Aqui teniu una altra coca salada típica valenciana, de la zona d’Alacant: la Coca de Molletes.
Al blog ja hi ha una massa de coques salades. Si us vareu llegir aquell post, us contava que per als valencians és molt habitual fer o comprar al forn les coques i pastissets per a esmorzar, berenar o per a per acompanyar qualsevol menjar.
La coca d’avui no porta ni tomacat ni anxoves, sinó “molletes”, que són grums (grumolls) de farina amb oli i sal. És una coca de pa tova, suau, de molla blaneta... Nosaltres estem acostumats a aquest tipus de coca, però qui no l’haja provada mai, li semblarà estranya al començament. És com menjar un polvoró salat damunt d’un pa!!
Ingredients per a una coca gran:
-Per a la coca:
- 1/2 got de llet tèbia (130 g)
- 1/2 got d’aigua (130 g)
- 1/2 got d’oli de gira-sol (100 g)
- 30 g de rent (llevat) fresc de forner
- 8 g de sal
- 500 g de farina de força
-Per a les molletes:
- 250 g farina normal
- 50-60 g d’oli suau
- un bon grapat de sal
Estris: TMX/ màquina de pastar (també es pot fer a mà), bol per deixar pujar la massa, paper i safata de forn
Elaboració:
1.- Sedassa la farina.
2.- Deixata el llevat en la llet tèbia.
3.- Barreja primer tots els ingredients líquids (llet+llevat, aigua i oli) i desprès vés afegint la farina barrejada amb la sal.
Si ho fas amb TMX amassa a velocitat espiga uns 2-3 minuts fins que obtingues una massa elàstica i no se t’enganxe als dits. Trau-la del vas amb una espàtula i si han quedat restes de massa a les fulles, tapa i posa la màquina a una velocitat alta durant uns segons. Veuràs com les restes hauran anat a les parets.
4.- Passa la massa un bol. Unta-la d’oli i deixa reposar fins que doble el volum. Dependrà de la temperatura que faça però en una horeta ja haurà pujat, sinó, deixa-la una mica més.
5.- Escalfa el forn a 180º funció ventilador + dalt i baix.
6.- Folra la safata de forn amb paper i estén la massa. Unta d’oli i deixa reposar mentres fas les molletes.
7.- Fes les molletes: posa la farina en un bol. Agrega l’oli i la sal. Remena primer amb una forquilla i acaba de barrejar amb les mans. La farina ha de quedar agrumollada i s’ha de notar la sal.
8.- Reparteix les molletes per tota la superfície.
9.- Fica al forn a 180º durant uns 25 minuts, fins que estiga la coca una mica daurada. Ha de quedar blaneta, no cruixent.
Nota: La coca de molletes també es pot fer amb la massa que ja vam penjar però per variar i mostrar-vos una altra, he fet aquesta massa que és la que fa la mare de la meua amiga Alicia i que ix boníssima.
De la mateixa manera amb esta massa també es podria fer una coca amb tomacat, amb anxoves o amb pèsols i ceba.
Temps total: 2 hores aproximadament
Bon profit!!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
23 comentaris :
M'encanten aquestes masses per fer coques salades!!
PTNTS
Dolça
mmm! Que bona, Marta. Això de les molletes ho veig com una mena de crumble però sense mantega, no? Encara millor!! Petons
Aquesta coca no la coneixia! els molletes els trobo genials!
Uiii!!! Sembla que ha de estar molt bona. No la coneixia Marta, però ja m'ha encuriosit això de les molletes. Es que mira que son bones les coques fetes a casa...
No coneixia aquesta mena de coca... De veure-la se'm fa la boca aigua!
Marta
Qué original!!! És ben bé que cada lloc té unes menges ben diferenciades i particulars!!! Ha d'estar molt bona!!! Una abraçada
és el primer cop que veig aquesta coca!!! petonets
Tantes vegades com he estat per València i no l'he tastada mai.
Petons.
mmmm....que bo!! no n'havia sentit a parlar mai i m'encanta! petons
No coneixia aquesta coca! Em sembla molt original :D Ha d'estar ben bona ^^
Molts petons :)
QUINA COCA MÉS BONA !! M'ENCANTA LA RECEPTA
petonets
hola Marta, he de provar la teua també, segur q´está boníssima, la meua és més de la part d´ Alacant, bsts
Hola Marta!!! quin bons records m'ha potat la teua foto de coca de molletes, de xicoteta jo sempre esmorzava coca de molletes al cole i era exactament com la q tu has fet!!!!! Per nadal vaig estar buscant la recepta i em van passar una q la masa es va quedar fina, estava bona però no era l'autentica... Aquest cap de setmana la vaig!!!!! Moltes gràcies!
Que vivies per Alacant? Doncs ja dirà si la proves!! :-) Marta
No coneixia aquesta coca. Què original!
Ahir la vaig fer, i estaba bonísima!!!! Enhorabona desde Denia. M. Angeles (Orfeo de Denia).
Qué bé! M'alegre molt M.Angels! Si t'ha agradat la massa també la pots fer amb tomacat, bledes, ceba o fer-les menudes... i gracietes pel comentari! Una abraçada, Marta
me encanta esta coca, y hasta ahora la compraba en la tienda.hoy leyendo tu receta la he puesto en practica.sale clavada!gracias x mostrarnos tus conocimientos.
es tipica de alacant (capital) i comarca
Y a ti muchas gracias por comentarlo! Un saludo, Marta
Ho sé, vaig posar que era típica valenciana sense especificar la zona, però gràcies per l'apunt, ara ho afegiré. Marta
Soc una gran admiraora de la cuina valenciana ( la millor ) y la coca de molletes en torna botxa .
Bona vesprada
Què bona! ma mare la feia, la que compre al forn no està igual. Provaré a fer-la. Gràcies per la recepta.
Publica un comentari a l'entrada