GALERIA DE FOTOS

dijous, 21 d’abril del 2016

PASTÍS DE FORMATGE AMB MELMELADA DE GERDS

A casa, des de fa uns anys, qui compleix anys tria el menú del seu aniversari i el pastís.
Aquesta setmana, la Jana ha fet 8 anys, i per tercer any consecutiu, el pastís que ha triat és aquest de formatge amb melmelada de gerds sobre base de galetes, un pastís senzill que en general agrada molt.

6-4-Pastis de formatge melmelada gerds cuinadiari-ppal-2 (2) (640x427)

És un d’aquells pastissos que pots trobar amb el cognom “sense forn” encara que en el meu cas mentiria, ja que a mi la base de galeta m’agrada ficar-la uns minuts al forn per tal que quede torradeta i cruixent.

 

Ingredients per a un pastís de 24-26 cm de diàmetre:

 -Per a la base de galetes:

  • 225 g de galetes tipus digestive*
  • 100 g de mantega a temperatura ambient

-Per al farcit:

  • 200 ml de nata  ben freda (1 pot menut)
  • 1 sobret d’estabilitzant de nata (opcional)**
  • 500 g de formatge fresc batut tipus quark
  • 5 cullerades de sucre (aproximadament 90 g)

-Per a la cobertura:

  • 220 g de melmelada de gerds

*Utilitza la galeta que acostumes a tenir a casa. Queda molt bé amb el tipus digestive, però si no en tens, pots utilitzar d’altres, tipus Maria, Dorada, Tostada.

Estris: TMX o picadora, motlle desmuntable de 24-26 cm de diàmetre, màquina per muntar la nata o TMX, espàtula 

Elaboració:

1.- Prepara la base de galetes cruixent:

1.1.- Escalfa el forn a 180ºC funció ventilador.

1.2.- Trenca les galetes en 2 ó 4 trossos. Tritura amb la teua picadora o amb la TMX donant uns cops de turbo.

1.3.- Afegeix la mantega tallada a daus i dóna uns cops de turbo fins que estiga tot ben integrat. Si no ho fas amb TMX, barreja la mantega amb les mans.

1.4.- Cobreix la base d’un motlle desmuntable i pressiona bé perquè quede una superfície ben llisa i homogènia.

1.5.- Enforna durant 10-12 minuts a 180ºC fins que quede daurada.

1.6.- Una vegada cuita, deixa refredar.

6-4-Basics cuinadiari-base galetes formatge gerds-1

2.- Ara prepara el farcit:

2.1.- En un bol, posa la nata que haurà d’estar ben freda de la nevera. Agrega l’estabilitzant (si en tens, si no, no passa res, el formatge ja farà que la barreja agafe consistència).

Bat la nata fins que munte però vigila perquè si et passes, pot arribar a convertir-se en mantega. Aboca el sucre de mica en mica. Agrega el formatge batut i barreja delicadament amb una espàtula.

PicMonkey Collage-2

2.2.- Aboca la barreja a sobre de la base de galeta i allisa amb una espàtula o cullera. En este punt pots posar a gratinar durant un parell de minuts perquè es cree una capa fina i siga més fàcil després escampar la melmelada un cop s’haja refredat bé. Fica a la nevera almenys durant dues o tres hores per tal que es refrede i agafe consistència.

PicMonkey Collage-2-2

3.- Cobertura: Cobreix el pastís amb una capa fina de melmelada. Jo normalment em deixe este pas per just abans del moment de servir.

6-4-Pastis de formatge melmelada gerds cuinadiari-3

4.- Desemmotlla i serveix ben freda.

6-4-Pastis de formatge melmelada gerds cuinadiari-ppal (640x427) (2)

Nota: Si vols que la galeta es mantinga cruixent no hauries de fer el pastís amb massa antelació, només les hores necessàries perquè es refrede bé. Si la serveixes a l’hora de dinar, la pots fer al matí, si és per sopar, fes-la a migdia. 

Temps total: base 15 minuts (+ temps de deixar refredar); farcit 15 minuts+ 2-3 hores aproximadament per refredar-se i agafar consistència.

Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

2 comentaris :

Unknown ha dit...

Marta, on puc trobar l'estabilitzant de nata? La setmana que ve és el meu aniversari i li he demanat a la Lia que em faci aquest pastís :-p

Marta CuinaDiari ha dit...

Uy! crec que arribe tard...MOLTES FELICITATS!! l'estabilitzant és opcional. És recomanable quan fa molta calor però si no el trobes pots posar una mica de formatge crema tipus philadelphia, o inclús gelatina, però la veritat és que jo abans de descobrir l'estabilitzant no posava res, per tant, que no et tire enrere no fer-la perquè no teniu estabilitzant ;-)
Gràcies per la visita i la nova seguidora! :-)
Marta