GALERIA DE FOTOS

dimecres, 13 de setembre del 2017

MELMELADA DE FIGA

Mon pare té 3 figueres al bancal, i tot i que ens agraden molt les figues acabades de collir, arriba un moment que ja no donem a l’abast menjant-les.

Com són tan delicades i no es poden conservar durant molt temps, acabem fent melmelada de figa, una melmelada deliciosa que pots utilitzar per a les torrades de l’esmorzar, per enriquir la massa d’un pa de pessic, en les vinagretes de les amanides, acompanyant una mica de foie o una taula de formatges.

6-6-melmelada figa cuinadiari ppal

La melmelada de figues que hem fet avui està feta amb figues blanques, les conegudes com a figues de la goteta de mel (imagineu-vos com són de dolces!!) però la recepta és la mateixa si n’utilitzeu de negres.

6-6-melmelada figa cuinadiari

dissabte, 5 d’agost del 2017

CAFÈ FRED AMB LLIMONA I CANYELLA

A València, a l’estiu, a banda d’orxata i granissats, és molt habitual que la gent demane un “cafè del temps”.

El Cafè del temps és el que es coneix en altres llocs com cafè amb gel: un cafè servit juntament amb una copa plena de glaçons i una rodanxeta de llima, i on s’abocarà de cop el cafè calent després d’haver-li barrejat el sucre.

A casa, en compte de fer-lo a l’instant, ens agrada preparar-lo amb antelació i prendre’l fresquet de la nevera. El preparem amb sucre, pell de llima i canyella, i el deixem que es refrede.

S’hi poden afegir altres espècies i tocar-lo amb algun tipus de licor com Tia Maria o Rom, però això ja deixem que ho trieu vosaltres.

7-cafe fred cuinadiari-ppal1

Ingredients*:

  • ½ litre de cafè acabat de fer*
  • 7 cullerades grans de sucre (jo 3 de blanc i 4 de negre, aproximadament 100 g)
  • 1 canó de canyella
  • 2 trossos de corfa de llima (llimona) ben nets i sense part blanca
  • Per tocar-lo (opcional): Tia Maria, rom, llet

7-cafe fred cuinadiari-ingr

*A mi aquest cafè fred m’agrada fer-lo amb cafetera italiana perquè el cafè no queda tan fort però prepara esta recepta amb el cafè que més t’agrade

Estris: cafetera, gerra, cullera

Elaboració del cafè fred amb llimona i canyella:

1.- Prepara mig litre de cafè del tipus que més t’agrade.

2.- Posa el sucre, la pell de llimona i la canyella en una gerra. Aboca el cafè calent i remena.

3.- Quan haja baixat una mica la temperatura, fica a la nevera unes hores perquè a l’hora de servir estiga ben fred.


7-cafe fred cuinadiari-2

Degustació: pren-lo fred de la nevera així tal qual o tocat amb un raget de tia Maria, de Rom o de llet. Al portar canyella i llimona, si el talles amb llet, serà com prendre un tallat del temps amb llet merengada.

També pots congelar-lo i després triturar-lo amb la thermomix per fer-te un granissat i, amb una bola de gelat de llet merengada et fas un blanc i negre boníssim!

7-cafe fred cuinadiari gif2


Bon profit!! 

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.

Si has fet la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta

dimarts, 25 de juliol del 2017

TORRADA AMB ALVOCAT, SALMÓ, TOMÀQUET I MOZZARELLA

Ara que les tomaques comencen a estar ben bones, us porte una recepta molt adient per un sopar ràpid d’estiu. És una recepta molt senzilla d’elaborar i alhora és vistosa, completa i saborosa.

4-Torrada alvocat salmo tomaca mozarella cuinadiari-ppal1

Ingredients*:

  • Pa de pagès tallat a llesques
  • Alvocat madur
  • Tomaques tallades a rodanxes
  • Mozzarella tallada a rodanxes
  • Llesques de salmó fumat
  • Ou dur ratllat o a rodanxes (opcional)
  • Oli d’oliva verge i sal Maldon

*les quantitats no les indiquem perquè dependrà de la grandària de les llesques i de quant us agrada posar de cada ingredient

Estris: torradora, bols, ganivets, forquilla

Elaboració de la torrada amb alvocat, salmó, tomàquet i mozzarella:

1.- Talla l’alvocat per la meitat longitudinalment. Agafa cada meitat amb una mà i gira cada part cap a costats oposats per tal de separar-les. Per a llevar-li l’os, dóna-li un cop sec al centre amb la fulla d’un ganivet. Gira el ganivet i trau l’os. Amb l’ajuda d’una cullera, buida la carn i posa-la a un bol. Si fiques la cullera entre la pell i la carn, esta eixirà tota d’una. Aixafa amb una forquilla.

4-Torrada alvocat salmo tomaca mozarella- cuinadiari-1 

2.- Talla les tomaques i la mozzarella a rodanxes.

3.- Torra les llesques de pa.

4.- Munta la torrada: unta l’alvocat a sobre de la torrada. Amaneix-lo amb una mica d’oli i sal.  Després fica la tomaca, un altre polsim de sal, la mozzarella, el salmó i l’ou dur si n’hi poses.Tira per sobre un raig d’oli d’oliva.

4-Torrada alvocat salmo tomaca mozarella cuinadiari-2

…i a sopar!!

4-Torrada alvocat salmo tomaca mozarella cuinadiari-ppal2

4-Torrada alvocat salmo tomaca mozarella cuinadiari-gif

Bon profit!! 

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.

Si has fet la recepta, comparteix-la amb nosaltres. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta