MUNTANYAPOLLASTRE AMB ESCAMARLANS. PLAT DE MAR I MUNTANYA29 Des 2016 7 Comentaris

...

GAMBES ARREBOSSADES AMB ARRÒS VERD CRUIXENTGAMBES ARREBOSSADES AMB ARRÒS VERD CRUIXENT20 Des 2016 1 Comentaris

...

AMANIDA DE MAGRANA I PERNIL AMB VINAGRETA DE GERDSAMANIDA DE MAGRANA I PERNIL AMB VINAGRETA DE GERDS02 Nov 2016 2 Comentaris

...

PANELLETS D’AVELLANAPANELLETS D’AVELLANA30 Oct 2016 2 Comentaris

...

CONILL EN SALSA DE CAVA I AMETLLESCONILL EN SALSA DE CAVA I AMETLLES12 Oct 2016 2 Comentaris

...

AMANIDA DE TOMACA AMB ANXOVES, SEITONS I BACALLÀAMANIDA DE TOMACA AMB ANXOVES, SEITONS I BACALLÀ15 Sep 2016 2 Comentaris

...

TORRADA AMB CONFIT D’ÀNEC, VERDURES I ALL I OLI DE POMATORRADA AMB CONFIT D’ÀNEC, VERDURES I ALL I OLI DE POMA18 Jun 2016 2 Comentaris

...

ALLIOLI DE POMAALLIOLI DE POMA11 Jun 2016 1 Comentaris

...

COCA D’ESCALIVADA AMB UN TOC DE MELMELADA I FORMATGECOCA D’ESCALIVADA AMB UN TOC DE MELMELADA I FORMATGE03 Jun 2016 1 Comentaris

...

PASTÍS DE FORMATGE AMB MELMELADA DE GERDSPASTÍS DE FORMATGE AMB MELMELADA DE GERDS21 Abr 2016 2 Comentaris

...

CONILL EN SALSA DE NYORES I FRUITS SECS DE LA LOURDESCONILL EN SALSA DE NYORES I FRUITS SECS DE LA LOURDES07 Abr 2016 6 Comentaris

...

COCA DE LLANDA DE CARABASSACOCA DE LLANDA DE CARABASSA31 Mar 2016 4 Comentaris

...

FARINADES, “FARINAES” O FARINOSESFARINADES, “FARINAES” O FARINOSES25 Mar 2016 5 Comentaris

...

ARRÒS AMB CONILL, FAVES I CARXOFESARRÒS AMB CONILL, FAVES I CARXOFES01 Mar 2016 2 Comentaris

...

XIPS DE CARXOFAXIPS DE CARXOFA02 Feb 2016 4 Comentaris

...

SUCS O BATUTS VERDS. ReceptesSUCS O BATUTS VERDS. Receptes30 Gen 2016 4 Comentaris

...

COUS COUS A LA VALENCIANACOUS COUS A LA VALENCIANA22 Gen 2016 2 Comentaris

...

SUC VERD AMB COL KALE, API, CARLOTA, TARONJA, LLIMA, MANGO, PLÀTAN I ALVOCAT (5)SUC VERD AMB COL KALE, API, CARLOTA, TARONJA, LLIMA, MANGO, PLÀTAN I ALVOCAT (5)18 Gen 2016 2 Comentaris

...

SUC VERD AMB ESPINACS, API, CARLOTA, TARONJA, POMA, LLAVORS DE CHÍA I AIGUA DE CIVADASUC VERD AMB ESPINACS, API, CARLOTA, TARONJA, POMA, LLAVORS DE CHÍA I AIGUA DE CIVADA18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUC VERD AMB COL KALE, TARONJA, MANGO, PINYA, GINGEBRE I CANYELLASUC VERD AMB COL KALE, TARONJA, MANGO, PINYA, GINGEBRE I CANYELLA18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUC VERD AMB BLEDES, CARLOTA, PLÀTAN, TARONJA, LLIMONA, CANYELLA, GINGEBRE, ÀLOE VERA (2)SUC VERD AMB BLEDES, CARLOTA, PLÀTAN, TARONJA, LLIMONA, CANYELLA, GINGEBRE, ÀLOE VERA (2)18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUC VERD AMB ENCIAM, BLEDES, API, POMA, KIWI I PLÀTANSUC VERD AMB ENCIAM, BLEDES, API, POMA, KIWI I PLÀTAN18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUCS O BATUTS VERDS. IntroduccióSUCS O BATUTS VERDS. Introducció17 Gen 2016 13 Comentaris

...

TORTELL DE REIS AMB MASSAPÀ (Xavier Barriga)TORTELL DE REIS AMB MASSAPÀ (Xavier Barriga)04 Gen 2016 9 Comentaris

...

FARCELLETS DE WONTON O CANELONS DE VERDURES, GAMBES I CEPSFARCELLETS DE WONTON O CANELONS DE VERDURES, GAMBES I CEPS21 Des 2015 0 Comentaris

...

SALTIMBOCCASALTIMBOCCA30 Nov 2015 1 Comentaris

...

BROWNIE AMB XOCOLATA BLANCA I GERDS de Rachel AllenBROWNIE AMB XOCOLATA BLANCA I GERDS de Rachel Allen21 Oct 2015 3 Comentaris

...

COCHINITA PIBIL de Ferran AdriàCOCHINITA PIBIL de Ferran Adrià28 Sep 2015 5 Comentaris

...

LLIMONADA AMB TARONJA I CARLOTA (Beguda energètica i refrescant)LLIMONADA AMB TARONJA I CARLOTA (Beguda energètica i refrescant)14 Ago 2015 3 Comentaris

...

SAMFAINA AMB ALBERGÍNIA I CARBASSÓSAMFAINA AMB ALBERGÍNIA I CARBASSÓ19 Jul 2015 3 Comentaris

...

PA DE CALATRAVA AMB BRIOIX I AMETLLESPA DE CALATRAVA AMB BRIOIX I AMETLLES06 Jul 2015 3 Comentaris

...

COCA DE SANT JOAN DE BRIOIX I FRUITA CONFITADACOCA DE SANT JOAN DE BRIOIX I FRUITA CONFITADA21 Jun 2015 2 Comentaris

...

COCA DE CABELL D’ÀNGEL AMB PASTA DE FULLCOCA DE CABELL D’ÀNGEL AMB PASTA DE FULL16 Jun 2015 3 Comentaris

...

TRUITA DE PATATATRUITA DE PATATA08 Jun 2015 3 Comentaris

...

GUACAMOLEGUACAMOLE21 May 2015 4 Comentaris

...

MASSA DE BRIOIX DE XAVIER BARRIGAMASSA DE BRIOIX DE XAVIER BARRIGA13 May 2015 8 Comentaris

...

DECORAR OUS DE PASQUA AMB COLORANTS I CERESDECORAR OUS DE PASQUA AMB COLORANTS I CERES04 Abr 2015 4 Comentaris

...

VERAT A L’ALL CREMATVERAT A L’ALL CREMAT20 Mar 2015 6 Comentaris

...

CIGRONS AMB BACALLÀ I MANDONGUILLES DE PACIGRONS AMB BACALLÀ I MANDONGUILLES DE PA11 Mar 2015 3 Comentaris

...

PASTÍS DE TARONJA I AMETLLA AMB COBERTURA DE XOCOLATAPASTÍS DE TARONJA I AMETLLA AMB COBERTURA DE XOCOLATA26 Feb 2015 18 Comentaris

...

ALL I PEBRE DE LLOBARROALL I PEBRE DE LLOBARRO29 Gen 2015 10 Comentaris

...

BLEDES I PATATA AMB SALSETA D’ALLS I PEBRE ROIGBLEDES I PATATA AMB SALSETA D’ALLS I PEBRE ROIG19 Gen 2015 8 Comentaris

...

POLVORONS D’AMETLLA I AVELLANA de Paco TorreblancaPOLVORONS D’AMETLLA I AVELLANA de Paco Torreblanca23 Des 2014 4 Comentaris

...

LLAGOSTINS O GAMBES AMB SALSA D’AMETLLES I CAVALLAGOSTINS O GAMBES AMB SALSA D’AMETLLES I CAVA16 Des 2014 5 Comentaris

...

6 XEFS, 3 EQUIPS, UN REPTE- Concurs de Cuina contra el malbaratament alimentari6 XEFS, 3 EQUIPS, UN REPTE- Concurs de Cuina contra el malbaratament alimentari10 Des 2014 0 Comentaris

...

AMANIDA DE LLENTIES, VERDURETES I TONYINA– Blogs Contra la Fam i el Gran RecapteAMANIDA DE LLENTIES, VERDURETES I TONYINA– Blogs Contra la Fam i el Gran Recapte28 Nov 2014 1 Comentaris

...

CuinaDiari amb Blocs Contra la Fam i El Gran Recapte d’Aliments 2014CuinaDiari amb Blocs Contra la Fam i El Gran Recapte d’Aliments 201427 Nov 2014 1 Comentaris

...

Una recepta de CuinaDiari al Llibre de Cuines de Tv3Una recepta de CuinaDiari al Llibre de Cuines de Tv321 Nov 2014 3 Comentaris

...

ESPATLLA DE XAI AL FORNESPATLLA DE XAI AL FORN12 Nov 2014 6 Comentaris

...

MONA, PANOU, TONYA O REGANYÀ DE CARABASSA01 Abr 2024 0 Comentaris

...

dijous, 9 de febrer del 2012

CROQUETES DE GÍRGOLES, PERNIL IBÈRIC I PARMESÀ


4-croquetes girgoles pernil parmesa-ppal-ETI

El Repte d’este mes de la Recepta del 15 dels Blocs Xocolata Desfeta i Els fogons de La Bordeta són les croquetes. La veritat, tot un repte per a mi. He de reconèixer que sempre m’ha fet molta mandra posar-me a fer croquetes amb lo bones que estan les de la mama!!

Avui m’he decidit a esforçar-me i ha valgut la pena. Aquí les teniu: unes croquetes de gírgoles de panical amb pernil ibèric i parmesà.
 
Ingredients per a unes 20 unitats:
-Per a confitar els bolets:
  • oli d’oliva extra verge
  • bolets*
  • sal
*jo he utilitzat gírgoles de card però pots fer servir qualsevol tipus de bolet

-Per a la massa de les croquetes:
  • 60 g d’oli de confitar els bolets
  • 60 g de ceba (1/2 ceba mitjana) tallada molt menuda
  • 80 g de farina
  • 300 ml de llet sencera tèbia
  • 1 cullerada de postre de pols de ceps
  • 200 g de bolets confitats
  • 50 g de pernil ibèric tallat molt menut
  • 30-40 g parmesà ratllat
  • sal
-Per a l’arrebossat:
  • farina
  • ou batut
  • sal
  • pa ratllat

Estris: cassó per confitar els bolets, paella i plata per deixar reposar la massa

Elaboració:

1.- Talla els bolets a làmines, fica’ls en un cassó i cobreix amb oli d’oliva. Confita’ls a foc molt fluix durant uns 25 minuts o fins que veges que estan cuits. (Pots posar una mica de sal). Aquest pas el pots fer amb antelació, els bolets confitats ben tapats duren dies a la nevera.

4-croquetes bolets pernil parmesa-pas1-ETI

2.- En una paella posa 60 g de l’oli d’haver confitat els bolets. Cuina la ceba en aquest oli molt a poc a poc.

3.- Agrega la farina i fes un roux fins que aquesta haja absorbit l’oli, aproximadament uns 3-5 minuts.

4-croquetes bolets pernil parmesa-pas3-ETI

4.- Afegeix la cullerada de pols de cep i la llet tèbia. Remena bé perquè no es formen grumolls i deixa coure fins que la massa es desenganxe de les parets.

4-croquetes bolets pernil parmesa-pas4-ETI

5.- Agrega els bolets i dona unes voltes perquè es barrejen bé els ingredients i els sabors.



6.- En l’últim moment fica-hi el pernil tallat molt menudet i el parmesà ratllat. Rectifica el punt de sal i aparta del foc.



7.- Posa la massa de les croquetes en una plata. Estén-la bé, cobreix-la amb paper film i deixa-la que repose a la nevera tota la nit.

8.- A l’endemà fes les croquetes. Dóna-li la forma que vullgues: redones o allargades (mira la nota). Arrebossa-les de la següent manera:

1er passa per farina, després per ou  i finalment per pa ratllat
Si ho creus convenient perquè notes que queden blanetes, torna a passar per ou i per pa.

Nota: Jo en este cas les he fetes redones. Per a que isquen ben redonetes ho pot fer de dues maneres: posant la massa dins del palmell de la mà i movent-la fent cercles per fer-li la forma rodona.



Una altra manera que a mi m’agrada més perquè no t’embrutes tant i que és com les he fetes jo, és posant els 3 ingredients de l’arrebossat en 3 tasses diferents. Agafes una mica de pasta amb una cullera i l’aboques a la tassa que té la farina. Agafes de l’ansa i mous la tassa fent moviments circulars per a que es forme la bola. Veuràs com d’un pegot de massa, es forma una bola molt maca. Passes la bola a la tassa on hi ha l’ou i fas el mateix. Finalment es passa a la tassa del pa ratllat i es fa el mateix. Les anem deixant en una plata i ho fiquem a la nevera fins que les anem a fregir.



Si les vulgueres fer allargades, jo t’aconsellaria ficar la massa dins d’una màniga pastissera o una bossa de plàstic i deixar-la reposar. A l’endemà, li faríem un forat en un dels extrems del gruix que vullguem les croquetes i sobre una safata coberta amb farina, faríem tires de massa de croqueta amb la màniga pastissera. Tallaríem les tires en porcions homogènies i les passaríem per ou i el pa ratllat. D’aquesta manera es va més ràpid que no bolejant-les una a una. Ja en farem d’aqueta manera.

9.- Fregeix-les en oli d’oliva o de girasol. L’oli ha d’estar calent però no fumejant.

4-croquetes bolets pernil parmesa-66

Temps total:
Preparar i confitar els bolets: 30 minuts
Massa croquetes: 10-15 minuts
Repòs: tota la nit
Bolejat i fregir les croquetes: 20 minuts

Nota d’agraïment: Gràcies al Jordi i al seu amic Sergi, he sabut el nom d’aquestos bolets. Gràcies a ells sé que es diuen Pleurotus Eryngii, gírgoles de card, o gírgoles de panical...(la veritat és que siguent de poble de costa fins venir a Catalunya coneixia el xampinyons, els rovellons i els bolets de pot!).
Aquestos meus són de cultiu. Me’ls va comprar ma mare al mercat de Dénia però no s’enrecordava com es deien. D’aspecte recorden una mica als ceps, no estan tan saborosos però m’han agradat bastant. Gràcies Mama a tu també, ja te’n guardaré al congelador per quan vingues a veure’m!!



Bon profit!!

menu_febrer2012-croquetes

10 comentaris :

Tino ha dit...

Segur que a les teves filles quan siguin grans també els hi farà mandra fer croquetes per la mateixa raó que comentes:"... amb lo bones que estan les de la mama"!!! Quina bona pinta que fan!!!

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Hola! Aquestes croquetes han d'estar més que bones, molt originals!
Ens pots deixar l'enllaç també al nostre bloc? És que al moment de fer l'índex ens és molt més fàcil :)
http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/2012/01/20/la-recepta-del-15-de-febrer-3/
Moltes gràcies per participar!
Petons
Sandra

Marta Cuinadiari ha dit...

Cap problema Sandra, cap allà va!!
Doncs sí ben bones "estaven"!!

Marta Cuinadiari ha dit...

Quina raó tens!! per això ja els vaig ensenyant cosetes des de ben menudes!!

Marina - BlauKitchen ha dit...

Quina fam! felicitats per les teves croquetes.
Un petonet

Roser ha dit...

unes croquetes de luxe!! M'han encantat!
Petons

Anònim ha dit...

uiiiiii, me les apunto, tene una pinta deliciosa i molt especials ¡¡¡¡. petons. leo.

Marta Cuinadiari ha dit...

Proveu-les perquè estan molt bones! Merci pels comentaris!
Marta

Joaquina ha dit...

Això son paraules majors !! quins ingredients més bons, i molt ben fetes.. petons,

Marta Cuinadiari ha dit...

Joaquina, amb lo artista que ets tu segur que t'ixen boníssimes i ben maques!!!