Les broquetes són una bona opció per quan tens convidats. No costen gens de fer i gairebé agraden a tothom. Fins i tot, pots deixar els ingredients en diferents bols i que siguen els mateixos convidats qui es munten la seua pròpia broqueta al seu gust…
Avui, aprofitant que els nois de Memòries d’una Cuinera ens han proposat fer broquetes, n’hem fet de dos tipus: de pollastre i verdures i de porc amb bacó i verdures. La carn l’hem adobada amb antelació i així queda molt més gustosa.
BROQUETES DE VERDURES I POLLASTRE MARINAT AMB HERBES I LLIMONA
-Per a l’adob:
- 500 g de pit/ cuixa desossada de pollastre a daus
- Pell ratllada de ½ llimona
- 2 cullerades de suc de llimona
- 2 cullerades d’oli
- 2 grans d’all ben picats
- 1 mica de pebre negre
- 1 cullerada de romaní/ herbes provençals
- 1 cullerada d’orenga
- 1 culleradeta de pebre roig
- sal
-Resta d’ingredients:
- Xampinyons, pebrera roja, tomaques xerry, albergínia, carabasseta, ceba, etc.
BROQUETES DE FILET DE PORC AL PEBRE ROIG AMB BACÓ I VERDURES
-Per a l’adob:
- 500 g de filet de porc (si és ibèric, millor)
- Sal
- 1 mica de pebre negre
- 1 cullerada de pebre roig
- 2 alls ben trinxats
- 1 cullerada de comí en pols
- 1 pesteta (caiena)
-Resta d’ingredients:
- Bacó en lonxes
- Verdura: Xampinyons, pebrera roja, tomaques xerry, albergínia, carabasseta, ceba, etc.
Estris: bol per a marinar, broquetes, barbacoa/ planxa
Elaboració:
1.- Talla la carn i la verdura en trossos més o menys homogenis.
2.- Adoba la carn: barreja tots els ingredients. Tapa amb film i deixa reposar a la nevera com a mínim 30 minuts, encara que si tens temps, és millor que ho deixes unes quantes hores.
3.- Si fas les broquetes a la barbacoa, és convenient usar pals de broqueta metàl·lics. Si no en tens i has d’usar de fusta, evitaràs que se’t cremen posant-los a remulla una estona abans amb aigua amb gel.
4.- Quan els pals de broqueta hagen estat remullats una estona, fes les broquetes alternant trossos de carn i verdura.
Temps total: adob de 30 minuts a 5 hores + 10-15 minuts cocció
Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta
15 comentaris :
Quines broquetes mes bones, ideals per fer-les a la barbacoa, ara que se suposa arriba el bon temps.
Petons
Sí, arriba la temporada de BBQ i aquestes broquetes són perfectes, un clàssic que mai falla, carn marinada, verduretes...fantàstic!
no costen gens de fer, és cert, i les possibilitats de la broqueta són infinites1 Molt bones, deuen ser, cuites a les resistències. És com fer-les a la graella, recorden la brasa...
M'han encantat aquestes broquetes, i amb l'adob que has fet, t'han quedat boníssimes!
Petonets!
Les broquetes son senzilles, es poden acompanyar d'una amanida, o elles soletes amb un bon pa torrat... i evidentment a la barbacoa (a veure si aquest temps ens deixar fer-ne alguna...)
La veritat és que les broquetes son un bon recurs i a més sembla què fa festa. Això que es puguin fer de tots tipus, fins i tot per postres és molt engrescador. M'apunto el consell de remullar el palet amb aigua amb gel, no el sabia. Ah!!! i el muntatge de les fotos, molt bo. Petons.
Oh, quina pinta!! I quines ganes de barbacoa!
Marta
Aquests broquetes són de professional! Qué fantàstiques! Una abraçada!
No tinc que triar, oi? Doncs, una o dues de cada. Es una manera molt agradable de menjar desenfadadament.
Petons.
Una imatge val més que 1000 paraules!!! Quina pintassa. Moltíssimes gràcies per participar. Molts petonets
Quina bona pinta! Me'n menjaria un parell, ara per sopar! :D
Però de cada tipus! Les dues han d'estar delicioses!
Petons :)
bones, fàcils, en pots fer de molts tipus, i són divertides, són una manera fàcil de fer menjar carn als més petits
Marta,
Broquetes a munts. A qual més bona i aquesta teva queda en unmolt bon paper.
Feliç setmana,
Nani
Boníssimes i perfectes per al temps que arriva. Per cert, passa pel meu bloc que tinc una sorpresa molt xuli per a tu. Un bes.
M'agrada la idea de fer les broquetes al gust dels convidats així tothom content.
Moltíssimes gràcies per participar.
Publica un comentari a l'entrada