GALERIA DE FOTOS

dimecres, 24 d’octubre de 2012

TRUITA DE BACALLÀ

Fa un temps us vam publicar un post sobre com dessalar el bacallà. Amb bacallà dessalat es poden fer moltes receptes i al bloc ja n’hem publicar vàries: un espencat, un xató, un bacallà amb patates i tomaca, etc.

Avui, portem aquesta truita de bacallà, molt fàcil, molt bona i ben ràpida de fer.

1-1-truita bacallar-ppal-

Ingredients:

  • 1 ceba tendra trinxada
  • 1 all tendre tallat a trossets menuts
  • 1 pebrera verda italiana tallada a rodanxes primes (opcional)
  • Un bon grapat de julivert picat
  • 6 ous
  • 300 g de bacallà dessalat i esgarrat amb les mans (esqueixat)
  • sal* (depenent del punt de sal del bacallà, en necessitaràs més o menys, pensa que quan es cou el bacallar, tendeix a parar més salat així que vés amb compte).

Estris: paella, pot per batre els ous 

Elaboració:

1.- Sofregeix la ceba, l’all tendre i la pebrera. 

1-1-truita bacalla-1-11-1-truita bacalla-1-2

2.- Agrega el julivert i el bacallà.

1-1-truita bacalla-2

3.- Posa els ous batuts i deixa que qualle per les dues bandes. Deixa-la poc feta per dins.

1-1-truita bacallar-3

4.- Serveix amb una bona llesca de pa amb tomaca.

Nota: el bacallà el pots dessalar amb antelació i tenir-lo al congelador. Deixa’l descongelar la nit d’abans a dins de la nevera. També hi ha botigues on el pots comprar ja dessalat.

 

1-1-truita bacalla-ppal2

 

En compte de fer una truita, amb els mateixos ingredients també es pot fer un remenat com els que se serveixen a les sidreries al País Basc.

Temps total: 15 minuts

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

8 comentaris :

  1. Quina pinta que té!!
    A més, com tu ve dius, accepta varies opcions, un pa amb tomáquet per acompanyar, convertir-la en un remenat com fem per aquí (Pais Vasc)... Genial de qualsevol manera
    Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I si tu que estàs per allà dalt em dones el vistiplau jo contentíssima!

      Elimina
  2. GRàcies Marta! Va molt que que ens recordis que, sovint, allò que tenim més a l'abast és allò més bo. La truita de bacallà la tinc pendent, mai se m'acut. Però ara que t'he vist...! petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. segur que si la fas una vegada la tornaràs a fer perquè es ben fàcil. Marta

      Elimina
  3. Una molt bona truita, i si hi afegim uns quants fesols... et quedes sense paraules!!

    ResponElimina
  4. Ostres que bo, jo la de fesols la faig amb botifarra i cansalada. Amb bacallà l'hauré de provar. Marta

    ResponElimina
  5. què bona i amb la tallà de pà et quedes com un flare,bsts

    ResponElimina
  6. Truita de bacallà: una delícia. Tinc un company de feina que la fa quan fem un aperitiu, i jo repeteixo i repeteixo.
    Una molt bona proposta.
    Nani

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )