Els Ous a la Neu són unes postres que ens feia la meua àvia quan anàvem els diumenges a dinar a sa casa. Fa il·lusió recuperar plats que has menjat de menut i més quan veus que els teus fills també disfruten com ho feies tu.
Són unes postres de cullera que es fan amb una base de llengüetes, melindros o galetes, per sobre es posa merenga escaldada i es cobreix amb crema i una mica de sucre cremat. És una recepta molt semblant a la de les “illes flotants”, té pràcticament els mateixos ingredients però es presenta de forma diferent, aneguem les illes amb una crema més densa (no és crema anglesa) i la merenga no és tan dolça.
Ingredients:
- 1200 g de llet sencera
- 1 pal de canyella
- 1 trosset de corfa de llima (llimona)
- 6 ous
- 160 g sucre aproximadament (110 g per a la llet i 50 per a la merenga)
- 1 cullerada de maizena
- ½ paquet de galetes, llengües de gat, melindros*
-Per a decorar:
- Caramel líquid (mateix quantitat de sucre que d'aigua + unes gotes de suc de llimona)
- (També es pot decorar amb canyella en pols)
Notes ingredients:
*Si fas aquestes postres i tens algun celíac entre els teus convidats, posa unes galetes o bescuits sense gluten.
**Quantitat del sucre cremat: el caramel de la foto està fet amb la meitat del sucre (uns 35 g) perquè a les xiquetes no els agrada massa. Si no el vols fer tu, sempre li’n pots posar del que venen fet i t’estalvies feina. Amb canyella amb pols també estan molt bons.
Estris: un bol menut, un cassó per a la llet i la crema, aparell per muntar les clares/TMX, batedor de mà, escumadora, un recipient de silicona/paella si fons el sucre; una font gran (30x20) o 7 ó 8 bols de vidre/ramekins si els vols presentar de forma individual.
Elaboració pas a pas: