L’estiu és temps de soparets amb amics i la recepta d’avui és ideal per aquestes ocasions. Quan la fem a casa, a tothom li agrada, a més, es pot preparar amb antelació i congelar-la.
Perquè us feu una idea, li traiem la molla a un pa de pagès el farcim amb formatge, maionesa i una mica de ceba, i es posa al forn fins que es fon el farcit. El resultat és una original fondue a dins d’un pa de pagés ben cruixent.
La maionesa i la ceba no es noten, simplement li donen cremositat al farcit. A més de ser curiosa la idea de fer la fondue a dins del pa de pagès, també és curiosa la manera de menjar-la: primer trossegem la tapa del pa i anem sucant el formatge i així que ens l’anem menjant, farem el mateix amb les parets del pa.
Ingredients:
- 1 ceba tendra
- 300 g de formatge curat
- 300 g de formatge emmental
- 300 g de maionesa
- 1 pa de pagès rodó de 1/2 quilo sencer (sense tallar)
Si el pa no arriba al ½ quilo, redueix un poc les quantitats de la resta d’ingredients.
Estris: TMX/ratllador*, bol per barrejar, ganivet, paper d’alumini
*Aquesta recepta és d’un dels llibres de la TMX. Amb esta màquina es pot picar la ceba i es fa la maionesa. No obstant, jo acostume a ratllar els formatges i la ceba amb un ratllador i no pose maionesa casolana, per tant, si no teniu la TMX ho podeu fer com us explique aquí:
Elaboració:
1.- Escalfa el forn a 180º.
2.- Talla el pa per dalt com si li feres una tapa. Trau-li la molla però guarda la tapa.
(La molla del pa la pots guardar al congelador per a quan fages mandonguilles, pilotes de putxero o salmorejo).
3.- Prepara el farcit: Ratlla els formatges i fica’ls en un bol gran. Desprès, ratlla la ceba i aboca-la al mateix bol on tens el formatge. Afegeix la maionesa i barreja-ho tot bé.
4.- Farceix el pa amb la barreja. Torna a posar-li la tapa i embolica amb 2 trossos grans de paper d’alumini, primer de dalt a baix i després d’esquerra a dreta.
(En este moment és quan el congelaries si decideixes fer-lo amb antelació.)
5.- Fica al forn durant una hora.
6.- Treu-li el paper d’alumini i serveix calent.
Degustació: Talleu la tapa a trossos i aneu sucant els trossos de pa en el formatge. A mesura que la aneu menjant, aneu tallant el pa pels costats (en horitzontal) continueu sucant…
Suggeriment: Aquesta fondue queda molt bé acompanyant un àpat de amb broquetes, una raclette, una barbacoa, etc.
Notes: Es pot tenir el pa preparat i congelat. Si decideixes congelar-lo, fes fins el punt 4. El dia que vullgues fer-lo, el traus una mica abans del congelador i el poses al forn augmentant la cocció uns 20 minuts. Si el fas així, quan passe l’hora/ hora 20 minuts, obre una mica el paper d’alumini i comprova que el formatge estiga ben fos. Aquest temps és aproximat i dependrà de si el pa és més pla o més rodonet. Si encara no està el formatge descongelat i completament fos, torna a tapar i deixa una estoneta més.
El fet de tenir-lo congelat, no és només per guanyar temps el dia que tens convidats sinó perquè no sempre es troba este pa als forns i l’has d’encarregar i és una manera d’evitar sorpreses d’ultima hora.
Temps total: 10 minuts preparació + 1 hora de forn
Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta
12 comentaris :
Quines ganes tinc de menjar una fondue així!
Sempre m'ha cridat molt l'atenció, perquè la fondue em perd... quina pinta!
Petons!
Fondue en pa de pagès, quina delícia! Jo també tinc ganes de provar-la! Una abraçada!
Una recepta per sorprendre als convidats, Marta. Quina bona pensada, no se m'hages acudit mai. Petons.
mmm! A mi m'encanta la fondue, i així dins el pa és una temptació, m'ho apunto per tastar-lo d'aquesta manera. La foto és preciosa, i enganxada al punt! Petons
em torna boja aquest pa-fondue!! m'encanta!!! petons
M'ha encantat la recepta. La fondue és boníssima i dins del pa molt original, fa més festa
Mare meva, quina idea! M'encanta!
Marta
Quina manera més divertida de fer l fondue de formatge.
Ptnts
Dolça
A quina tempertura posem el forn??
A 180. (punt 1). Espere que et surta be! :-) marta
Quina idea més original!! Petonets!
És una recepta fantàstica quan tens molta gent a casa i si fas una festeta. Sempre té èxit
Publica un comentari a l'entrada