Fa un temps, parlant amb un company de feina sobre com cuinar el conill, em va explicar la manera com el feia sa mare. M’encanta que em conten receptes familiars i tradicionals, i aquesta em va atraure moltíssim, així que no vaig trigar a fer-la.
Esta recepta de conill és d’aquelles que et convencen que no cal complicar-se la vida per fer un plat de categoria. La quantitat d’ingredients que s’utilitzen és mínima, i l’elaboració simplement consisteix en daurar el conill, fer una picada i deixar que es vaja coent tot fins que la salsa quede lligada i el conill tendre.
No sé si et convenceré amb les imatges però si el proves, prepara’t per sucar-hi pa!
Ingredients:
- oli d’oliva verge extra
- 4 dents d’all (2 que fregirem i 2 crus)
- 15-20 avellanes
- 15-20 ametlles
- 2 nyores sense el peduncle ni les llavors*
- 1 llesca de pa de pagès o dues llesques de pa de barra
- 1 raig de vinagre (també pot ser vi)
- 500-600 ml d’aigua
- un conill d’aproximadament 1.200 g tallat a trossets (es pot substituir per pollastre)
- sal i pebre
-Per acompanyar:
- uns cigrons o uns fesols cuits (mongetes)
- unes creïlles fregides (patates)
*com no hem de treure la carn de les nyores sinó que les triturarem senceres, no caldrà remullar-les amb antelació.
Estris: cassola de 28-30 cm diàmetre, batedora/ túrmix
Elaboració:
1.- Posa un fons d’oli en una cassola i vés sofregint els ingredients de la picada: els fruits secs, 2 alls pelats i sencers, les dues nyores sense les llavors i finalment el pa. Tira un bon raig de vinagre al pa fregit. Així que estiga tot sofregit, reserva a dins del got de la batedora.
2.- Mentrestant, en el mateix oli, o si cal, n’hi poses més, sofregeix el conill, salpebra i vés tombant-lo de tant en tant fins que estiga daurat.
3.- Acaba de fer la picada: tritura els ingredients que has sofregit juntament amb 2 alls crus, uns 500-600 ml d’aigua i una mica de sal.
4.- Quan estiga daurat el conill, tira per sobre la salsa. Ha de quedar quasi cobert per tant, si cal, afegeix una miqueta més d’aigua. Deixa que coga uns 45-50 minuts o fins que el conill estiga tendre i la salsa haja espessit. A mitja cocció, comprova el punt de sal.
5.- Serveix amb unes mongetes, uns cigrons i/o unes creïlles fregides.
Temps total: 1 hora
Nota: Aquest és un plat que el pots menjar acabat de fer però guanya si el deixes reposar.
Si no t’agrada el conill, pots fer aquesta recepta amb pollastre.
Bon profit!!
Gràcies Jose per aquesta recepta tan bona!! Ja pots anar pensant en la següent ;-)!!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta
6 comentaris :
Té una pinta boníssima! Ja tinc ganes de tastar-ho! 😋
Té una pinta molt bona! A mi m'agrada utilitzar nyora en molts menjars, ja que els aporta un toc molt bo :)
Jolin, quina cassoleta més currada!! Ha de ser boníssima, Marta! I per sucar-hi pa sense parar!!! Petons
Ahir cassoleta de conill i avuí, cuina de recuperació: un arrosset amb el que va sobrar.
Boníssim!
M'alegre molt que us haja agradat David! Merci per comentar!! Marta
Publica un comentari a l'entrada