Qui no s’ha preparat alguna vegada la típica amanida amb tomaca, ou dur i tonyina o moixama, alguna anxoveta, bacallà… és bona eh? Doncs avui, a tot això li hem afegit uns alls tendres fregidets, que li donen a aquesta amanida un toc cruixent i un gust exquisit.
Us quedeu a provar-la?
Ingredients:
- 15 alls tendres
- 3 ous
- 3 tomaques
- Salaons variats: moixama, melva, bacallà fumat, salmó, anxoves*
- Oli verge extra
- Sal
*si no tens salaons també queda bé amb tonyina o pernil salat
Estris: paella per a fregir els alls, cassó per a bullir els ous i per si vols escaldar les tomaques, ratllador/ganivet
Elaboració:
1.- Bull els ous amb antelació perquè done temps que es refreden. Posa’ls al foc en un cassó amb aigua i cou durant 20 minuts calculats des del principi ó 10 minuts des que comence a bullir l’aigua.
2.- Quan s’hagen refredat els ous, tall’ls a trossets menuts o ratlla’ls.
3.- Talla les tomaques a dauets.
Si vols, també els pots escaldar i treure les llavors, això va al gust.
4.- Talla els salaons. La varietat de salaons i la quantitat també fica-la al teu gust. Aqui hem posat bacallar, anxoves, salmó marinat i moixama. També en compte de salaons podries posar tonyina o pernil salat. En aquesta foto mostrem la quantitat per a una ració.
5.- Per últim prepara els alls tendres. Treu-los les arrels i la primera capa i talla’s a rodanxetes. Posa oli a un paella i fregeix-los amb una mica de sal. Vigila que no es cremen perquè amargarien. Quan estiguen fets, posa’ls en un colador per treure l’excés d’oli i reserva.
6.- Munta l’amanida: la pots servir en un plat gran i que cadascú se servisca o bé en gotets individuals com a la foto. Vés col·locant els ingredients per aquest ordre:
a.- tomaca barrejada amb els salaons i una mica d’oli i sal
b.- ou dur
c.- alls tendres
Nota: Organitza’t de manera que tot estiga preparat i que l’última cosa que fages siga fregir els alls ja que quan servisques l’amanida els alls han d’estar tebis.
Temps total: 30 minuts
Aprofitem per enviar aquesta recepta al Concurs Mossegades de Juny.
Si t’agrada esta proposta vés al link i vota-la donant-li a “mossega-la”. Merci!!
Bon profit!!
Marta
12 comentaris :
ostres quina bona amanida! m'encanten els alls tendres però sempre se'm repeteixen!! mmm...ho provaré un dia que no hagi de fer molts petons! jiji petonets
Qué bò.....ara en estiu és una amanida diferent.....Sort per al concurs !!!!!
Oisss... com m'agrada aquesta amanida!!! Jo en poso a molts llocs d'alls tendres, si que és veritat que hi donen molt bon gustet. I sort amb el concurs, que t'ha quedat unes imatges de l'amanida precioses.
quin goig que fa aquesta amanida, m'encanta
Una petita-gran amanida!
Sense alls ja és bona, però amb alls és un 10!
Deliciosa, Marta. A casa en fem una de semblant, també amb tomàquest, ou, tonyina... n'hi diem pipirrana, però no em preguntis perquè... he he he. Això dels alls tendres fregidets hi fa molt bon color, i deu donar un gustet a l'amanida molt encertat!... per cert? Surts ja al a TV? Ja ens avisaràs! Petons
Molt bona amanida Marta, i una presentació ideal!
Els alls tendres mai els he posat en amanida, ho provaré!
Sort amb el concurs!!
Petons!
M'agrada la idea d'afegir-le alls tendres.
Queda molt ben presentada en gotets.
Sort al concurs!
Petons.
una amanida exel·lent Marta!!! moltíssima sort al concurs. petonets
Hola,
te envío el link a un concurso de cocina por si es de tu interés
http://concursorecetas.esacua.com/
Un saludo
UNA AMANIDA GUSTOSA I BONICA!!!
Bon dimecres :)))
Conxita
Publica un comentari a l'entrada