GALERIA DE FOTOS

dijous, 21 de juny del 2012

CREÏLLES SENCERES DE GUARNICIÓ FETES AL MICROONES

Les creïlles (patates) que hem fet avui, són una guarnició ideal per quan tenim convidats ja que són molt ràpides i fàcils de fer. Van bé tant amb plats de carn com de peix.

3-creilles microones-ppal

Ingredients:
  • creïlles
Estris: bol apte per al microones, film

Elaboració:

1.- Renta bé les creïlles i embolica-les amb film de cuina.

3-creilles microones-1

2.- Punxa amb un ganivet. Fica al microones (sense aigua ni res) i cou a máxima potència durant uns 10 minuts o fins que quan li claves el ganivet, veges que estan fetes.

3-creilles microones-2
3-creilles microones-3
3-creilles microones-4

3.- Serveix acompanyant plats de carn o peix tallades per la meitat amb una mica de mantega i sal Maldon per sobre.

Més fàcils i còmodes de fer, impossible!

Temps total: 12 minuts

Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. 

Si has fet la recepta, comparteix-la amb nosaltres. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos aFacebookPinterest o a Twitter.

Marta


dimecres, 13 de juny del 2012

GELATINA DE GIN TONIC AMB TARONJA, LLIMONA I CANYELLA

Darrerament el Gin Tònic ha agafat una popularitat increïble, fins i tot m’ha acabat agradant a mi que fins ara, i permeteu-me la broma, em recordava més a una colònia que a una beguda. (Ara ja no pense així eh??). I és que ha canviat molt la forma tant de fer-lo com de servir-lo.

Està clar que després d’un bon àpat, un gin tònic és bastant digestiu. La versió de Gin Tònic que hem fet avui és una forma diferent de presentar-lo. Li pots oferir als teus convidats com aperitiu abans de dinar/sopar o per a després com unes “postres” lleugeres i digestives.

Proveu-la, és fàcil de fer i quedareu la mar de bé!

7-gin tonic jelly-ppal

Ingredients per a 4 ó 5 gin tonics:

  • 150 ml d'aigua
  • 150 g de sucre
  • 1 trosset de branca de canyella
  • Si t’agrada més amarg: Suc i ratlladura de ½ llimona + Suc i ratlladura de ½ taronja
    o si t’agrada més àcid: suc i ratlladura d’ 1 llimona
  • 125 ml de ginebra
  • 1 llauna de tònica (33 cl)
  • 5-7 fulls de gelatina* (11 g aproximadament)

*Teniu en compte que per cada 100 ml de líquid necessitem un full de gelatina. Amb aquestes quantitats surten al voltant de 700 ml. (mira també la nota al final)

Estris: olla petita, bol amb aigua, gerra i recipients per posar la gelatina (glaçonera, copes, etc.)

Elaboració:

PEBRERA VERDA I ALBERGÍNIA DE GUARNICIÓ

3-alberginia pebrot guarnicio-ppal-ET

Fa uns dies, unes companyes de feina em van “suggerir” (m’ho prenc com una crítica constructiva), que de tant en tant posara alguna recepta per cuidar-se. Òbviament la manera més sana de cuinar és fer-ho tot bullit o a la planxa i per fer això calen poques instruccions.

No obstant, hi ha algunes receptes que tot i no estar bullides ni fetes a la planxa, poden ser saludables si et fas amb una bona paella antiadherent o un wok, ja que faràs servir molta menys quantitat d’oli.

La recepta d’avui és un plat molt senzill de fer i es pot menjar de moltes maneres: com  la guarnició d’un tall de carn o de peix, amb un ou ferrat o poché (que és més sa), amb unes salsitxes (les del règim no feu cas d’aquesta opció) o per fer una truita.

A més de fàcil i sana, és una recepta que pots congelar i tirar d’ella quan no tingues temps de posar-te a preparar el sopar.

Queda doncs inaugurada la secció CuinaDiari SALUDABLE. Aviat revisaré les receptes que ja hi ha penjades al bloc per veure quina es pot incloure en aquesta categoria…

Ingredients:

  • 2 albergínies grans tallades a daus
  • 6 pebreres verdes italianes
  • Sal
  • Oli

Estris: escorredor, recipient per al microones, paella antiadherent

Elaboració:

dijous, 7 de juny del 2012

CASSOLETES DE POLLASTRE I BEIXAMEL

Aquestes cassoletes de pollastre i beixamel són una mena de quiches individuals que es fan per aprofitar les sobres del pollastre del caldo. Si us agraden tant les quiches com les croquetes de putxero, estic segura que aquesta recepta us agradarà.

