GALERIA DE FOTOS

dimecres, 26 de setembre de 2012

MACARRONS AMB PESTO, CEBA I BOLETS

Ens encanta la salsa pesto i sempre ha format part del rebost de casa ja que és un bon recurs d’última hora.

Un dia que vam sopar a casa de l’Adi i l’Alfons, ens van preparar una amanida de pasta diferent a la que es fa habitualment i ens va agradar molt. Amb només dos ingredients més van transformar una recepta que pot ser típica de pis d’estudiants en un “pesto enriquit” que es pot menjar acabat de fer o fred com si fos una amanida.

A casa ens agrada més menjar-ho calent però això ja ho tries tu!

1-4-pesto ceba boletsppal-

Ingredients per a 2 persones:

  • 190 g de pasta (macarrons o “tiburons”*)
  • 2 cebes
  • Una safata de gírgoles o xampinyons (300 grams)
  • 1 bosseta de salsa pesto (150 grams)
  • parmesà ratllat (si és per menjar en calent) i daus de formatge tendre (si és per menjar com amanida)

(*) si es menja este plat en fred com amanida, jo triaria una pasta més menuda com cargolins (“tiburón”), llacets o espirals. En calent, macarrons sense cap dubte!

Estris: olla per bullir la pasta, paella o TMX, un bol

Elaboració:

1.- Talla les cebes en juliana fina i cuina-les en un fons d’oli.

1-4-pesto ceba bolets-1

2.- Vés tallant els bolets a làmines o a quarts i quan la ceba comence a transparentar, afegeix els xampinyons a l’olla. Deixa a foc moderat fins que estiga tot ben cuit.

1-4-pesto ceba bolets-2-11-4-pesto ceba bolets-2-2

3.- Mentrestant bull la pasta. Quan estiga cuita, escorre-la.

1-4-pesto ceba bolets-3

4.- Apaga el foc de l’olla on estàs fent el sofregit. Agrega el pesto i la pasta. Barreja fins que estiga tot ben integrat.

1-4-pesto ceba bolets-4-11-4-pesto ceba bolets-4-2

5.-Si heu de menjar el plat en calent, afegeix-li el parmesà ratllat. Sinó, espera que la barreja estiga freda del tot i posa-li el formatge a trossos i el ratllat.

Fàcil, no?

Temps total: menys de mitja hora

Aprofitem esta recepta de macarrons per participar al repte mensual de Memòries d’una Cuinera

              pesto ceba bolets mixmacarrons

Bon profit!!  

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

diumenge, 16 de setembre de 2012

PASTISSETS I COQUES DE VERDURA AMB MASSA DE CERVESA

Quan vam penjar al bloc la recepta de les Coques Salades, us vam comentar que a moltes llars valencianes és molt típic menjar coques i pastissets a l’hora d’esmorzar o de dinar com a substitut del pa.

Les coques que vam fer porten llevat de forner i s’assemblen a la massa del pa o de la pizza gruixuda. Aquesta massa d’avui però, no porta llevat sinó l’oli i una altra part líquida que acostuma a ser cervesa o gasosa i amb ella es poden fer tant coques com pastissets. Las massa és més ràpida de fer i queda cruixent. No us sabria dir quines m’agraden més, ambdues són boníssimes!

5-pastissets verdura-ppal

5-coques cervessa-ppal

Ingredients:

PÈSOLS AMB CEBA I TONYINA (farciment per a pastissets)

Quan vaig penjar les coques amb massa de llet i brandi, us vaig comentar que tant les coques com els pastissets es podien fer amb diferents farciments: amb tomacat, amb ceba, amb pèssols i ceba, amb bledes i espinacs, etc.

Avui hem fet pastissets i coques de cervesa i els hem farcit de tomacat, recepta que ja teníem al bloc, i de pèsols i ceba que expliquem com fer-ho aquí:

3-pesols ceba i tonyina

Ingredients:

dijous, 13 de setembre de 2012

PASTÍS DE XOCOLATA I MERENGA

La recepta d’esta setmana és un pastís típic d’Armènia i d’algunes parts de Rússia que ens va ensenyar a fer la Susana que és de per allà. 

Primer es fa un pa de pessic de xocolata amb els rovells dels ous, i desprès, amb les clares, fem una merenga que li posem per sobre al bescuit.

M’agrada fer este pastís per diverses raons: la combinació del pa de pessic de xocolata amb la merenga queda mot bé, és fàcil de fer, es pot fer el dia d’abans i amb les quantitats que hem posat ixen moltes racions, per tant és ideal per fer quan tenim uns quants convidats a casa.

