- creïlles
Si has fet la recepta, comparteix-la amb nosaltres. Moltes gràcies!!
Darrerament el Gin Tònic ha agafat una popularitat increïble, fins i tot m’ha acabat agradant a mi que fins ara, i permeteu-me la broma, em recordava més a una colònia que a una beguda. (Ara ja no pense així eh??). I és que ha canviat molt la forma tant de fer-lo com de servir-lo.
Està clar que després d’un bon àpat, un gin tònic és bastant digestiu. La versió de Gin Tònic que hem fet avui és una forma diferent de presentar-lo. Li pots oferir als teus convidats com aperitiu abans de dinar/sopar o per a després com unes “postres” lleugeres i digestives.
Proveu-la, és fàcil de fer i quedareu la mar de bé!
Ingredients per a 4 ó 5 gin tonics:
*Teniu en compte que per cada 100 ml de líquid necessitem un full de gelatina. Amb aquestes quantitats surten al voltant de 700 ml. (mira també la nota al final)
Estris: olla petita, bol amb aigua, gerra i recipients per posar la gelatina (glaçonera, copes, etc.)
Elaboració:
Fa uns dies, unes companyes de feina em van “suggerir” (m’ho prenc com una crítica constructiva), que de tant en tant posara alguna recepta per cuidar-se. Òbviament la manera més sana de cuinar és fer-ho tot bullit o a la planxa i per fer això calen poques instruccions.
No obstant, hi ha algunes receptes que tot i no estar bullides ni fetes a la planxa, poden ser saludables si et fas amb una bona paella antiadherent o un wok, ja que faràs servir molta menys quantitat d’oli.
La recepta d’avui és un plat molt senzill de fer i es pot menjar de moltes maneres: com la guarnició d’un tall de carn o de peix, amb un ou ferrat o poché (que és més sa), amb unes salsitxes (les del règim no feu cas d’aquesta opció) o per fer una truita.
A més de fàcil i sana, és una recepta que pots congelar i tirar d’ella quan no tingues temps de posar-te a preparar el sopar.
Queda doncs inaugurada la secció CuinaDiari SALUDABLE. Aviat revisaré les receptes que ja hi ha penjades al bloc per veure quina es pot incloure en aquesta categoria…
Ingredients:
Estris: escorredor, recipient per al microones, paella antiadherent
Elaboració:
Aquestes cassoletes de pollastre i beixamel són una mena de quiches individuals que es fan per aprofitar les sobres del pollastre del caldo. Si us agraden tant les quiches com les croquetes de putxero, estic segura que aquesta recepta us agradarà.
El farcit d’estes cassoletes és pràcticament la mateixa massa que es fa per a les croquetes amb una mica de bacon o pernil, i es posa sobre una base que es cou al forn i es gratina amb nata i formatge.
No us dic més, amb això ja us podreu imaginar si us agradaran...o no.
Ingredients per a 10 cassoletes:
La meua proposta per aquest cap de setmana és gairebé més una idea que no pas una recepta.
Segur que us ha passat que arriba la nit de dissabte o de diumenge i després de descartar l’opció d’eixir a sopar perquè els xiquets estan cansats, us ve de gust alguna cosa especial pel fet que és cap de setmana.
Si us agraden molt les pizzes com a nosaltres i ja no hi ha temps de posar-vos a pastar, aquí teniu la solució: una pizza en 5 minuts …i gairebé sense embrutar res…
No té mala pinta oi?
450-480 carn de botifarra o salsitxa ó |
|
*Per a cada ou de gallina necessitarem aproximadament 100-120 g de carn, Per a un ou de guatlla necessitarem de 40-50 g de carn. |