5-cassoletes pollastre bacon beixamel-ppal

El farcit d’estes cassoletes és pràcticament la mateixa massa que es fa per a les croquetes amb una mica de bacon o pernil, i es posa sobre una base que es cou al forn i es gratina amb nata i formatge.

No us dic més, amb això ja us podreu imaginar si us agradaran...o no.

 

Ingredients per a 10 cassoletes:5-cassoletes pollastre bacon beixamel-ing

 

divendres, 1 de juny del 2012

CuinaDiari a RAC1

Avui han recomanat el Bloc a RAC1. Aquí podeu sentir el fragment on parlen de CuinaDiari.



Moltíssimes gràcies a tots i benvinguts si encara no ens coneixieu!!



CuinaDiari a RAC1: http://rac1.org/elmon?s=cuinadiari

dijous, 31 de maig del 2012

PIZZA EN 5 MINUTS

La meua proposta per aquest cap de setmana és gairebé més una idea que no pas una recepta.

Segur que us ha passat que arriba la nit de dissabte o de diumenge i després de descartar l’opció d’eixir a sopar perquè els xiquets estan cansats, us ve de gust alguna cosa especial pel fet que és cap de setmana.

Si us agraden molt les pizzes com a nosaltres i ja no hi ha temps de posar-vos a pastar, aquí teniu la solució: una pizza en 5 minuts …i gairebé sense embrutar res…

No té mala pinta oi?

5-pizza 5 minuts-ppal1

dissabte, 26 de maig del 2012

SCOTCH EGGS i benvinguda primavera!

A Memòries d’una Cuinera aquest mes ens proposen que fem una recepta amb Ous farcits. M’ho han posat difícil perquè no sóc gaire amiga dels ous bullits. Per això he fet una petita trampa i he fet uns Scotch Eggs, que hem rebatejat amb el nom d’Ous Farcits Invertits perquè porten l’ou bullit per dins i el farcit per fora, és a dir, van “emmascarats” amb carn picada i s’arrebossen com una croqueta.

4-scotch eggs-ppal1--ETI

L’origen sembla bastant incert i tot i dir-se “Scotch” diuen que es van inventar a Londres.
Al Regne Unit la gent acostumava a prendre-se’ls freds quan anaven de pícnic, normalment acompanyats d’una amanida i salses com mostassa, quetxup, etc. A nosaltres però, ens agraden molt més acabadets de fer.

Els Scotch Eggs es poden fer de moltes maneres:

  • amb ous de gallina/ amb ous de guatlla,
  • amb carn de salsitxa o botifarra/amb carn adobada per nosaltres,
  • arrebossats amb pa ratllat “convencional”/ arrebossats amb panko,
  • fregits/ al forn.

Després de provar-los de tantes formes la que més ens agrada a nosaltres és amb ous de guatlla (no són tan pesats), arrebossar-los amb panko (un tipus de pa ratllat que li donarà a aquestos ous un toc súper cruixent) i fregir-los i menjar-los calents. La carn la deixe a la vostra elecció. Si l’adobeu vosaltres li donareu un toc més personal, però també és cert que si tens xiquets amb la carn de botifarra o salsitxa tens el tret assegurat ja que no queda tan forta per la ceba...it is up to you!!


  4-scotch eggs-ppal3--ETI

Ingredients:
  • 4 ous de gallina ó 12 ous de guatlla
  • Aigua per bullir-los
  • Carn:

           
        450-480 carn de botifarra o salsitxa ó
  • 450 g (aprox.) de carn picada
  • 1/2 ceba tendra picada ben fina
  • 4 cullerades salsa Perrins
  • 1 culleradeta de mostassa
  • 1 polsim de canyella
  • 1 polsim de nou moscada
  • 1 polsim de pebre negre
           *Per a cada ou de gallina necessitarem aproximadament 100-120 g de carn,
            Per a un ou de guatlla necessitarem de 40-50 g de carn.
  • farina amb una mica de sal i pebre
  • 1 ó 2 ous de gallina per l’arrebossat
  • pa ratllat/panko
-Per a acompanyar:
  • salses: mostassa, quetxup, salsa ranxera, etc
  • puré de creïlles (patates), una amanida, etc.

Estris: olla per a bullir els ous, paper film, paella/ safata forn

Elaboració: