No se m’haguera acudit mai publicar una recepta de carn arrebossada, però l’altre dia, aprofitant que havíem fet pisto la vaig fer per a sopar, i em va venir al cap una conversa entre mares en què una d’elles deia que era molt negada a la cuina i la carn sempre la feia a la planxa perquè no sabia fer-la d’una altra manera.
Aleshores vaig pensar i perquè no? Només que hi haja algú a qui li siga útil la recepta, ja haurà valgut la pena publicar-la. :-)
Avui dia per a arrebossar hi ha moltes farines especials, cereals, pa ratllat condimentat,…però nosaltres ho hem fet de la manera més senzilla i tradicional: amb ou i pa ratllat, encara que abans de passar la carn per l’ou, l’hem passada per farina i d’aquesta manera queda més cruixent.
Ingredients:
- 8-10 talls de llom
- Sal i pebre
- Oli (abundant) per a fregir
-Per a l’arrebossat:
- Farina
- 2 ous batuts amb una mica de sal
- Pa ratllat
Estris: paella, pinces
Elaboració:
1.- Posa en un plat fondo els ous i bat-los. Prepara un altre plat amb la farina.
2.- Vés calfant l’oli en una paella.
3.- Salpebra la carn. Passa-la per farina, a continuació per l’ou batut i finalment pel pa ratllat.
4.- Fregeix en l’oli calent fins que queden dauradets per les dues bandes.
5.- Trau-los de la paella i posa’ls a sobre d’un plat amb un paper absorbent.
Nota: si veus que s’unfla l’arrebossat, abans de fregir-los, fes-los un parell de talls en diagonal en els dos sentits (forma de rombe).
Si tens més temps pots adobar la carn amb antelació amb una mica d’all, julivert i un raig de llet.
Temps total: 15-20 minuts
Bon profit!!
T’ha agradat la recepta?, Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, a Pinterest o a Twitter.
7 comentaris :
És clar que sí! ningú no neix pas ensenyat ;-) Bon estiu!
Fàcil senzill i molt bo!! Gràcies per compartir.
Mari Pau.
És una manera de menjar la carn que agrada a tots, que es pot menjar acabada de fer o per endur-se de berena. Boníssima.
El Boletet és fan -i el seu papa també- del llom arrebossat!!! ;) petonets
Gràcies per tot m'ha servit per aprendre a cuinar. Gràcies.
M'alegre que haja estatútil! ;-). Gràcies per la visita! Marta
Gràcies, just el que buscava, recotds des de Dénia
Publica un comentari a l'entrada