GALERIA DE FOTOS

dimecres, 3 de juliol del 2013

BANOFFEE PIE

Este pastís sempre ha estat en el meu repertori de postres. És un pastís que es fa amb una base de galeta que cobrim amb una capa de dolç de llet casolà (toffee), una de plàtans laminats i finalment es decora amb nata muntada i xocolata ratllada.

El nom Banoffee li ve de banana+ toffee. És una bomba, però us puc assegurar que jo no sóc gaire de dolços i és un dels meus pastissos preferits. Us el recomane!

6-4-banoffee pie-cuinadiari-ppal

 

Ingredients:

  • 1 pot de llet condensada de 400 g
  • 1 paquet de galetes (aprox. 130 g)
  • 80-100 g de mantega
  • 2-3 plàtans
  • 250-300 ml nata* per a muntar ben freda
  • 1 sobre d’estabilitzant de nata (opcional però recomanable sobretot a l’estiu)
  • xocolata ratllada/ fideus de xocolata per a decorar

*Si t’has fixat, no tenim sucre entre els ingredients. No posarem gens de sucre a la nata, el toffee ja ens proporcionarà la dolçor al pastís.

Estris: olla/olla de pressió, espàtula, TMX o picadora i màquina muntar nata, motlle desmuntable de 23-25 cm de diàmetre

Elaboració:

A- Dolç de llet:

1.- L’elaboració del dolç de llet es pot fer de dues maneres: amb un cassó o amb una olla de pressió, però sempre amb el pot tancat.

a. En un cassó: posa el pot de llet condensada (sense obrir) a dins d’un cassó. Cobreix-lo d’aigua. Cou a foc moderat durant dues hores i quart (aproximadament) comprovant en tot moment que el pot està cobert amb aigua

6-7-dol-de-llet-cuinadiari-1-1_thumb6-7-dol-de-llet-cuinadiari-1-2_thumb 

b. En olla de pressió: posa el pot de la llet (sense obrir) a dins d’una olla de pressió. Cobreix-lo amb aigua, uns dos dits per sobre del pot. Tapa l’olla i cou a foc moderat. Calcula 30 minuts a partir que comence a sortir vapor.

6-4-banoffee-pie-cuinadiari-1-1_thum6-4-banoffee-pie-cuinadiari-1-2_thum[1]

El resultat serà el mateix fent-ho en olla normal o de pressió, però amb l’olla de pressió estalvies molt de temps.

RECORDA, MOLT IMPORTANT: que el pot sempre estiga cobert d’aigua durant la cocció (tant si el fas amb olla convencional o amb olla de pressió) i que no obrirem el pot fins que no estiga completament fred.

6-7-dolç de llet cuinadiari-2

Nota: Et recomane que faces el dolç de llet el dia d’abans o fins i tot amb més temps d’antelació. Pensa que un cop cuit, com el pot continua tancat, el toffee no se’ns estropejarà. Per tant, és una elaboració que pots tenir llesta en qualsevol moment. 

Donat que el pot estarà estona submergit en aigua, és convenient que si té etiqueta de paper, li traiem.

B- Base de Galetes:

1.-  Escalfa el forn a 180ºC funció ventilador.

2.- Trenca les galetes en 2 ó 4 trossos. Tritura amb la teua picadora o amb la TMX donant uns cops de turbo.

3.- Afegeix la mantega tallada a daus i dona uns cops de turbo fins que estiga ben barrejada amb les galetes. Si no ho fas amb TMX, barreja la mantega amb les mans.

4.- Cobreix la base d’un motlle desmuntable i pressiona bé perquè quede ben llisa.

5.- Enforna durant 10-12 minuts a 180º fins que quede daurada.

6.- Una vegada cuita, deixa refredar.

Basics cuinadiari-base galetes-pas

 

C- Muntatge del pastís:

1.- Una vegada estiga feta la base, posa per damunt una capa del toffee que ha resultat de "coure" la llet condensada. Deixa ben llisa la superfície.

6-4-banoffee pie-cuinadiari-muntatge1-16-4-banoffee pie-cuinadiari-muntatge1-2

2.- Talla els plàtans a rodanxes i posa’ls damunt de la capa de toffee.

6-4-banoffee pie-cuinadiari-muntatge2-16-4-banoffee pie-cuinadiari-muntatge2-2

3.- Munta la nata: Ha d’estar ben freda. Si ho fas amb TMX, posa la papallona a les fulles i bat a velocitat 3,5. Trigarà menys d’un minut per tant no programes temps, mira pel bocal i para la màquina quan veges que ja està muntada. (Ves amb compte perquè si et passes faràs mantega).

Si tens estabilitzant de nata, afegeix-li. L’estabilitzant farà que ens aguante més temps la nata ferma, sobretot ara a l’estiu, però si no en tens, no passa res, munta la nata just abans de servir el pastís. 

 Posa la nata per sobre dels plàtans i allisa la superfície.

6-4-banoffee pie-cuinadiari-muntatge-3-16-4-banoffee pie-cuinadiari-muntatge-3-26-4-banoffee pie-cuinadiari-muntatge-3-36-4-banoffee pie-cuinadiari-muntatge-3-4


4.- Finalment decora amb xocolata ratllada i fica a la nevera fins a l’hora de servir. Desemmotlla just abans de servir.

6-4-banoffee pie-cuinadiari-muntatge-4

 

Notes: Aquest és un pastís que potser l’única complicació que té és la de coure la llet condensada. El dia que la fas, pots fer més d’un pot i conservar-lo sense obrir fins la pròxima vegada que la vages a fer.

Temps total: amb el dolç de llet fet, 15-20 minuts

6-4-banoffee pie-cuinadiari-ppal

Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

BASE DE GALETES PER A PASTISSOS

Aquesta és una base per a pastissos molt senzilla de fer. Queda molt bé amb pastissos de crema, de formatge, de xocolata, etc. Avui l’hem utilitzada per a la recepta de Banoffee Pie i és la que fem també per al pastís de formatge amb melmelada de gerds.

Per fer aquesta base simplement hem de triturar unes galetes, barrejar-les amb mantega i col·locar la pasta resultant ben premsada en un motlle. 
Un cop al motlle, es pot utilitzar tal qual (després d’haver-la deixat refredar per tal que la mantega s’endurisca), o bé enfornar-la durant uns 10 minutets. D’aquesta última manera la base queda cruixent i és com la fem sempre a casa.

Basics cuinadiari-base galetes-ppal-

DOLÇ DE LLET (TOFFEE)

El dolç de llet és una elaboració que podem fer fàcilment a casa. Avui l’hem utilitzat per a fer la recepta del Banoffee Pie, però també està molt bo com a farciment de crepes i  pastissos, per acompanyar gelats, postres amb fruites, etc. 

Una manera d’obtenir el Dolç de llet és coent llet condensada. En funció del temps que la coem, tindrem un dolç de llet més claret o més fosc i espés.

6-7-dolç de llet cuinadiari-ppal

Ingredients:

dimecres, 26 de juny del 2013

FLAMENQUINES DE PERNIL I FORMATGE AMB PA DE MOTLLE

Quan vam publicar el blog al novembre de 2011, volíem que ja hi hagués una sèrie de receptes. Aquestos flamenquines van ser una d'aquelles primeres receptes que vam publicar i que avui hem aprofitat per reeditar  amb motiu de la proposta mensual de Memòries d’una Cuinera: els sanvitxos. I és que aquestos Flamenquines de pa de motlle són realment un bikini enrotllat i arrebossat.

Són molt ràpids de fer, fàcils i agraden a tota la família, a grans i menuts. Això sí, acompanya’ls d’una amanideta per compensar excessos i ja tindràs un sopar arreglat!!

4-flamenquines pa motlle-cuinadiari-ppal

sandvitch

Ingredients per a 4 flamenquines*:

-Per als flamenquines:

  • 4 llesques de pa de motlle sense crosta
  • 4 talls de pernil dolç (de les rectangulars)
  • 4 talls de formatge (Mantxec, Gouda, Cheddar etc.)

-Per a l’arrebossat:

  • 1 ou
  • Sal
  • Pa ratllat
  • Oli per a fregir

*Recepta original de Javirecetas

Estris: corró, paella, pinces

Elaboració:

1.- Prepara tots els ingredients en diferents plats. Necessites:

  • un espai per aplanar el pa,
  • dos plats plans, un amb el pernil i l’altre amb el formatge,
  • dos plats fondos: un amb l’ou batut amb un polsim de sal i l’altre amb el pa ratllat.

4-flamenquines pa motlle-cuinadiari-1

2.- Vés calfant l’oli en una paella.

4-flamenquines pa motlle-cuinadiari-2

3.- Agafa una llesca de pa de motlle i aixafa-la amb un corró de manera que quede ben fina. Fes el mateix amb totes les llesques de pa.

4-flamenquines pa motlle-cuinadiari-3

4.- Col·loca sobre cada llesca de pa primer un tall de pernil dolç i després un de formatge. (Perquè s'enganxe bé intenta que l'extrem per on els enrotllaràs tinga almenys un centímetre de marge, i si cal, talla una mica el pernil i el formatge).

4-flamenquines pa motlle-cuinadiari-4-14-flamenquines pa motlle-cuinadiari-4-2

5.- Enrotlla com si fos un crep o una tortita pressionant bé.

4-flamenquines pa motlle-cuinadiari-5

6.- Passa els flamenquins per l’ou batut i a continuació pel pa ratllat. Assegura’t que es quede tot ben cobert d'ou i pa, sobretot els extrems (si no els segelles bé, se t'escaparà el formatge).

4-flamenquines pa motlle-cuinadiari-6-14-flamenquines pa motlle-cuinadiari-6-24-flamenquines pa motlle-cuinadiari-6-34-flamenquines pa motlle-cuinadiari-6-4

7.- Fregeix durant un parell de minuts o fins que queden dauradets per totes bandes.

4-flamenquines pa motlle-cuinadiari-7-14-flamenquines pa motlle-cuinadiari-7-2

8.- Trau-los de la paella i posa’ls en un colador perquè escórreguen bé l’excés d’oli.

4-flamenquines pa motlle-cuinadiari-8

9.-Serveix calent acompanyant-los d’una amanida.

Notes: Fes aquesta recepta amb els nens. A casa preparem els flamenquines entre les meues filles i jo: una aplana el pa, l’altra posa el farcit i jo acabe el procés enrotllant-los i arrebossant-los. Així en 5 minuts estem a taula sopant!

Així que tingues feta la forma dels flamenquines i estiguen arrebossats, fregeix-los de seguida perquè sinó perdran la forma. Com el procés de fer-los és tan ràpid, mentre fregeixes un, vés preparant el següent. Si no els hagueres de fer de seguida, embolica’ls amb film com si foren un caramel i reselva'ls a la nevera

Intenta que els talls de pernil i formatge siguen uniformes perquè no es trenque el pa (millor compra-ho tot talladet o tallar-ho a màquina).

Temps total: 5-10 minuts

4-flamenquines pa motlle-cuinadiari-ppal

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

dimecres, 19 de juny del 2013

AMANIDA DE TOMACA AMB ALLS TENDRES, OU DUR I SALAONS

Qui no s’ha preparat alguna vegada la típica amanida amb tomaca, ou dur i tonyina o moixama, alguna anxoveta, bacallà… és bona eh? Doncs avui, a tot això li hem afegit uns alls tendres fregidets, que li donen a aquesta amanida un toc cruixent i un gust exquisit.
Us quedeu a provar-la?

1-1-amanida alls tendres salaons cuinadiari-ppal

Ingredients:

  • 15 alls tendres
  • 3 ous
  • 3 tomaques
  • Salaons variats: moixama, melva, bacallà fumat, salmó, anxoves*
  • Oli verge extra
  • Sal

*si no tens salaons també queda bé amb tonyina o pernil salat

Estris: paella per a fregir els alls, cassó per a bullir els ous i per si vols escaldar les tomaques, ratllador/ganivet

Elaboració:

1.- Bull els ous amb antelació perquè done temps que es refreden. Posa’ls al foc en un cassó amb aigua i cou durant 20 minuts calculats des del principi ó 10 minuts des que comence a bullir l’aigua.

1-1-amanida alls tendres salaons cuinadiari-1

2.- Quan s’hagen refredat els ous, tall’ls a trossets menuts o ratlla’ls.

1-1-amanida alls tendres salaons cuinadiari-2

3.- Talla les tomaques a dauets.

1-1-amanida alls tendres salaons cuinadiari-3

Si vols, també els pots escaldar i treure les llavors, això va al gust.

1-1-amanida alls tendres salaons cuinadiari-3-2-11-1-amanida alls tendres salaons cuinadiari-3-2-21-1-amanida alls tendres salaons cuinadiari-3-2-3

 

4.- Talla els salaons. La varietat de salaons i la quantitat també fica-la al teu gust. Aqui hem posat bacallar, anxoves, salmó marinat i moixama. També en compte de salaons podries posar tonyina o pernil salat. En aquesta foto mostrem la quantitat per a una ració.

1-1-amanida alls tendres salaons cuinadiari-4 

5.- Per últim prepara els alls tendres. Treu-los les arrels i la primera capa i talla’s a rodanxetes. Posa oli a un paella i fregeix-los amb una mica de sal. Vigila que no es cremen perquè amargarien. Quan estiguen fets, posa’ls en un colador per treure l’excés d’oli i reserva.

1-1-amanida alls tendres salaons cuinadiari-51-1-amanida alls tendres salaons cuinadiari-5-3

6.- Munta l’amanida: la pots servir en un plat gran i que cadascú se servisca o bé en gotets individuals com a la foto. Vés col·locant els ingredients per aquest ordre:

a.- tomaca barrejada amb els salaons i una mica d’oli i sal

b.- ou dur

c.- alls tendres

1-1-amanida alls tendres salaons cuinadiari-6

  

Nota: Organitza’t de manera que tot estiga preparat i que l’última cosa que fages siga fregir els alls ja que quan servisques l’amanida els alls han d’estar tebis.

Temps total: 30 minuts

 

Aprofitem per enviar aquesta recepta al Concurs Mossegades de Juny.

Si t’agrada esta proposta vés al link i vota-la donant-li a “mossega-la”. Merci!!

mossegades-juny

Bon profit!!

Marta

dijous, 13 de juny del 2013

PITS DE POLLASTRE FARCITS AMB PERNIL I FORMATGE

Fa temps se’m va ficar en el cap que havia d’aprendre a tallar i desossar un pollastre sense desgraciar-lo. Desprès de veure uns quants vídeos sobre el tema, puc reconèixer que li he agafat el gustet i darrerament acostume a comprar els pollastres sencers.

A banda que et surt més econòmic, és una carn que dóna molt de joc: el pots cuinar sencer, fer-lo guisat, a la planxa, usar les carcasses i les ales per a fer un caldo, etc. L’única pega que li trobe a comprar-lo així és que si no el cuine sencer, les cuixes volen i en canvi els pits cauen en l’oblit.

Per a donar-li sortida als pits de pollastre i no acabar sempre fent-los a la planxa, de vegades faig esta recepta de ma mare que no és gens difícil: Pits de Pollastre farcits de Pernil i Formatge.

2-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-ppal1

Ingredients:

  • 1 ceba
  • 2 carlotes (pastanagues)
  • 3 grans d’all (un pelat i 2 sense pelar)
  • 2 pits de pollastre
  • 2-3 talls prims de pernil dolç per pit
  • 2-3 talls prims de formatge per pit
  • 3 dents d’all
  • 1 gotet de brandi
  • crema de llet o llet (al gust)
  • oli
  • sal

Estris: cassola/ paella, túrmix

Elaboració:

1.- Posa un fons d’oli en una cassola. Quan estiga calent posa un all pelat, la ceba i la carlota picades o en trossos grans, no importa perquè després ho triturarem tot.

2-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-1

2.- Mentre s’estan coent les verdures, obre els pits de pollastre: comença per un cantó i vés tallant per a obrir el filet i quede el més “escampat” possible.

2-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-2-12-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-2-2

3.- Salpebra el pollastre i posa per sobre de cada filet una capa de pernil i una capa de formatge. Enrotlla i lliga bé amb un cordill.

2-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-3-12-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-3-22-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-3-32-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-3-4

4.- Quan estiguen cuites les verdures trau-les i en el mateix oli daura la carn juntament amb dos alls sencers.

2-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-4

5.- Quan estiga daurada per totes bandes, agrega el brandi o el fino. Deixa que bulla uns minutets i posa la verdura. Tapa la cassola i deixa que es vaja coent a foc suau fins que la carn estiga cuita.

2-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-52-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-5-22-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-5-32-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-5-4

6.- Retira la carn de la cassola i reserva. Deixa que es refrede una mica i així la podràs tallar millor. 

2-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-6-1

7.- Tritura la salsa i agrega la nata o la llet. La quantitat de nata o el grau de trituració, adapta’ls al teu gust. Hi ha qui prefereix salses espeses i hi ha qui les prefereix més claretes. Si vols dóna-li un bull.

2-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-7

8.- Trau-li el cordill a la carn i talla-la a rodanxes. 

2-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-8-12-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-8-2

9.- Serveix calenta amb la salsa per sobre acompanyada de la guarnició que més t’agrade: un arròs blanc, creïlles senceres fetes al microonespuré de patatas, etc.

2-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-ppal2

Nota: si en sobra es pot congelar perfectament. 

Temps total: 1 hora llarga

Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta