GALERIA DE FOTOS
dimecres, 3 de juliol del 2013
BASE DE GALETES PER A PASTISSOS
DOLÇ DE LLET (TOFFEE)
El dolç de llet és una elaboració que podem fer fàcilment a casa. Avui l’hem utilitzat per a fer la recepta del Banoffee Pie, però també està molt bo com a farciment de crepes i pastissos, per acompanyar gelats, postres amb fruites, etc.
Una manera d’obtenir el Dolç de llet és coent llet condensada. En funció del temps que la coem, tindrem un dolç de llet més claret o més fosc i espés.
Ingredients:
dimecres, 26 de juny del 2013
FLAMENQUINES DE PERNIL I FORMATGE AMB PA DE MOTLLE
Quan vam publicar el blog al novembre de 2011, volíem que ja hi hagués una sèrie de receptes. Aquestos flamenquines van ser una d'aquelles primeres receptes que vam publicar i que avui hem aprofitat per reeditar amb motiu de la proposta mensual de Memòries d’una Cuinera: els sanvitxos. I és que aquestos Flamenquines de pa de motlle són realment un bikini enrotllat i arrebossat.
Són molt ràpids de fer, fàcils i agraden a tota la família, a grans i menuts. Això sí, acompanya’ls d’una amanideta per compensar excessos i ja tindràs un sopar arreglat!!
Ingredients per a 4 flamenquines*:
-Per als flamenquines:
- 4 llesques de pa de motlle sense crosta
- 4 talls de pernil dolç (de les rectangulars)
- 4 talls de formatge (Mantxec, Gouda, Cheddar etc.)
-Per a l’arrebossat:
- 1 ou
- Sal
- Pa ratllat
- Oli per a fregir
*Recepta original de Javirecetas
Estris: corró, paella, pinces
Elaboració:
1.- Prepara tots els ingredients en diferents plats. Necessites:
- un espai per aplanar el pa,
- dos plats plans, un amb el pernil i l’altre amb el formatge,
- dos plats fondos: un amb l’ou batut amb un polsim de sal i l’altre amb el pa ratllat.
2.- Vés calfant l’oli en una paella.
3.- Agafa una llesca de pa de motlle i aixafa-la amb un corró de manera que quede ben fina. Fes el mateix amb totes les llesques de pa.
4.- Col·loca sobre cada llesca de pa primer un tall de pernil dolç i després un de formatge. (Perquè s'enganxe bé intenta que l'extrem per on els enrotllaràs tinga almenys un centímetre de marge, i si cal, talla una mica el pernil i el formatge).
5.- Enrotlla com si fos un crep o una tortita pressionant bé.
6.- Passa els flamenquins per l’ou batut i a continuació pel pa ratllat. Assegura’t que es quede tot ben cobert d'ou i pa, sobretot els extrems (si no els segelles bé, se t'escaparà el formatge).
7.- Fregeix durant un parell de minuts o fins que queden dauradets per totes bandes.
8.- Trau-los de la paella i posa’ls en un colador perquè escórreguen bé l’excés d’oli.
9.-Serveix calent acompanyant-los d’una amanida.
Notes: Fes aquesta recepta amb els nens. A casa preparem els flamenquines entre les meues filles i jo: una aplana el pa, l’altra posa el farcit i jo acabe el procés enrotllant-los i arrebossant-los. Així en 5 minuts estem a taula sopant!
Així que tingues feta la forma dels flamenquines i estiguen arrebossats, fregeix-los de seguida perquè sinó perdran la forma. Com el procés de fer-los és tan ràpid, mentre fregeixes un, vés preparant el següent. Si no els hagueres de fer de seguida, embolica’ls amb film com si foren un caramel i reselva'ls a la nevera
Intenta que els talls de pernil i formatge siguen uniformes perquè no es trenque el pa (millor compra-ho tot talladet o tallar-ho a màquina).
Temps total: 5-10 minuts
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
dimecres, 19 de juny del 2013
AMANIDA DE TOMACA AMB ALLS TENDRES, OU DUR I SALAONS
Qui no s’ha preparat alguna vegada la típica amanida amb tomaca, ou dur i tonyina o moixama, alguna anxoveta, bacallà… és bona eh? Doncs avui, a tot això li hem afegit uns alls tendres fregidets, que li donen a aquesta amanida un toc cruixent i un gust exquisit.
Us quedeu a provar-la?
Ingredients:
- 15 alls tendres
- 3 ous
- 3 tomaques
- Salaons variats: moixama, melva, bacallà fumat, salmó, anxoves*
- Oli verge extra
- Sal
*si no tens salaons també queda bé amb tonyina o pernil salat
Estris: paella per a fregir els alls, cassó per a bullir els ous i per si vols escaldar les tomaques, ratllador/ganivet
Elaboració:
1.- Bull els ous amb antelació perquè done temps que es refreden. Posa’ls al foc en un cassó amb aigua i cou durant 20 minuts calculats des del principi ó 10 minuts des que comence a bullir l’aigua.
2.- Quan s’hagen refredat els ous, tall’ls a trossets menuts o ratlla’ls.
3.- Talla les tomaques a dauets.
Si vols, també els pots escaldar i treure les llavors, això va al gust.
4.- Talla els salaons. La varietat de salaons i la quantitat també fica-la al teu gust. Aqui hem posat bacallar, anxoves, salmó marinat i moixama. També en compte de salaons podries posar tonyina o pernil salat. En aquesta foto mostrem la quantitat per a una ració.
5.- Per últim prepara els alls tendres. Treu-los les arrels i la primera capa i talla’s a rodanxetes. Posa oli a un paella i fregeix-los amb una mica de sal. Vigila que no es cremen perquè amargarien. Quan estiguen fets, posa’ls en un colador per treure l’excés d’oli i reserva.
6.- Munta l’amanida: la pots servir en un plat gran i que cadascú se servisca o bé en gotets individuals com a la foto. Vés col·locant els ingredients per aquest ordre:
a.- tomaca barrejada amb els salaons i una mica d’oli i sal
b.- ou dur
c.- alls tendres
Nota: Organitza’t de manera que tot estiga preparat i que l’última cosa que fages siga fregir els alls ja que quan servisques l’amanida els alls han d’estar tebis.
Temps total: 30 minuts
Aprofitem per enviar aquesta recepta al Concurs Mossegades de Juny.
Si t’agrada esta proposta vés al link i vota-la donant-li a “mossega-la”. Merci!!
Bon profit!!
Marta
dijous, 13 de juny del 2013
PITS DE POLLASTRE FARCITS AMB PERNIL I FORMATGE
Fa temps se’m va ficar en el cap que havia d’aprendre a tallar i desossar un pollastre sense desgraciar-lo. Desprès de veure uns quants vídeos sobre el tema, puc reconèixer que li he agafat el gustet i darrerament acostume a comprar els pollastres sencers.
A banda que et surt més econòmic, és una carn que dóna molt de joc: el pots cuinar sencer, fer-lo guisat, a la planxa, usar les carcasses i les ales per a fer un caldo, etc. L’única pega que li trobe a comprar-lo així és que si no el cuine sencer, les cuixes volen i en canvi els pits cauen en l’oblit.
Per a donar-li sortida als pits de pollastre i no acabar sempre fent-los a la planxa, de vegades faig esta recepta de ma mare que no és gens difícil: Pits de Pollastre farcits de Pernil i Formatge.
Ingredients:
- 1 ceba
- 2 carlotes (pastanagues)
- 3 grans d’all (un pelat i 2 sense pelar)
- 2 pits de pollastre
- 2-3 talls prims de pernil dolç per pit
- 2-3 talls prims de formatge per pit
- 3 dents d’all
- 1 gotet de brandi
- crema de llet o llet (al gust)
- oli
- sal
Estris: cassola/ paella, túrmix
Elaboració:
1.- Posa un fons d’oli en una cassola. Quan estiga calent posa un all pelat, la ceba i la carlota picades o en trossos grans, no importa perquè després ho triturarem tot.
2.- Mentre s’estan coent les verdures, obre els pits de pollastre: comença per un cantó i vés tallant per a obrir el filet i quede el més “escampat” possible.
3.- Salpebra el pollastre i posa per sobre de cada filet una capa de pernil i una capa de formatge. Enrotlla i lliga bé amb un cordill.
4.- Quan estiguen cuites les verdures trau-les i en el mateix oli daura la carn juntament amb dos alls sencers.
5.- Quan estiga daurada per totes bandes, agrega el brandi o el fino. Deixa que bulla uns minutets i posa la verdura. Tapa la cassola i deixa que es vaja coent a foc suau fins que la carn estiga cuita.
6.- Retira la carn de la cassola i reserva. Deixa que es refrede una mica i així la podràs tallar millor.
7.- Tritura la salsa i agrega la nata o la llet. La quantitat de nata o el grau de trituració, adapta’ls al teu gust. Hi ha qui prefereix salses espeses i hi ha qui les prefereix més claretes. Si vols dóna-li un bull.
8.- Trau-li el cordill a la carn i talla-la a rodanxes.
9.- Serveix calenta amb la salsa per sobre acompanyada de la guarnició que més t’agrade: un arròs blanc, creïlles senceres fetes al microones, puré de patatas, etc.
Nota: si en sobra es pot congelar perfectament.
Temps total: 1 hora llarga
Bon profit!!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
dimecres, 5 de juny del 2013
PASTA DE FULL AMB DÀTILS I BACÓ
Ingredients:
dimarts, 28 de maig del 2013
BROQUETES
Les broquetes són una bona opció per quan tens convidats. No costen gens de fer i gairebé agraden a tothom. Fins i tot, pots deixar els ingredients en diferents bols i que siguen els mateixos convidats qui es munten la seua pròpia broqueta al seu gust…
Avui, aprofitant que els nois de Memòries d’una Cuinera ens han proposat fer broquetes, n’hem fet de dos tipus: de pollastre i verdures i de porc amb bacó i verdures. La carn l’hem adobada amb antelació i així queda molt més gustosa.
BROQUETES DE VERDURES I POLLASTRE MARINAT AMB HERBES I LLIMONA
-Per a l’adob:
- 500 g de pit/ cuixa desossada de pollastre a daus
- Pell ratllada de ½ llimona
- 2 cullerades de suc de llimona
- 2 cullerades d’oli
- 2 grans d’all ben picats
- 1 mica de pebre negre
- 1 cullerada de romaní/ herbes provençals
- 1 cullerada d’orenga
- 1 culleradeta de pebre roig
- sal
-Resta d’ingredients:
- Xampinyons, pebrera roja, tomaques xerry, albergínia, carabasseta, ceba, etc.
BROQUETES DE FILET DE PORC AL PEBRE ROIG AMB BACÓ I VERDURES
-Per a l’adob:
- 500 g de filet de porc (si és ibèric, millor)
- Sal
- 1 mica de pebre negre
- 1 cullerada de pebre roig
- 2 alls ben trinxats
- 1 cullerada de comí en pols
- 1 pesteta (caiena)
-Resta d’ingredients:
- Bacó en lonxes
- Verdura: Xampinyons, pebrera roja, tomaques xerry, albergínia, carabasseta, ceba, etc.
Estris: bol per a marinar, broquetes, barbacoa/ planxa
Elaboració:
1.- Talla la carn i la verdura en trossos més o menys homogenis.
2.- Adoba la carn: barreja tots els ingredients. Tapa amb film i deixa reposar a la nevera com a mínim 30 minuts, encara que si tens temps, és millor que ho deixes unes quantes hores.
3.- Si fas les broquetes a la barbacoa, és convenient usar pals de broqueta metàl·lics. Si no en tens i has d’usar de fusta, evitaràs que se’t cremen posant-los a remulla una estona abans amb aigua amb gel.
4.- Quan els pals de broqueta hagen estat remullats una estona, fes les broquetes alternant trossos de carn i verdura.
Temps total: adob de 30 minuts a 5 hores + 10-15 minuts cocció
Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta