GALERIA DE FOTOS

dijous, 3 de maig de 2012

FIDEUS AMB SÈPIA, LLAGOSTINS I CARXOFES

1-4-fideus sepia llagos carxofes- ppalETI

Aprofitant que encara podem trobar carxofes al mercat, avui us porte estos Fideus amb Sèpia, Llagostins i Carxofes, un àpat molt casolà amb el qual quedaràs bé.

Ingredients:
  • 3 sèpies menudes (aproximadament 300 g netes)
  • 8-10 llagostins o gambes
  • 3 grans d’all
  • Unes branquetes de julivert
  • 1 grapat d’ametlles torrades (10-15)
  • 5 cullerades de tomaca triturada
  • sal
  • 350 g de fideus grossos amb forat
  • 1200 ml de fumet concentrat de peix i gambes* rebaixat amb una mica d'aigua
*si no tens fumet fet, el pots posar de brick però et quedarà més gustós si li traus el cap als llagostins i els sofregeixes un poc. Desprès de sofregir-los els aixafes una mica amb el morter o els tritures amb el túrmix amb una mica de caldo per traure-li la substància i el coles.
Estris: cassola
 
Elaboració:



1.- Neteja bé les sèpies, sobre tot els tentacles que poden tenir sorra. Talla-les a daus. Si t’agrada, pots deixar la melsa, que és la bosseta de color marró (farà la salseta més gustosa i melosa).

1-4-fideus sepia llagostins carxofes-1-ETI

2.- En una cassola posa un fons d’oli i sofregeix la sèpia. Si veus que esguita molt, tapa l’olla. Quan comence a daurar-se, sala els llagostins i afegeix-los a la cassola. Dóna unes voltes i trau-los.

1-4-fideus sepia llagostins carxofes-2-1-ETI1-4-fideus sepia llagostins carxofes-2-2-ETI1-4-fideus sepia llagostins carxofes-2-3-ETI

3.- Mentres segiueix fent-se la sèpia, prepara les carxofes: Talla’ls la tija, les puntes i trau les fulles de fora. Talla les carxofes en 4 trossos i fica-les en un bol amb aigua i llimona per a què no s’oxiden.

2-2-carxofes sepia galeres-carxofes-eti

4.- Fes una picada amb els alls, el julivert i les ametlles. Afegeix a la cassola on hi ha la sèpia. Sofregeix una mica.

1-4-fideus sepia llagostins carxofes-4-1-2-ETI1-4-fideus sepia llagostins carxofes-4-1-ETI1-4-fideus sepia llagostins carxofes-4-2-ETI

5.- Agrega la tomaca. Deixa coure uns 7-10 minuts fins que la salseta quede espessa.

1-4-fideus sepia llagostins carxofes-5-ETI

6.- Afegeix la carxofa. Remena perquè s’impregnen amb la salsa i deixa coure uns 5 minuts. Agrega un rajolí d’aigua i deixa uns 7-8 minuts més perquè les carxofes es vagen estovant.

1-4-fideus sepia llagostins carxofes-6-ETI

7.- Ara posa els fideus i sofregeix durant 3-4 minuts.

1-4-fideus sepia llagostins carxofes-7-ETI

8.- Afegeix el fumet calent i deixa coure fins que estiguen fets els fideus (5-10 minuts) o segons el que indique el paquet.

1-4-fideus sepia llagostins carxofes-8-ETI

9.- Serveix. A mi personalment m’agraden així tal qual però a casa de vegades els acompanyen amb una mica de maionesa o all i oli.

Nota: Si t’agradaren més melosos, posa una mica més de caldo.

Temps total: 1 hora aproximadament

Bon profit!!

5 comentaris :

  1. Marta, una fideuà boníssima, la carxofa em ve de nou,a la próxima que faça l´en posaré, besets!!!

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta. Crec que al final aconseguiràs que algun dia em posi el devantal!!!

    ResponElimina
  3. Un altre recepta apetitosa i senzilla! la provarè ben aviat

    ResponElimina
  4. M'ho apunto. La faré diumenge, és fàcil i segur que els hi agrada també als nens.Una manera diferent de fer els fideus que jo sempre els feia amb carn.
    Lidia (Iñaki)

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )