GALERIA DE FOTOS

dimecres, 3 de juliol del 2013

DOLÇ DE LLET (TOFFEE)

El dolç de llet és una elaboració que podem fer fàcilment a casa. Avui l’hem utilitzat per a fer la recepta del Banoffee Pie, però també està molt bo com a farciment de crepes i  pastissos, per acompanyar gelats, postres amb fruites, etc. 

Una manera d’obtenir el Dolç de llet és coent llet condensada. En funció del temps que la coem, tindrem un dolç de llet més claret o més fosc i espés.

6-7-dolç de llet cuinadiari-ppal

Ingredients:

  • 1 pot de llet condensada de 400 g

Estris: olla/olla de pressió

Elaboració:

L’elaboració del dolç de llet es pot fer de dues maneres: amb un cassó o amb una olla de pressió, però sempre amb el pot tancat.

a. En un cassó: posa el pot de llet condensada (sense obrir) a dins d’un cassó. Cobreix-lo d’aigua. Cou a foc moderat durant dues hores i quart (aproximadament) comprovant en tot moment que el pot està cobert amb aigua

6-7-dolç de llet cuinadiari-1-16-7-dolç de llet cuinadiari-1-2 

b. En olla de pressió: posa el pot de la llet (sense obrir) a dins d’una olla de pressió. Cobreix-lo amb aigua, uns dos dits per sobre del pot. Tapa l’olla i cou a foc moderat. Calcula 30 minuts a partir que comence a sortir vapor.

6-4-banoffee-pie-cuinadiari-1-1_thum6-4-banoffee-pie-cuinadiari-1-2_thum

El resultat serà el mateix fent-ho en olla normal o de pressió, però amb l’olla de pressió estalvies molt de temps i gas/llum.

RECORDA, MOLT IMPORTANT: que el pot sempre estiga cobert d’aigua durant la cocció (tant si el fas amb olla convencional o amb olla de pressió) i que no obrim el pot fins que no estiga completament fred.

Nota: Et recomane que faces el dolç de llet el dia d’abans, per exemple o fins i tot amb més temps d’antelació. Pensa que un cop cuit, com el pot continua tancat, el toffee no se’ns estropejarà. Per tant, és una elaboració que pots tenir llesta en qualsevol moment. 

Donat que el pot estarà estona submergit en aigua, és convenient que si té etiqueta de paper, li traiem.

Suggeriment: serveix amb crepes, com a farciment de bescuits i pastissos, per acompanyar fruita, etc.

6-7-dolç de llet cuinadiari-2

Temps total: 30 minuts ó 2 hores + temps de deixar refredar.

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

8 comentaris :

Mònica Tarradellas ha dit...

Ostres, que interessant! No sabia que preparar-la a casa era tan fàcil!

trifasic de baileys ha dit...

mmmm jo en vaig fer una vegada amb llet, sucre i bicarbonat! més 2 hores remanant, i va sortir el dolç de llet! jeje . amb llet condensada més rapidet crec jo!petons

Pumuky ha dit...

Brutal, jo m'ho menjaria directamenta a cullerades, jajaja!!!

Petonets!

saturn ha dit...

Uff quina temptació, crec que em menjaria tot el pot sencer fins que no en quedés gens, hahaha.

Unknown ha dit...

Moltes gràcies per compartir. No sabia que fora tan fàcil fer-ho a casa.

Marta CuinaDiari ha dit...

Doncs sí, és molt fàcil Pilar! si t'animes ja ens diràs com t'ha eixit! Gràcies pel comentari! Marta

Unknown ha dit...

Gracies,no sabia que nera tan facil, moltes gracies.

Marta CuinaDiari ha dit...

A vosaltres per la visita! Marta