GALERIA DE FOTOS

FUMET DE PEIX AMB SOFREGITFUMET DE PEIX AMB SOFREGIT16 Mar 2025 1 Comentaris

...

MONA, PANOU, TONYA O REGANYÀ DE CARABASSAMONA, PANOU, TONYA O REGANYÀ DE CARABASSA01 Abr 2024 0 Comentaris

...

RECEPTES DE QUARESMA, SETMANA SANTA I PASQUARECEPTES DE QUARESMA, SETMANA SANTA I PASQUA23 Mar 2024 0 Comentaris

...

ROAST BEEFROAST BEEF17 Mar 2024 0 Comentaris

...

COQUES DE PATATA I COCA DE TALLADESCOQUES DE PATATA I COCA DE TALLADES15 Gen 2024 0 Comentaris

...

PROPOSTES PER AL NADAL I-Entrants i PicadetesPROPOSTES PER AL NADAL I-Entrants i Picadetes22 Des 2023 0 Comentaris

...

PROPOSTES PER AL NADAL III–Postres i Dolços TradicionalsPROPOSTES PER AL NADAL III–Postres i Dolços Tradicionals22 Des 2023 3 Comentaris

...

PROPOSTES PER AL NADAL II–Plats PrincipalsPROPOSTES PER AL NADAL II–Plats Principals22 Des 2023 1 Comentaris

...

SARDINES FUMADES (SARDINES EN SAL FUMADA)SARDINES FUMADES (SARDINES EN SAL FUMADA)15 Oct 2023 1 Comentaris

...

CIGRONS AMB MORCILLA DE BURGOS I OU FERRATCIGRONS AMB MORCILLA DE BURGOS I OU FERRAT24 Sep 2023 0 Comentaris

...

LLOBARRO AMB PATATES, XAMPINYONS I BACÓLLOBARRO AMB PATATES, XAMPINYONS I BACÓ26 May 2023 0 Comentaris

...

BATUT DE FRUITS VERMELLSBATUT DE FRUITS VERMELLS04 Abr 2023 0 Comentaris

...

XIPS DE COL KALEXIPS DE COL KALE01 Abr 2023 0 Comentaris

...

AMANIDA DE PERDIU ESCABETXADA AMB COL KALE, MAGRANA I TARONJAAMANIDA DE PERDIU ESCABETXADA AMB COL KALE, MAGRANA I TARONJA19 Feb 2023 0 Comentaris

...

PERDIUS EN ESCABETX DE TARONJAPERDIUS EN ESCABETX DE TARONJA14 Gen 2023 0 Comentaris

...

PAN DE MUERTO per Tots SantsPAN DE MUERTO per Tots Sants01 Nov 2022 0 Comentaris

...

CARN MAGRA AMB TOMACA I ROVELLONSCARN MAGRA AMB TOMACA I ROVELLONS23 Oct 2022 0 Comentaris

...

APPLE CRISP O CRUIXENT DE POMAAPPLE CRISP O CRUIXENT DE POMA22 Oct 2022 1 Comentaris

...

 SALSITXES AMB ROVELLONS SALSITXES AMB ROVELLONS14 Oct 2022 2 Comentaris

...

TIRAMISÚTIRAMISÚ09 Oct 2022 2 Comentaris

...

LASANYA D'ALBERGÍNIA AMB BOTIFARRA I TOMACALASANYA D'ALBERGÍNIA AMB BOTIFARRA I TOMACA01 Oct 2022 0 Comentaris

...

MANDONGUILLES AMB SÉPIA I CIGRONSMANDONGUILLES AMB SÉPIA I CIGRONS24 Sep 2022 0 Comentaris

...

PA DE PLÀTAN AMB PANSES I NOUS (BANANA BREAD)PA DE PLÀTAN AMB PANSES I NOUS (BANANA BREAD)10 Sep 2022 0 Comentaris

...

GALETES D'ESPIRAL DE VAINILLA I XOCOLATAGALETES D'ESPIRAL DE VAINILLA I XOCOLATA28 Ago 2022 0 Comentaris

...

CIGRONS AMB COSTELLA I ESPINACSCIGRONS AMB COSTELLA I ESPINACS29 Jul 2022 1 Comentaris

...

CROQUETES DE CULLERA I GALETTE DE CROQUETACROQUETES DE CULLERA I GALETTE DE CROQUETA20 Jul 2022 0 Comentaris

...

PEIX SEC: mussola i capellansPEIX SEC: mussola i capellans17 Jul 2022 2 Comentaris

...

CALLOS CuinaDiariCALLOS CuinaDiari02 Jul 2022 0 Comentaris

...

PROPOSTES DE MENÚ PER LA REVETLLA DE SANT JOANPROPOSTES DE MENÚ PER LA REVETLLA DE SANT JOAN23 Jun 2022 11 Comentaris

...

PASTÍS DE FORMATGE I MELMELADA DE GERDS EN GOTPASTÍS DE FORMATGE I MELMELADA DE GERDS EN GOT29 May 2022 0 Comentaris

...

PEPITOS, XIMOS O XIMETSPEPITOS, XIMOS O XIMETS14 Abr 2022 3 Comentaris

...

NIUS DE XOCOLATA I AMETLLANIUS DE XOCOLATA I AMETLLA10 Abr 2022 0 Comentaris

...

TORTELL DE REIS AMB XOCOLATA I FERRERO ROCHERTORTELL DE REIS AMB XOCOLATA I FERRERO ROCHER05 Gen 2022 2 Comentaris

...

TRONC DE NADAL DE MASSAPÀ - TIÓ DE MASSAPÀTRONC DE NADAL DE MASSAPÀ - TIÓ DE MASSAPÀ19 Des 2021 0 Comentaris

...

ROTLLETS D'ANÍSROTLLETS D'ANÍS28 Nov 2021 2 Comentaris

...

BOUNTY CASOLÀ (Bombons de coco i xocolata)BOUNTY CASOLÀ (Bombons de coco i xocolata)13 Nov 2021 0 Comentaris

...

CARPACCIO DE CARBASSÓ / CARPACCIO DE CARABASSETACARPACCIO DE CARBASSÓ / CARPACCIO DE CARABASSETA28 Jul 2021 3 Comentaris

...

GOTETS DE CREMA DE FORMATGE,  MELMELADA I GALETA CRUIXENTGOTETS DE CREMA DE FORMATGE, MELMELADA I GALETA CRUIXENT10 Jul 2021 2 Comentaris

...

RAÏMET DE PASTORRAÏMET DE PASTOR05 Jun 2021 1 Comentaris

...

MADUIXES SUZETTE AL PEBREMADUIXES SUZETTE AL PEBRE08 May 2021 0 Comentaris

...

TRUITA DE FAVES I BACALLÀTRUITA DE FAVES I BACALLÀ10 Abr 2021 0 Comentaris

...

PICADA DE CACAUETS per a plats de peix i amanidesPICADA DE CACAUETS per a plats de peix i amanides27 Mar 2021 0 Comentaris

...

CHICHARRONES LONCHEADOS a l'estil de la Taberna Casa Manteca de CadizCHICHARRONES LONCHEADOS a l'estil de la Taberna Casa Manteca de Cadiz21 Mar 2021 0 Comentaris

...

CARAMEL LÍQUID O SUCRE CREMAT LÍQUIDCARAMEL LÍQUID O SUCRE CREMAT LÍQUID14 Mar 2021 0 Comentaris

...

CRISPETES DOLCESCRISPETES DOLCES26 Feb 2021 2 Comentaris

...

REMENAT D'OU AMB TOMACAREMENAT D'OU AMB TOMACA25 Feb 2021 2 Comentaris

...

SOFREGITSOFREGIT19 Feb 2021 0 Comentaris

...

FABIOLA O CORONA DE COCO - Recepta valencianaFABIOLA O CORONA DE COCO - Recepta valenciana22 Gen 2021 1 Comentaris

...

GALTES DE PORC AL VI DE PORTOGALTES DE PORC AL VI DE PORTO30 Des 2020 0 Comentaris

...

ANOUETES DE NADALANOUETES DE NADAL12 Des 2020 0 Comentaris

...

SALTIMBOCCA AMB PRESSA IBERICA I XAMPINYONSSALTIMBOCCA AMB PRESSA IBERICA I XAMPINYONS20 Nov 2020 2 Comentaris

...

SANG AMB CEBASANG AMB CEBA30 Ago 2020 4 Comentaris

...

RECEPTES FÀCILS PER AL CONFINAMENT #joemquedeacasa #joemquedoacasaRECEPTES FÀCILS PER AL CONFINAMENT #joemquedeacasa #joemquedoacasa22 Mar 2020 2 Comentaris

...

PROPOSTES PEL NADAL CUINADIARIPROPOSTES PEL NADAL CUINADIARI21 Des 2019 0 Comentaris

...

MELMELADA DE PRUNA CLÀUDIAMELMELADA DE PRUNA CLÀUDIA28 Jul 2019 6 Comentaris

...

PANCAKES O CREPS AMERICANESPANCAKES O CREPS AMERICANES01 Mar 2019 1 Comentaris

...

CAQUIS. COM FER-LOS MADURAR: CAQUI PERSIMON I CLÀSSICCAQUIS. COM FER-LOS MADURAR: CAQUI PERSIMON I CLÀSSIC16 Oct 2018 0 Comentaris

...

CARN MAGRA AMB ROVELLONS o ESCLATA-SANGSCARN MAGRA AMB ROVELLONS o ESCLATA-SANGS01 Oct 2018 1 Comentaris

...

TOMÀQUETS CONFITATS (TOMAQUES CONFITADES)TOMÀQUETS CONFITATS (TOMAQUES CONFITADES)08 Ago 2018 1 Comentaris

...

PIZZA DE GALETA DECORADAPIZZA DE GALETA DECORADA29 Jul 2018 0 Comentaris

...

ESPIRALS SALADES DE PASTA DE FULL: PERNIL I FORMATGEESPIRALS SALADES DE PASTA DE FULL: PERNIL I FORMATGE28 May 2018 1 Comentaris

...

CALAMARS AMB CIGRONS i BRANDADA DE BACALLÀCALAMARS AMB CIGRONS i BRANDADA DE BACALLÀ16 May 2018 6 Comentaris

...

FLAM DE FORMATGE SEMICURAT I MASCARPONE AMB NOUS CARAMELITZADESFLAM DE FORMATGE SEMICURAT I MASCARPONE AMB NOUS CARAMELITZADES09 May 2018 0 Comentaris

...

NOUS CARAMEL·LITZADESNOUS CARAMEL·LITZADES04 May 2018 0 Comentaris

...

ROSES DE LLAMINADURA PER SANT JORDIROSES DE LLAMINADURA PER SANT JORDI23 Abr 2018 0 Comentaris

...

MOLLETESMOLLETES13 Abr 2018 2 Comentaris

...

CREMA CATALANA, CREMA DE SANT JOSEP o CREMA CREMADACREMA CATALANA, CREMA DE SANT JOSEP o CREMA CREMADA21 Mar 2018 2 Comentaris

...

BUNYOLS DE VENTBUNYOLS DE VENT06 Mar 2018 3 Comentaris

...

ARRÒS AMB FESOLS, BLEDES I COSTELLAARRÒS AMB FESOLS, BLEDES I COSTELLA17 Feb 2018 0 Comentaris

...

MANDONGUILLES AMB FORMATGE - Polpette di carne al sugo, con cuore filante di mozzarellaMANDONGUILLES AMB FORMATGE - Polpette di carne al sugo, con cuore filante di mozzarella24 Gen 2018 0 Comentaris

...

COQUETES DE SANT ANTONICOQUETES DE SANT ANTONI16 Gen 2018 0 Comentaris

...

VANILLEKIPFERL, galetes de nadal amb fruits secs i vainillaVANILLEKIPFERL, galetes de nadal amb fruits secs i vainilla23 Nov 2017 2 Comentaris

...

FILET DE PORC IBÈRIC AMB SALSA DE XAMPINYONS I BACÓFILET DE PORC IBÈRIC AMB SALSA DE XAMPINYONS I BACÓ29 Oct 2017 0 Comentaris

...

COCA DE IOGURT SENSE GLUTENCOCA DE IOGURT SENSE GLUTEN27 Sep 2017 6 Comentaris

...

MELMELADA DE FIGAMELMELADA DE FIGA13 Sep 2017 1 Comentaris

...

CAFÈ FRED AMB LLIMONA I CANYELLACAFÈ FRED AMB LLIMONA I CANYELLA05 Ago 2017 4 Comentaris

...

TORRADA AMB ALVOCAT, SALMÓ, TOMÀQUET I MOZZARELLATORRADA AMB ALVOCAT, SALMÓ, TOMÀQUET I MOZZARELLA25 Jul 2017 2 Comentaris

...

BRANDADA DE BACALLÀ. Recepta pas a pasBRANDADA DE BACALLÀ. Recepta pas a pas19 Mar 2017 4 Comentaris

...

HUESITOS CASOLANS (Barretes cruixents de amb crema de cacau i avellanes i xocolata)HUESITOS CASOLANS (Barretes cruixents de amb crema de cacau i avellanes i xocolata)16 Feb 2017 0 Comentaris

...

GOTET DE FOIE I CEPSGOTET DE FOIE I CEPS01 Feb 2017 2 Comentaris

...

MONGETES AMB CLOÏSSES (Versió Ràpida)MONGETES AMB CLOÏSSES (Versió Ràpida)26 Gen 2017 2 Comentaris

...

POLLASTRE AMB ESCAMARLANS. PLAT DE MAR I MUNTANYAPOLLASTRE AMB ESCAMARLANS. PLAT DE MAR I MUNTANYA29 Des 2016 7 Comentaris

...

GAMBES ARREBOSSADES AMB ARRÒS VERD CRUIXENTGAMBES ARREBOSSADES AMB ARRÒS VERD CRUIXENT20 Des 2016 1 Comentaris

...

AMANIDA DE MAGRANA I PERNIL AMB VINAGRETA DE GERDSAMANIDA DE MAGRANA I PERNIL AMB VINAGRETA DE GERDS02 Nov 2016 2 Comentaris

...

PANELLETS D’AVELLANAPANELLETS D’AVELLANA30 Oct 2016 2 Comentaris

...

CONILL EN SALSA DE CAVA I AMETLLESCONILL EN SALSA DE CAVA I AMETLLES12 Oct 2016 2 Comentaris

...

AMANIDA DE TOMACA AMB ANXOVES, SEITONS I BACALLÀAMANIDA DE TOMACA AMB ANXOVES, SEITONS I BACALLÀ15 Sep 2016 2 Comentaris

...

TORRADA AMB CONFIT D’ÀNEC, VERDURES I ALL I OLI DE POMATORRADA AMB CONFIT D’ÀNEC, VERDURES I ALL I OLI DE POMA18 Jun 2016 2 Comentaris

...

ALLIOLI DE POMAALLIOLI DE POMA11 Jun 2016 1 Comentaris

...

COCA D’ESCALIVADA AMB UN TOC DE MELMELADA I FORMATGECOCA D’ESCALIVADA AMB UN TOC DE MELMELADA I FORMATGE03 Jun 2016 1 Comentaris

...

PASTÍS DE FORMATGE AMB MELMELADA DE GERDSPASTÍS DE FORMATGE AMB MELMELADA DE GERDS21 Abr 2016 2 Comentaris

...

CONILL EN SALSA DE NYORES I FRUITS SECS DE LA LOURDESCONILL EN SALSA DE NYORES I FRUITS SECS DE LA LOURDES07 Abr 2016 6 Comentaris

...

COCA DE LLANDA DE CARABASSACOCA DE LLANDA DE CARABASSA31 Mar 2016 4 Comentaris

...

FARINADES, “FARINAES” O FARINOSESFARINADES, “FARINAES” O FARINOSES25 Mar 2016 5 Comentaris

...

ARRÒS AMB CONILL, FAVES I CARXOFESARRÒS AMB CONILL, FAVES I CARXOFES01 Mar 2016 2 Comentaris

...

XIPS DE CARXOFAXIPS DE CARXOFA02 Feb 2016 4 Comentaris

...

SUCS O BATUTS VERDS. ReceptesSUCS O BATUTS VERDS. Receptes30 Gen 2016 4 Comentaris

...

COUS COUS A LA VALENCIANACOUS COUS A LA VALENCIANA22 Gen 2016 2 Comentaris

...

SUC VERD AMB COL KALE, API, CARLOTA, TARONJA, LLIMA, MANGO, PLÀTAN I ALVOCAT (5)SUC VERD AMB COL KALE, API, CARLOTA, TARONJA, LLIMA, MANGO, PLÀTAN I ALVOCAT (5)18 Gen 2016 2 Comentaris

...

SUC VERD AMB ESPINACS, API, CARLOTA, TARONJA, POMA, LLAVORS DE CHÍA I AIGUA DE CIVADASUC VERD AMB ESPINACS, API, CARLOTA, TARONJA, POMA, LLAVORS DE CHÍA I AIGUA DE CIVADA18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUC VERD AMB COL KALE, TARONJA, MANGO, PINYA, GINGEBRE I CANYELLASUC VERD AMB COL KALE, TARONJA, MANGO, PINYA, GINGEBRE I CANYELLA18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUC VERD AMB BLEDES, CARLOTA, PLÀTAN, TARONJA, LLIMONA, CANYELLA, GINGEBRE, ÀLOE VERA (2)SUC VERD AMB BLEDES, CARLOTA, PLÀTAN, TARONJA, LLIMONA, CANYELLA, GINGEBRE, ÀLOE VERA (2)18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUC VERD AMB ENCIAM, BLEDES, API, POMA, KIWI I PLÀTANSUC VERD AMB ENCIAM, BLEDES, API, POMA, KIWI I PLÀTAN18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUCS O BATUTS VERDS. IntroduccióSUCS O BATUTS VERDS. Introducció17 Gen 2016 13 Comentaris

...

TORTELL DE REIS AMB MASSAPÀ (Xavier Barriga)TORTELL DE REIS AMB MASSAPÀ (Xavier Barriga)04 Gen 2016 9 Comentaris

...

FARCELLETS DE WONTON O CANELONS DE VERDURES, GAMBES I CEPSFARCELLETS DE WONTON O CANELONS DE VERDURES, GAMBES I CEPS21 Des 2015 0 Comentaris

...

SALTIMBOCCASALTIMBOCCA30 Nov 2015 1 Comentaris

...

BROWNIE AMB XOCOLATA BLANCA I GERDS de Rachel AllenBROWNIE AMB XOCOLATA BLANCA I GERDS de Rachel Allen21 Oct 2015 3 Comentaris

...

COCHINITA PIBIL de Ferran AdriàCOCHINITA PIBIL de Ferran Adrià28 Sep 2015 5 Comentaris

...

LLIMONADA AMB TARONJA I CARLOTA (Beguda energètica i refrescant)LLIMONADA AMB TARONJA I CARLOTA (Beguda energètica i refrescant)14 Ago 2015 3 Comentaris

...

SAMFAINA AMB ALBERGÍNIA I CARBASSÓSAMFAINA AMB ALBERGÍNIA I CARBASSÓ19 Jul 2015 3 Comentaris

...

PA DE CALATRAVA AMB BRIOIX I AMETLLESPA DE CALATRAVA AMB BRIOIX I AMETLLES06 Jul 2015 3 Comentaris

...

COCA DE SANT JOAN DE BRIOIX I FRUITA CONFITADACOCA DE SANT JOAN DE BRIOIX I FRUITA CONFITADA21 Jun 2015 2 Comentaris

...

COCA DE CABELL D’ÀNGEL AMB PASTA DE FULLCOCA DE CABELL D’ÀNGEL AMB PASTA DE FULL16 Jun 2015 3 Comentaris

...

TRUITA DE PATATATRUITA DE PATATA08 Jun 2015 3 Comentaris

...

GUACAMOLEGUACAMOLE21 May 2015 4 Comentaris

...

MASSA DE BRIOIX DE XAVIER BARRIGAMASSA DE BRIOIX DE XAVIER BARRIGA13 May 2015 8 Comentaris

...

DECORAR OUS DE PASQUA AMB COLORANTS I CERESDECORAR OUS DE PASQUA AMB COLORANTS I CERES04 Abr 2015 4 Comentaris

...

VERAT A L’ALL CREMATVERAT A L’ALL CREMAT20 Mar 2015 6 Comentaris

...

CIGRONS AMB BACALLÀ I MANDONGUILLES DE PACIGRONS AMB BACALLÀ I MANDONGUILLES DE PA11 Mar 2015 3 Comentaris

...

PASTÍS DE TARONJA I AMETLLA AMB COBERTURA DE XOCOLATAPASTÍS DE TARONJA I AMETLLA AMB COBERTURA DE XOCOLATA26 Feb 2015 18 Comentaris

...

ALL I PEBRE DE LLOBARROALL I PEBRE DE LLOBARRO29 Gen 2015 10 Comentaris

...

BLEDES I PATATA AMB SALSETA D’ALLS I PEBRE ROIGBLEDES I PATATA AMB SALSETA D’ALLS I PEBRE ROIG19 Gen 2015 8 Comentaris

...

POLVORONS D’AMETLLA I AVELLANA de Paco TorreblancaPOLVORONS D’AMETLLA I AVELLANA de Paco Torreblanca23 Des 2014 4 Comentaris

...

