A casa agraden molt les croquetes però a mi se’m fa una muntanya cada vegada que les he de fer: esmicola la carn, fes la beixamel, deixa reposar, forma-les, passa-les per farina, ou i pa i desprès fregeix-les…
Al final, la majoria de les vegades faig aquestes miniquiches com alternativa a les croquetes.
El que té de bo fer-les és que no importa si la beixamel et queda més o menys densa, no has de deixar reposar la barreja, i t’estalvies haver de fregir, la qual cosa fa que tot el procés siga més ràpid i net.
Per als defensors de les croquetes, dir-vos, que tot i que no trobareu la cobertura cruixent de pa fregidet, tindreu una pasta fina també cruixent amb un interior de croqueta.
Ingredients per a 16 cassoletes:
-Per a la base:
-
un paquet de 16 làmines de pasta per a fer pastissets*
*a mi em funcionen bé La Cocinera
(vaig provar una altra marca i no em van agradar)
-Per al farcit:
-
Una bona cullerada de mantega
-
una mica d’oli
-
1/2 ceba picada ben menuda
-
uns 170 g de carn de pollastre a l’ast o de pollastre del caldo (uns 170 g)
-
70 g de pernil dolç
-
70 g de pernil salat
-
1 got de llet tèbia (aprox. 200 g)
-
1 cullerada de farina
-
nou moscada, pebre i sal
-Per a la cobertura:
-
1 rajolí de nata per a cada cassoleta
-
Parmesà ratllat
Estris: motlles de silicona per a fer magdalenes, TMX/paella per a la beixamel
Elaboració:
-El farcit:
1.- Posa la mantega i un raig d’oli en una paella. Quan estiguen calents agrega la ceba amb una mica de sal i ofega-la durant 15-20 minuts.
2.- Mentrestant esmicola la carn i talla el pernil.
3.- Escalfa el forn a 180º funció ventilador + calor a dalt i baix.
4.- Posa el pernil salat i el pernil dolç a la paella. Dóna unes voltes. Si cal, afegeix un poc més d’oli.
5.- Ara afegeix la farina i remena bé.
6.- Agrega la llet tèbia i cou fins que comence a espessir.
7.- Finalment posa el pollastre i barreja bé. Comprova el punt de sal.
8.- Folra els motlles amb les làmines de pasta. Vés amb compte perquè es trenquen amb facilitat. Ompli-les amb el farcit i tira per sobre un raget de nata i un polsim de parmesà ratllat.
9.- Fica al forn uns 12-15 minuts. Passat aquest temps, comprova que estiguen fetes per baix. Si encara estan tovetes, cou uns minutets més amb calor només a baix fins que estiguen cruixents.
Temps total: farcit: 25-30 minuts, forn: 15 minuts
Bon profit!!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.
7 comentaris :
Doncs me l'apunto! És una versió mini de quiche perfecte i boníssima per fer tapes i sopars o dinars a base de diferents platets i la veritat és que sí que és una molt bona alternativa a les croquetes ;)
Un petonet!
Guau, doncs tant per alternativa, com per tapeta per picar original em sembla una recepta fantàstica Marta!
Petons!
ai, m'ha agradat molt la idea i en faré. A mi també se'm fa una muntanya de vegades fer les croquetes, encara que quan en faig, les congele una vegada passades pel pa rallat i en tinc sempre que vull, només cal passar-les per ou abans de fregir-les, sense descongelar.
No soc massa fan de les croquetes, però en aquest format crec que m'agradarien més ;) petonets Marta!
Muy buena idea estas cassoletas y ademas mas sanas a no estar fritas.
peto
Molt bona idea i molt bona alternativa a les croquetes, sobretot perquè no s'han de fregir. No m'agraden gens els fregits ;)
Me encantan las recetas .que tienes publicadas gracias .saludos .
Publica un comentari a l'entrada