6-4-pastis xocolata i merenga-ppal-22

6-4-pastis xocolata i merenga-ppal-1-

 

Ingredients:

dijous, 6 de setembre de 2012

GALETES DE MANTEGA

Tornem després de les vacances amb dues receptes que podeu fer amb els més menuts: unes galetes de mantega i unes magdalenes.

I és que en una recepta utilitzarem els rovells i en l’altra les clares i així ho aprofitarem tot. 

Si teniu xiquets supose que a aquestes alçades de l’estiu ja estaran una mica rebolicats i desqueferats, i ficar-se a la cuina amb ells pot ser una bona proposta perquè facen una activitat diferent.

Segur que passareu una bona estona fent-les, decorant-les i per descomptat, menjant-les…

6-5-minigaletes de mantega-ppal 1

 

Ingredients*: 

-Per a fer les galetes:

  • 2 rovells d’ou
  • 2 cullerades* de mantega blaneta (que no estiga massa freda)
  • 4 cullerades de sucre
  • 10 cullerades de farina

*Amb aquestes quantitats ixen unes 30 mini galetes de Ø 3,5 cm i 0,5 cm de gruix (com les decorades de les fotos de més amunt) ó 14 galetes de Ø 4,5 cm i 0,8 cm de gruix aproximadament (foto d’aquí baix).

*Les cullerades són de sopa i no massa plenes, rases

-Si les vols decorar (opcional):

  • Llàpissos de colors de pasta de sucre
  • Xocolata blanca i negra fosa
  • Anisets de colors
  • Sucre glas
  • Etc…

Per a aprofitar les clares, llegeix la nota del final.

Estris: TMX baby / bol + forquilla*, corró, paper de forn, talla pastes/ cubilet 

*No passa res si no teniu la TMX baby, perfectament es pot fer la massa a mà o amb les barnilles barrejadores. No busques excuses per no cuinar amb els teu fills!!

Elaboració:

1.- Escalfa el forn a 180º funció ventilador. 

2.- Trenca l’ou i separa el rovell de la clara.

6-5-minigaletes de mantega-2

3.- Fica el rovell a la TMX baby o a un bol juntament amb la mantega i el sucre. Remena fins que es barrege bé. Amb la TMX baby programa 1 minut a velocitat 6-8. (Si ho fas en un bol, pots usar una forquilla per batre el rovell, la mantega i el sucre).

6-5-minigaletes de mantega-1-36-5-minigaletes de mantega-2-36-5-minigaletes de mantega-3-3

4.- A continuació, vés afegint la farina a poc a poc sense deixar de remenar. Posa la màquina,  a velocitat 10 i tira la farina pel bocal. Si ho fas sense màquina acaba de pastar-ho amb les mans.

6-5-minigaletes de mantega-4-16-5-minigaletes de mantega-4

5.- La massa resultant tindrà un aspecte com agrumollat, s’assembla al de la massa brisa. Posa-la entre dos papers de forn empolvorats amb una mica de farina, i amb l’ajuda d’un corró aplana-la però sense aixafar massa i deixant-la per totes bandes amb el mateix gruix (les pots fer des de 0,5 cm de gruix a fins gairebé 1 cm).

6-5-minigaletes de mantega-5-16-5-minigaletes de mantega-5-2

6.- Agafa una safata de forn i col·loca a sobre una làmina de silicona o un paper de forn. Amb un talla pastes o amb el cubilet, forma les galetes i vés posant-les a la safata.

6-5-minigaletes de mantega-6

Mireu com canvia el color si ho feu amb ous ecològics.

6-5-minigaletes de mantega-6-

7.- Enforna durant 8-10 minuts.

6-5-minigaletes de mantega-7-16-5-minigaletes de mantega-7-2

8.- Decora al teu gust quan es refreden.

6-5-minigaletes de mantega-8-

Encara que sense decorar també estan ben bones…

6-5-galetes de mantega-ppal

Temps total: 20 minuts

Nota: Per aprofitar les clares dels ous que hem utilitzat en aquesta recepta i un cop ja ficats a la cuina, us proposem fer aquestes magdalenes.

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

MINI MAGDALENES DE CLARES I MANTEGA

La primera vegada que vam fer a casa les galetes de mantega ens vam trobar amb dues clares d’ou amb les quals no teníem clar què fer. Finalment vam coure unes merengues al forn amb ametlles però a les meues filles no els va acabar de fer el pes. (A mi sí, i ja us posaré la recepta…).

La següent vegada però, ens vam proposar inventar-nos una altra recepta que complementara a la de les galetes per tal de poder aprofitar les clares dels ous que havíem fet servir i ens van eixir estes magdalenes:

6-1-magdalenes clares-ppal2

D’ençà d’aquell dia, les dues receptes ja van lligades: el dia que fem galetes, fem també magdalenes i acabem tenint esmorçar o berenar per a tots els gustos.

Ingredients per a 15 magdalenes menudes: 6-1-magdalenes clares-ing

  • 2 clares d’ou
  • 75 g de mantega una mica desfeta
  • 75 g de sucre
  • 75 g de farina

Estris: 2 bols, màquina muntar clares/TMX, 15 minicapsuletes de silicona (mida de trufa)

 

Elaboració:

1.- Encén el forn a 180º, funció ventilador.

2.- Posa en un bol el sucre i la mantega i barreja bé.

6-1-magdalenes clares-2-16-1-magdalenes clares-2-2

3.-Trenca els ous i separa les clares dels rovells. Reserva els rovells per a fer les galetes i munta les clares.

6-1-magdalenes clares-3

4.- Passa la farina per un sedàs. (No li posem llevat a la massa per tant hem de muntar bé les clares i cerndre la farina per donar-li més “aire” a la barreja).

 6-1-magdalenes clares-4

5.- Barreja tots els ingredients amb una espàtula amb molt cura per tal que no se’ns baixen massa les clares.

6-1-magdalenes clares-5

6.- Reparteix la massa en els motlles xicotets per a magdalenes i empolvora amb una mica de sucre per sobre. Si vols, també li podries posar un polsim de canyella o perletes de xocolata.

6-1-magdalenes clares-6

7.- Enforna durant 10-15 minuts vigilant en tot moment que no es cremen.

6-1-magdalenes clares-7

Temps total: 20 minuts

Nota: Aquesta recepta no porta llevat químic per això hem de muntar les clares ben dures i passar la farina pel sedàs.

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

dissabte, 4 d’agost de 2012

BONES VACANCES!!

2012-fins a setembre

Continuarem amb més receptes al setembre.

Qualsevol dubte o comentari el podeu deixar al bloc o enviar-lo a cuinadiari@gmail.com

Bones vacances!!

Marta

ORXATA DE XUFA

Abans de marxar de vacances us deixem esta recepta que no podia faltar a CuinaDiari...

7-orxata-ppal

Ingredients:

  • 400 g de xufa seca (aproximadament 500 g remullada)
  • aigua per a remullar les xufes
  • 170 g de sucre
  • 1200-1300 ml aigua freda
  • Opcional: una culleradeta de pell de llima (llimona) ratllada

Estris: TMX o trituradora potent, colador de tela o colador normal + un drap

Elaboració:

1.- Deixa les xufes a remulla durant tota la nit.

7-orxata-1

2.- Tira l'aigua i renta bé les xufes.

3.- Fica-les a la TMX amb el sucre(*) i part de l’aigua (la resta l’afegirem més endavant). Tritura bé.

7-orxata-2

4.- Si tens temps, deixa reposar la pasta resultant en la nevera durant unes hores. Si no tens temps, passa directament al punt 5.

5.- A mi per a colar la barreja, m’agrada utilitzar un colador normal i per sobre posar un drap de cotó ben net. Faig primer pressió amb una espumadora o una cullera aixafant bé la xufa per que solte tot el suc i finalment tanque el drap per dalt com si fora un farcell  i aprete bé.

Quan estiga la pasta ben escorreguda, la xufa ha de tenir un aspecte semblant a la sorra de la platja.

 

7-orxata-5-17-orxata-5-27-orxata-5-37-orxata-5-47-orxata-5-57-orxata-5-6

 

6.- Afegeix -li la resta de l’aigua i si la trobes massa concentrada, afegeix-ne un poquet més.

Suggeriment: Si la guardes a la nevera, consumeix-la màxim en un parell de dies perquè si no es farà agra. Si no l’has de pendre al moment, una vegada feta, la pots congelar i traure-la del congelador abans de prendre-la. També està bona granissada.

Nota: Si tens ja comprada la xufa i no tens exactament la quantitat que jo he posat, calcula que el sucre representarà aproximadament un 30-40% del pes de la xufa i l’aigua serà de 3 a 4 vegades el pes de la xufa.

Nota2*: Des de “El CONSEJO REGULADOR D.O. CHUFA DE VALENCIA,  ens suggereixen afegir el sucre al final del procés, ja que així no és perd junt amb les restes del premsat. Ho provarem la propera vegada!

Temps total: Sense comptar el remull d’unes12 hores + (maceració)= 5-10 minuts

 

7-orxata-ppal-ETI

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!