Portem un Cruixent de Galeta amb Ametlla que hem fet per acompanyar unes Postres de Llimona. Aquest cruixent de galeta és una elaboració que va molt bé com a “topping” de postres, sobretot de l’estil dels semifredos, gelats, mousses, etc. També la podries usar per a fer bases de pastissos o galetes.
Ingredients:
- 100 g de mantega blaneta
- 100 g de sucre moré*
- 100 g de farina
- 100 g d’ametlla mòlta**
**Si és per a acompanyar un postre molt dolç, pots reduir la quantitat de sucre
**L’ametlla pot ser pelada o amb pell
Estris: bol, forquilla, paper de forn, corró
1.- Escalfa el forn a 180ºC funció ventilador + dalt i baix.
2.- Deixa la mantega una bona estona fora de la nevera fins que estiga molt blaneta. Primer barreja amb el sucre i després agrega la resta d’ingredients. No cal treballar molt la massa.
3.- Estén la massa entre dos papers de forn.
4.- Enforna durant uns 10 minuts a 180ºC. Estarà fet quan comencen a daurar-se les vores. Semblarà que la pasta està blaneta i que no està feta encara, però no la deixes més temps perquè es torrarà massa. Quan es refrede, s’endurirà i estarà cruixent.
5.- Trau del forn quan estiga fred esmicola’l.
6.- Decora les teues postres o guarda en un recipient hermètic.
Temps total: 15 minuts
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta
4 comentaris :
Veig que també has fet unes galetes amb la massa. Queden bé o s'esmicolen? Petons.
No, no s'esmicolen. Queden molt cruixents però la veritat és que tot i que en forma de galeta han quedat molt bones, la massa m'agrada més per a fer-la engrunes i acompanyar postres com la que també ha penjat avui o una mousse de xocolata...per a galeta prefereixo unes altres masses...deuen ser manies meues! :-) Marta
Molt bon suggeriment per fer cruixent Marta!
Petons!
Hi veig mooooltes possibilitats!!! L'haurem de preparar! Petons!
Publica un comentari a l'entrada