GALERIA DE FOTOS

FUMET DE PEIX AMB SOFREGITFUMET DE PEIX AMB SOFREGIT16 Mar 2025 1 Comentaris

...

MONA, PANOU, TONYA O REGANYÀ DE CARABASSAMONA, PANOU, TONYA O REGANYÀ DE CARABASSA01 Abr 2024 0 Comentaris

...

RECEPTES DE QUARESMA, SETMANA SANTA I PASQUARECEPTES DE QUARESMA, SETMANA SANTA I PASQUA23 Mar 2024 0 Comentaris

...

ROAST BEEFROAST BEEF17 Mar 2024 0 Comentaris

...

COQUES DE PATATA I COCA DE TALLADESCOQUES DE PATATA I COCA DE TALLADES15 Gen 2024 0 Comentaris

...

PROPOSTES PER AL NADAL I-Entrants i PicadetesPROPOSTES PER AL NADAL I-Entrants i Picadetes22 Des 2023 0 Comentaris

...

PROPOSTES PER AL NADAL III–Postres i Dolços TradicionalsPROPOSTES PER AL NADAL III–Postres i Dolços Tradicionals22 Des 2023 3 Comentaris

...

PROPOSTES PER AL NADAL II–Plats PrincipalsPROPOSTES PER AL NADAL II–Plats Principals22 Des 2023 1 Comentaris

...

SARDINES FUMADES (SARDINES EN SAL FUMADA)SARDINES FUMADES (SARDINES EN SAL FUMADA)15 Oct 2023 1 Comentaris

...

CIGRONS AMB MORCILLA DE BURGOS I OU FERRATCIGRONS AMB MORCILLA DE BURGOS I OU FERRAT24 Sep 2023 0 Comentaris

...

LLOBARRO AMB PATATES, XAMPINYONS I BACÓLLOBARRO AMB PATATES, XAMPINYONS I BACÓ26 May 2023 0 Comentaris

...

BATUT DE FRUITS VERMELLSBATUT DE FRUITS VERMELLS04 Abr 2023 0 Comentaris

...

XIPS DE COL KALEXIPS DE COL KALE01 Abr 2023 0 Comentaris

...

AMANIDA DE PERDIU ESCABETXADA AMB COL KALE, MAGRANA I TARONJAAMANIDA DE PERDIU ESCABETXADA AMB COL KALE, MAGRANA I TARONJA19 Feb 2023 0 Comentaris

...

PERDIUS EN ESCABETX DE TARONJAPERDIUS EN ESCABETX DE TARONJA14 Gen 2023 0 Comentaris

...

PAN DE MUERTO per Tots SantsPAN DE MUERTO per Tots Sants01 Nov 2022 0 Comentaris

...

CARN MAGRA AMB TOMACA I ROVELLONSCARN MAGRA AMB TOMACA I ROVELLONS23 Oct 2022 0 Comentaris

...

APPLE CRISP O CRUIXENT DE POMAAPPLE CRISP O CRUIXENT DE POMA22 Oct 2022 1 Comentaris

...

 SALSITXES AMB ROVELLONS SALSITXES AMB ROVELLONS14 Oct 2022 2 Comentaris

...

TIRAMISÚTIRAMISÚ09 Oct 2022 2 Comentaris

...

LASANYA D'ALBERGÍNIA AMB BOTIFARRA I TOMACALASANYA D'ALBERGÍNIA AMB BOTIFARRA I TOMACA01 Oct 2022 0 Comentaris

...

MANDONGUILLES AMB SÉPIA I CIGRONSMANDONGUILLES AMB SÉPIA I CIGRONS24 Sep 2022 0 Comentaris

...

PA DE PLÀTAN AMB PANSES I NOUS (BANANA BREAD)PA DE PLÀTAN AMB PANSES I NOUS (BANANA BREAD)10 Sep 2022 0 Comentaris

...

GALETES D'ESPIRAL DE VAINILLA I XOCOLATAGALETES D'ESPIRAL DE VAINILLA I XOCOLATA28 Ago 2022 0 Comentaris

...

CIGRONS AMB COSTELLA I ESPINACSCIGRONS AMB COSTELLA I ESPINACS29 Jul 2022 1 Comentaris

...

CROQUETES DE CULLERA I GALETTE DE CROQUETACROQUETES DE CULLERA I GALETTE DE CROQUETA20 Jul 2022 0 Comentaris

...

PEIX SEC: mussola i capellansPEIX SEC: mussola i capellans17 Jul 2022 2 Comentaris

...

CALLOS CuinaDiariCALLOS CuinaDiari02 Jul 2022 0 Comentaris

...

PROPOSTES DE MENÚ PER LA REVETLLA DE SANT JOANPROPOSTES DE MENÚ PER LA REVETLLA DE SANT JOAN23 Jun 2022 11 Comentaris

...

PASTÍS DE FORMATGE I MELMELADA DE GERDS EN GOTPASTÍS DE FORMATGE I MELMELADA DE GERDS EN GOT29 May 2022 0 Comentaris

...

PEPITOS, XIMOS O XIMETSPEPITOS, XIMOS O XIMETS14 Abr 2022 3 Comentaris

...

NIUS DE XOCOLATA I AMETLLANIUS DE XOCOLATA I AMETLLA10 Abr 2022 0 Comentaris

...

TORTELL DE REIS AMB XOCOLATA I FERRERO ROCHERTORTELL DE REIS AMB XOCOLATA I FERRERO ROCHER05 Gen 2022 2 Comentaris

...

TRONC DE NADAL DE MASSAPÀ - TIÓ DE MASSAPÀTRONC DE NADAL DE MASSAPÀ - TIÓ DE MASSAPÀ19 Des 2021 0 Comentaris

...

ROTLLETS D'ANÍSROTLLETS D'ANÍS28 Nov 2021 2 Comentaris

...

BOUNTY CASOLÀ (Bombons de coco i xocolata)BOUNTY CASOLÀ (Bombons de coco i xocolata)13 Nov 2021 0 Comentaris

...

CARPACCIO DE CARBASSÓ / CARPACCIO DE CARABASSETACARPACCIO DE CARBASSÓ / CARPACCIO DE CARABASSETA28 Jul 2021 3 Comentaris

...

GOTETS DE CREMA DE FORMATGE,  MELMELADA I GALETA CRUIXENTGOTETS DE CREMA DE FORMATGE, MELMELADA I GALETA CRUIXENT10 Jul 2021 2 Comentaris

...

RAÏMET DE PASTORRAÏMET DE PASTOR05 Jun 2021 1 Comentaris

...

MADUIXES SUZETTE AL PEBREMADUIXES SUZETTE AL PEBRE08 May 2021 0 Comentaris

...

TRUITA DE FAVES I BACALLÀTRUITA DE FAVES I BACALLÀ10 Abr 2021 0 Comentaris

...

PICADA DE CACAUETS per a plats de peix i amanidesPICADA DE CACAUETS per a plats de peix i amanides27 Mar 2021 0 Comentaris

...

CHICHARRONES LONCHEADOS a l'estil de la Taberna Casa Manteca de CadizCHICHARRONES LONCHEADOS a l'estil de la Taberna Casa Manteca de Cadiz21 Mar 2021 0 Comentaris

...

CARAMEL LÍQUID O SUCRE CREMAT LÍQUIDCARAMEL LÍQUID O SUCRE CREMAT LÍQUID14 Mar 2021 0 Comentaris

...

CRISPETES DOLCESCRISPETES DOLCES26 Feb 2021 2 Comentaris

...

REMENAT D'OU AMB TOMACAREMENAT D'OU AMB TOMACA25 Feb 2021 2 Comentaris

...

SOFREGITSOFREGIT19 Feb 2021 0 Comentaris

...

FABIOLA O CORONA DE COCO - Recepta valencianaFABIOLA O CORONA DE COCO - Recepta valenciana22 Gen 2021 1 Comentaris

...

GALTES DE PORC AL VI DE PORTOGALTES DE PORC AL VI DE PORTO30 Des 2020 0 Comentaris

...

ANOUETES DE NADALANOUETES DE NADAL12 Des 2020 0 Comentaris

...

SALTIMBOCCA AMB PRESSA IBERICA I XAMPINYONSSALTIMBOCCA AMB PRESSA IBERICA I XAMPINYONS20 Nov 2020 2 Comentaris

...

SANG AMB CEBASANG AMB CEBA30 Ago 2020 4 Comentaris

...

RECEPTES FÀCILS PER AL CONFINAMENT #joemquedeacasa #joemquedoacasaRECEPTES FÀCILS PER AL CONFINAMENT #joemquedeacasa #joemquedoacasa22 Mar 2020 2 Comentaris

...

PROPOSTES PEL NADAL CUINADIARIPROPOSTES PEL NADAL CUINADIARI21 Des 2019 0 Comentaris

...

MELMELADA DE PRUNA CLÀUDIAMELMELADA DE PRUNA CLÀUDIA28 Jul 2019 6 Comentaris

...

PANCAKES O CREPS AMERICANESPANCAKES O CREPS AMERICANES01 Mar 2019 1 Comentaris

...

CAQUIS. COM FER-LOS MADURAR: CAQUI PERSIMON I CLÀSSICCAQUIS. COM FER-LOS MADURAR: CAQUI PERSIMON I CLÀSSIC16 Oct 2018 0 Comentaris

...

CARN MAGRA AMB ROVELLONS o ESCLATA-SANGSCARN MAGRA AMB ROVELLONS o ESCLATA-SANGS01 Oct 2018 1 Comentaris

...

TOMÀQUETS CONFITATS (TOMAQUES CONFITADES)TOMÀQUETS CONFITATS (TOMAQUES CONFITADES)08 Ago 2018 1 Comentaris

...

PIZZA DE GALETA DECORADAPIZZA DE GALETA DECORADA29 Jul 2018 0 Comentaris

...

ESPIRALS SALADES DE PASTA DE FULL: PERNIL I FORMATGEESPIRALS SALADES DE PASTA DE FULL: PERNIL I FORMATGE28 May 2018 1 Comentaris

...

CALAMARS AMB CIGRONS i BRANDADA DE BACALLÀCALAMARS AMB CIGRONS i BRANDADA DE BACALLÀ16 May 2018 6 Comentaris

...

FLAM DE FORMATGE SEMICURAT I MASCARPONE AMB NOUS CARAMELITZADESFLAM DE FORMATGE SEMICURAT I MASCARPONE AMB NOUS CARAMELITZADES09 May 2018 0 Comentaris

...

NOUS CARAMEL·LITZADESNOUS CARAMEL·LITZADES04 May 2018 0 Comentaris

...

ROSES DE LLAMINADURA PER SANT JORDIROSES DE LLAMINADURA PER SANT JORDI23 Abr 2018 0 Comentaris

...

MOLLETESMOLLETES13 Abr 2018 2 Comentaris

...

CREMA CATALANA, CREMA DE SANT JOSEP o CREMA CREMADACREMA CATALANA, CREMA DE SANT JOSEP o CREMA CREMADA21 Mar 2018 2 Comentaris

...

BUNYOLS DE VENTBUNYOLS DE VENT06 Mar 2018 3 Comentaris

...

ARRÒS AMB FESOLS, BLEDES I COSTELLAARRÒS AMB FESOLS, BLEDES I COSTELLA17 Feb 2018 0 Comentaris

...

MANDONGUILLES AMB FORMATGE - Polpette di carne al sugo, con cuore filante di mozzarellaMANDONGUILLES AMB FORMATGE - Polpette di carne al sugo, con cuore filante di mozzarella24 Gen 2018 0 Comentaris

...

COQUETES DE SANT ANTONICOQUETES DE SANT ANTONI16 Gen 2018 0 Comentaris

...

VANILLEKIPFERL, galetes de nadal amb fruits secs i vainillaVANILLEKIPFERL, galetes de nadal amb fruits secs i vainilla23 Nov 2017 2 Comentaris

...

FILET DE PORC IBÈRIC AMB SALSA DE XAMPINYONS I BACÓFILET DE PORC IBÈRIC AMB SALSA DE XAMPINYONS I BACÓ29 Oct 2017 0 Comentaris

...

COCA DE IOGURT SENSE GLUTENCOCA DE IOGURT SENSE GLUTEN27 Sep 2017 6 Comentaris

...

MELMELADA DE FIGAMELMELADA DE FIGA13 Sep 2017 1 Comentaris

...

CAFÈ FRED AMB LLIMONA I CANYELLACAFÈ FRED AMB LLIMONA I CANYELLA05 Ago 2017 4 Comentaris

...

TORRADA AMB ALVOCAT, SALMÓ, TOMÀQUET I MOZZARELLATORRADA AMB ALVOCAT, SALMÓ, TOMÀQUET I MOZZARELLA25 Jul 2017 2 Comentaris

...

BRANDADA DE BACALLÀ. Recepta pas a pasBRANDADA DE BACALLÀ. Recepta pas a pas19 Mar 2017 4 Comentaris

...

HUESITOS CASOLANS (Barretes cruixents de amb crema de cacau i avellanes i xocolata)HUESITOS CASOLANS (Barretes cruixents de amb crema de cacau i avellanes i xocolata)16 Feb 2017 0 Comentaris

...

GOTET DE FOIE I CEPSGOTET DE FOIE I CEPS01 Feb 2017 2 Comentaris

...

MONGETES AMB CLOÏSSES (Versió Ràpida)MONGETES AMB CLOÏSSES (Versió Ràpida)26 Gen 2017 2 Comentaris

...

POLLASTRE AMB ESCAMARLANS. PLAT DE MAR I MUNTANYAPOLLASTRE AMB ESCAMARLANS. PLAT DE MAR I MUNTANYA29 Des 2016 7 Comentaris

...

GAMBES ARREBOSSADES AMB ARRÒS VERD CRUIXENTGAMBES ARREBOSSADES AMB ARRÒS VERD CRUIXENT20 Des 2016 1 Comentaris

...

AMANIDA DE MAGRANA I PERNIL AMB VINAGRETA DE GERDSAMANIDA DE MAGRANA I PERNIL AMB VINAGRETA DE GERDS02 Nov 2016 2 Comentaris

...

PANELLETS D’AVELLANAPANELLETS D’AVELLANA30 Oct 2016 2 Comentaris

...

CONILL EN SALSA DE CAVA I AMETLLESCONILL EN SALSA DE CAVA I AMETLLES12 Oct 2016 2 Comentaris

...

AMANIDA DE TOMACA AMB ANXOVES, SEITONS I BACALLÀAMANIDA DE TOMACA AMB ANXOVES, SEITONS I BACALLÀ15 Sep 2016 2 Comentaris

...

TORRADA AMB CONFIT D’ÀNEC, VERDURES I ALL I OLI DE POMATORRADA AMB CONFIT D’ÀNEC, VERDURES I ALL I OLI DE POMA18 Jun 2016 2 Comentaris

...

ALLIOLI DE POMAALLIOLI DE POMA11 Jun 2016 1 Comentaris

...

COCA D’ESCALIVADA AMB UN TOC DE MELMELADA I FORMATGECOCA D’ESCALIVADA AMB UN TOC DE MELMELADA I FORMATGE03 Jun 2016 1 Comentaris

...

PASTÍS DE FORMATGE AMB MELMELADA DE GERDSPASTÍS DE FORMATGE AMB MELMELADA DE GERDS21 Abr 2016 2 Comentaris

...

CONILL EN SALSA DE NYORES I FRUITS SECS DE LA LOURDESCONILL EN SALSA DE NYORES I FRUITS SECS DE LA LOURDES07 Abr 2016 6 Comentaris

...

COCA DE LLANDA DE CARABASSACOCA DE LLANDA DE CARABASSA31 Mar 2016 4 Comentaris

...

FARINADES, “FARINAES” O FARINOSESFARINADES, “FARINAES” O FARINOSES25 Mar 2016 5 Comentaris

...

ARRÒS AMB CONILL, FAVES I CARXOFESARRÒS AMB CONILL, FAVES I CARXOFES01 Mar 2016 2 Comentaris

...

XIPS DE CARXOFAXIPS DE CARXOFA02 Feb 2016 4 Comentaris

...

SUCS O BATUTS VERDS. ReceptesSUCS O BATUTS VERDS. Receptes30 Gen 2016 4 Comentaris

...

COUS COUS A LA VALENCIANACOUS COUS A LA VALENCIANA22 Gen 2016 2 Comentaris

...

SUC VERD AMB COL KALE, API, CARLOTA, TARONJA, LLIMA, MANGO, PLÀTAN I ALVOCAT (5)SUC VERD AMB COL KALE, API, CARLOTA, TARONJA, LLIMA, MANGO, PLÀTAN I ALVOCAT (5)18 Gen 2016 2 Comentaris

...

SUC VERD AMB ESPINACS, API, CARLOTA, TARONJA, POMA, LLAVORS DE CHÍA I AIGUA DE CIVADASUC VERD AMB ESPINACS, API, CARLOTA, TARONJA, POMA, LLAVORS DE CHÍA I AIGUA DE CIVADA18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUC VERD AMB COL KALE, TARONJA, MANGO, PINYA, GINGEBRE I CANYELLASUC VERD AMB COL KALE, TARONJA, MANGO, PINYA, GINGEBRE I CANYELLA18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUC VERD AMB BLEDES, CARLOTA, PLÀTAN, TARONJA, LLIMONA, CANYELLA, GINGEBRE, ÀLOE VERA (2)SUC VERD AMB BLEDES, CARLOTA, PLÀTAN, TARONJA, LLIMONA, CANYELLA, GINGEBRE, ÀLOE VERA (2)18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUC VERD AMB ENCIAM, BLEDES, API, POMA, KIWI I PLÀTANSUC VERD AMB ENCIAM, BLEDES, API, POMA, KIWI I PLÀTAN18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUCS O BATUTS VERDS. IntroduccióSUCS O BATUTS VERDS. Introducció17 Gen 2016 13 Comentaris

...

TORTELL DE REIS AMB MASSAPÀ (Xavier Barriga)TORTELL DE REIS AMB MASSAPÀ (Xavier Barriga)04 Gen 2016 9 Comentaris

...

FARCELLETS DE WONTON O CANELONS DE VERDURES, GAMBES I CEPSFARCELLETS DE WONTON O CANELONS DE VERDURES, GAMBES I CEPS21 Des 2015 0 Comentaris

...

SALTIMBOCCASALTIMBOCCA30 Nov 2015 1 Comentaris

...

BROWNIE AMB XOCOLATA BLANCA I GERDS de Rachel AllenBROWNIE AMB XOCOLATA BLANCA I GERDS de Rachel Allen21 Oct 2015 3 Comentaris

...

COCHINITA PIBIL de Ferran AdriàCOCHINITA PIBIL de Ferran Adrià28 Sep 2015 5 Comentaris

...

LLIMONADA AMB TARONJA I CARLOTA (Beguda energètica i refrescant)LLIMONADA AMB TARONJA I CARLOTA (Beguda energètica i refrescant)14 Ago 2015 3 Comentaris

...

SAMFAINA AMB ALBERGÍNIA I CARBASSÓSAMFAINA AMB ALBERGÍNIA I CARBASSÓ19 Jul 2015 3 Comentaris

...

PA DE CALATRAVA AMB BRIOIX I AMETLLESPA DE CALATRAVA AMB BRIOIX I AMETLLES06 Jul 2015 3 Comentaris

...

COCA DE SANT JOAN DE BRIOIX I FRUITA CONFITADACOCA DE SANT JOAN DE BRIOIX I FRUITA CONFITADA21 Jun 2015 2 Comentaris

...

COCA DE CABELL D’ÀNGEL AMB PASTA DE FULLCOCA DE CABELL D’ÀNGEL AMB PASTA DE FULL16 Jun 2015 3 Comentaris

...

TRUITA DE PATATATRUITA DE PATATA08 Jun 2015 3 Comentaris

...

GUACAMOLEGUACAMOLE21 May 2015 4 Comentaris

...

MASSA DE BRIOIX DE XAVIER BARRIGAMASSA DE BRIOIX DE XAVIER BARRIGA13 May 2015 8 Comentaris

...

DECORAR OUS DE PASQUA AMB COLORANTS I CERESDECORAR OUS DE PASQUA AMB COLORANTS I CERES04 Abr 2015 4 Comentaris

...

VERAT A L’ALL CREMATVERAT A L’ALL CREMAT20 Mar 2015 6 Comentaris

...

CIGRONS AMB BACALLÀ I MANDONGUILLES DE PACIGRONS AMB BACALLÀ I MANDONGUILLES DE PA11 Mar 2015 3 Comentaris

...

PASTÍS DE TARONJA I AMETLLA AMB COBERTURA DE XOCOLATAPASTÍS DE TARONJA I AMETLLA AMB COBERTURA DE XOCOLATA26 Feb 2015 18 Comentaris

...

ALL I PEBRE DE LLOBARROALL I PEBRE DE LLOBARRO29 Gen 2015 10 Comentaris

...

BLEDES I PATATA AMB SALSETA D’ALLS I PEBRE ROIGBLEDES I PATATA AMB SALSETA D’ALLS I PEBRE ROIG19 Gen 2015 8 Comentaris

...

POLVORONS D’AMETLLA I AVELLANA de Paco TorreblancaPOLVORONS D’AMETLLA I AVELLANA de Paco Torreblanca23 Des 2014 4 Comentaris

...

LLAGOSTINS O GAMBES AMB SALSA D’AMETLLES I CAVALLAGOSTINS O GAMBES AMB SALSA D’AMETLLES I CAVA16 Des 2014 5 Comentaris

...

6 XEFS, 3 EQUIPS, UN REPTE- Concurs de Cuina contra el malbaratament alimentari6 XEFS, 3 EQUIPS, UN REPTE- Concurs de Cuina contra el malbaratament alimentari10 Des 2014 0 Comentaris

...

AMANIDA DE LLENTIES, VERDURETES I TONYINA– Blogs Contra la Fam i el Gran RecapteAMANIDA DE LLENTIES, VERDURETES I TONYINA– Blogs Contra la Fam i el Gran Recapte28 Nov 2014 1 Comentaris

...

CuinaDiari amb Blocs Contra la Fam i El Gran Recapte d’Aliments 2014CuinaDiari amb Blocs Contra la Fam i El Gran Recapte d’Aliments 201427 Nov 2014 1 Comentaris

...

Una recepta de CuinaDiari al Llibre de Cuines de Tv3Una recepta de CuinaDiari al Llibre de Cuines de Tv321 Nov 2014 3 Comentaris

...

ESPATLLA DE XAI AL FORNESPATLLA DE XAI AL FORN12 Nov 2014 6 Comentaris

...

FUMET DE PEIX AMB SOFREGIT16 Mar 2025 1 Comentaris

...

dimarts, 28 d’octubre del 2014

PANELLETS VARIATS

Ja estem a la setmana de la castanyada i què toca? doncs toca torrar i menjar castanyes i  moniatos, i fer panellets.

El panellets més tradicionals són els que es fan amb pinyons però és una massa que admet moltes variacions així que avui hem fet un assortiment de panellets.

6-7-panellets assortits cuinadiari ppal-1

Hem fet panellets amb pinyons, amb ametlla, amb sèsam, amb codonyat, amb dàtils, amb ametlla sencera, amb coco, amb cafè, amb taronja i amb taronja i xocolata i encara en podríem fer més de versions.

Us contem com us podeu organitzar: el dia d’abans elaboreu la recepta base (fins el punt 5). A l’endemà, afegiu rovell d’ou batut i dividiu la massa segons els diferents tipus de panellets que vullgueu fer. (Tindreu una mica més de 2 kg de massa!!).

Hem fet tres tipus de panellets: panellets que simplement arrebossarem (pinyons, ametlla i sèsam), uns altres als que només afegirem un trosset d’algun ingredient (codonyat, ametlla sencera, dàtils) i, finalment, uns altres panellets als que li afegirem algun ingredient a la massa (els de coco, de cafè, de taronja).

Perquè us en feu una idea, cada panellet pesa uns 20 gr. Per a facilitar-vos la feina, i com que cadascú preferirà fer-ne més d’uns que d’altres, per al darrer grup, els de sabors us he posat la quantitat orientativa de l’ingredient a afegir per cada 100 g de massapà.

Ingredients de la recepta base:

  • 1 kg d'ametla pelada crua sencera o mòlta
  • 400-500 g de creïlla (patata) pelada (3 patates mitjanes)
  • 750 g de sucre
  • ratlladura d'una llimona
  • 2 rovells d'ou batuts per a la massa

-Per a pintar-los:

  • 2 clares d'ou batudes amb una mica de sucre

A més a més per a fer les diferents versions també necessitarem:

-Per als panellets amb pinyons

  • Pinyons

-Per als panellets amb ametlla

  • Ametlla granillo

-Per als panellets amb sèsam: (6 unitats)

  • Llavors de sèsam (menys de 20 gr)

-Per als panellets amb codonyat

  • 1 quadradet de codonyat per a cada panellet

-Per als panellets amb dàtils

  • ½ dàtil per a cada panellet

-Per als panellets amb ametlla sencera

  • 1 ametlla sencera per a cada panellet

-Per als panellets de coco

  • 25 g de coco per a cada 100 gr de massapà

-Per als panellets de cafè

  • ½ culleradeta de cafè soluble per a cada 100 g de massapà
  • sucre glas

-Per als panellets de taronja

-Panellets de taronja amb xocolata

  • 1 cullerada (tsp) (de les de cafè amb llet) de melmelada de taronja
  • Un parell de preses de xocolata postres fosa

Estris: TMX o picadora (per si has de triturar l'ametlla), cassó amb aigua per a bullir les creïlles, bol gran per a la massa bàsica, bols més petits per als de diferents sabors, forquilla, bosses de plàstic per manipular el massapà, bàscula de cuina, safata forn i làmina de silicona/ paper de forn; opcional: guants de làtex

Elaboració:

1.- Posa aigua en un cassó. Pela la patata i talla-la a trossets. Bull-la fins que estiga ben tova.

2.- Si fas servir ametlla sencera, tritura-la ara: posa-la al vas i tritura uns segons a velocitat 5-8 fins que quede ben ratllada. Si veus que encara queden trossets més grans, dóna-li uns cops de turbo. Trau del vas i reserva. (També la pots comprar mòlta).

3.- Cola la creïlla i posa-la en un bol. Agrega, en calent, el sucre i la ratlladura de llimona. Aixafa i remena bé amb una forquilla fins que no quede ni un trosset de creïlla. Es formarà una pasta molt líquida.

4.- Afegeix l'ametlla ratllada i torna a barrejar. Pots acabar de pastar amb les mans ja que ara sí que és molt més densa la pasta i amb la forquilla serà difícil fer-ho.

5.- Tapa el bol i deixa reposar la massa unes 24 hores a la nevera.

6-7-massa panellets cuinadiari-1

6.- Al dia següent, bat els rovells i vés afegint-los de mica en mica a la massa. No ha de quedar líquida ni enganxosa ja que sinó serà difícil manipular-la i donar-li forma als panellets, per tant si veus que tens prou amb un i mig, no n'afegisques més. Igualment, si queda molt dura, afegeix-ne una mica més.

6-7-massa panellets cuinadiari-6

Ara prepara els ingredients per a fer les diferents versions de panellets:

7.-Primer farem els panellets que només s’arrebossen:

-Panellets de pinyons, d’ametlla i de sèsam:

6-7-panellets assortits cuinadiari-7ppal - copia

7.1.- Fes boletes de la mateixa grandària (Jo les faig de 20 grams). Si vols, pots formar un cilindre i anar tallant llesquetes del mateix gruix i desprès donar-los forma de bola.

7.2.- Encén el forn a 170º, funció ventilador.

7.3.- Arrebossa les boles amb els pinyons, l’ametlla i el sèsam. Posa aquestos ingredients en diferents plats o tasses. Si no s'enganxen bé pots optar per mullar-te les mans amb una mica de clara d'ou batuda, però no te les mulles gaire ja que sinó relliscaran. L'altra opció és anar enganxant-los amb cura. El sèsam s’enganxa molt bé sense necessitat de l’ou mentre que els pinyons i l’ametlla costen més d’enganxar.

7.4.- Així que estiguen arrebossats amb el que has triat, posa els panellets en una safata de forn coberta per una làmina de silicona o un paper de forn.

7.5.- Enforna fins que es dauren, uns 6-8 minutets.

7.6.- En una tasseta, barreja les clares amb una mica de sucre. Només tragues els panellets del forn pinta'ls amb aquesta barreja anant amb molta cura per tal que no caiguen els pinyons.

6-7-panellets assortits cuinadiari-7

8.-Panellets als que posem algun ingredient per sobre:

-Panellets amb codonyat, amb ametlla sencera, amb dàtils:

6-7-panellets assortits cuinadiari-8ppal - copia

8.1.- Fes boletes de la mateixa grandària (uns 20 grams). Si vols, pots formar un cilindre i anar tallant llesquetes del mateix gruix i desprès donar-los forma de bola.

8.2.- Fica el trosset de codonyat, l’ametlla sencera o la meitat d’un dàtil en mig del panellet. El del dàtil fes-lo allargat.

8.4.- Així que els tingues preparats, posa els panellets en una safata de forn coberta per una làmina de silicona o un paper de forn.

8.5.- En una tasseta, barreja les clares amb una mica de sucre. Pots pintar-los amb clara d’ou batuda abans d’enfornar-los o bé en calent només els tragues del forn.

6-7-panellets assortits cuinadiari-8

9.-Panellets als que afegim algun ingredient a la massa: coco, taronja i cafè

6-7-panellets assortits cuinadiari-9ppal - copia 

Separa la quantitat de massa que vullgues fer per a cada sabor.

9.1.-Panellets de coco:

9.1.1.-Per a cada 100 g de massapà posarem uns 25 g de coco ratllat. (Per a fer aproximadament uns 15 panellets de coco necessitaràs uns 300 g de massapà i 75 g de coco).

Integra el coco ratllat a la massa.

Fes boles de 20 g i pessiga-les un parell de vegades per la part de dalt per donar-los una forma diferent.

Pinta’ls amb clara d’ou batuda.

6-7-panellets assortits cuinadiari-9-1-

9.2.- Panellets de cafè

9.2.1.-Per a cada 100 g de massapà posarem uns 1 culleradeta de cafè soluble (de les de cafè, valga la redundància).

Barreja bé la massa fins que obtingues un color uniforme.

Dóna’ls forma allargada, com de croqueta, també d’uns 20 g. A més, amb una espàtula o un ganivet fes-los un tall longitudinal imitant la forma del gra de cafè.

Arrebossa’ls amb sucre glas.

6-7-panellets assortits cuinadiari-9-2

9.3.- Panellets de taronja

9.3.1.-Per a cada 100 g de massapà posarem una cullerada (de les de cafè amb llet “tsp”) de melmelada de taronja o de taronja confitada. Barreja fins que la massa siga homogènia.

Fes boles de 20 g. Arrebossa-les amb sucre glas i fica un trosset de taronja confitada per sobre.

6-7-panellets assortits cuinadiari-9-3

Si vols, pots cobrir-los amb una mica de xocolata fosa.

6-7-panellets assortits cuinadiari-9-3

9.4.-Enforna els panellets durant uns 6-8 minuts:

6-7-panellets assortits cuinadiari-9-4-16-7-panellets assortits cuinadiari-9-4-2

10.- Deixa refredar tots els panellets.

Nota: Planifica't, tingues en compte que la massa es deixa reposar un dia!!

Temps total: És una recepta bastant entretinguda. Primer dia: 20 minuts; Repòs: 1 dia; Segon dia: un parell d’hores (formació de les boles, fer els diferents tipus de panellets i enfornar)

Bon profit!!

Aquestos panellets els compartirem amb els nois de Memòries d’una Cuinera

panellets memories

Recorda que és temps de fruits secs, carabasses, moniatos…aquí teniu algunes propostes que podeu fer estos dies:

Tardor-cuinadiari-castanyada-2013-co[1]

Que passeu una bona castanyada!

Marta

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

8 comentaris :

lolines ha dit...

Hummmm, ¡¡que bons aquets panellets!!!

MartaMà ha dit...

Aquesta recepta s'assembla molt a la que fem a casa, però nosaltres posem moniato al forn en comptes de patata bullida, li dóna una dolçor de tardor molt bona :)

Coses de Llàbiro ha dit...

Quina professionalitat!!!!!! Un pas a pas, com sempre, molt entenidor i a més dius com organitzar-se, què més es pot demanar?
Moltíssimes gràcies per participar.

Judith ha dit...

quin goig de safata Marta! No se pas amb quin em quedaria, m'agraden tots!!!! Moltes gràcies per participar al Memòries i bona castanyada!

Mercè Lloret ha dit...

Boníssim, només de llegir la recepta se'm fa la boca aigua. Em decante per la fogassa.

Tapa't de tapes ha dit...

Quin assortit més complert, Marta!! Aquesta safata de panellets fa olor de tardor...!! mmmm! Petons

Mònica Tarradellas ha dit...

Mmmmm...no sabria quin triar, però em quedo especialment amb el de taronja i xocolata...l'any que ve provo de fer aquesta varietat!!! Petons!

Tapa't de tapes ha dit...

A més de deliciosos, que ben presentats!!!! I el pas a pas queda fantàstic. Molt bé, Marta!