LLAGOSTINS O GAMBES AMB SALSA D’AMETLLES I CAVALLAGOSTINS O GAMBES AMB SALSA D’AMETLLES I CAVA16 Des 2014 5 Comentaris

...

6 XEFS, 3 EQUIPS, UN REPTE- Concurs de Cuina contra el malbaratament alimentari6 XEFS, 3 EQUIPS, UN REPTE- Concurs de Cuina contra el malbaratament alimentari10 Des 2014 0 Comentaris

...

AMANIDA DE LLENTIES, VERDURETES I TONYINA– Blogs Contra la Fam i el Gran RecapteAMANIDA DE LLENTIES, VERDURETES I TONYINA– Blogs Contra la Fam i el Gran Recapte28 Nov 2014 1 Comentaris

...

CuinaDiari amb Blocs Contra la Fam i El Gran Recapte d’Aliments 2014CuinaDiari amb Blocs Contra la Fam i El Gran Recapte d’Aliments 201427 Nov 2014 1 Comentaris

...

Una recepta de CuinaDiari al Llibre de Cuines de Tv3Una recepta de CuinaDiari al Llibre de Cuines de Tv321 Nov 2014 3 Comentaris

...

ESPATLLA DE XAI AL FORNESPATLLA DE XAI AL FORN12 Nov 2014 6 Comentaris

...

FUMET DE PEIX AMB SOFREGIT16 Mar 2025 1 Comentaris

...

dimecres, 20 de març del 2013

PAELLA VALENCIANA (a l’estil d’una Deniera)

Hi ha una entrada al blog en què dèiem que la Paella Valenciana tenia denominació d’origen des de l’Octubre de 2011. Aquesta iniciativa es va dur a terme sobre tot per posar una mica d’ordre en el món de les paelles i és que s’havia arribat a un punt en què a qualsevol arròs se li deia Paella Valenciana.

Aquesta denominació d’origen estableix els 10 ingredients bàsics que ha de dur aquest plat tan reconegut: oli verge extra, pollastre, conill, bajoca ampla (mongeta tendra), garrofó (un fesol gran típic de València), tomaca, aigua, sal, safrà i arròs de València.

També es cert que s’admeten algunes variacions segons el lloc on en faça. A Dénia, que està en la frontera entre València i Alacant, o almenys a ma casa, a aquestos ingredients sempre hem afegit: pebrera roja, una picada d’all i julivert, costella de porc i/o mandonguilles i per ser un poble costaner, no poden faltar les gambes (de Dénia, si t’ho pots permetre), escamarlans o llagostins i també de vegades, clòtxines (musclos).

A banda dels ingredients anteriorment esmentats, perquè un arròs isca amb sabor de “Paella”, hi ha uns altres factors que són molt importants. Un que jo considere bàsic és la paella, l’estri on es fa l’arròs. Les paelles que s’haurien d’utilitzar són les de ferro grises, les que es rovellen. No obtindrem el sabor característic de la paella en una antiadherent o en una paella de puntets negres. Tot això i algunes idees més sobre la mida de la paella, el caldo, el foc, les trobareu en un post que també us vaig posar fa un temps amb recomanacions a l’hora de fer un arròs sec en paella. Espere que us siga útil.

I després de tot el rotllo, aquestos són exemples de la Paella que fem a casa:

paella2-ppal3

Esta és amb carxofa, per això l’arròs té un color més verdós…

paella2-ppal2

Us animeu?

Ingredients per a 4 persones:

  • 100-125 g d’oli verge extra
  • un parell de gambes/ llagostins o escamarlans per persona
  • 1/2 pebrera roja gran tallada a tires
  • 500 g de pollastre a trossets, per exemple 2 cuixes pernil+besanca, tallats en 3 ó 4 trossos) 
  • 200 g de costella a trossets
  • 300 g conill (1/2 conill menut, la part de dalt, tallat a trossets)
  • 300 g bajoca (ferradura, mongeta tendra plana)
  • 2 carxofes tallades en octaus (opcional però molt recomanable)*
  • 200 g de garrofó (és com un fesol però més gran, el trobaràs congelat al mercadona)
  • Picada: 2 alls i unes branquetes de julivert
  • 150 g de tomaca madura triturada (1 tomaca mitjana)
  • Aigua (doble volum que d’arròs + una mica més per fer-la bullir amb la carn- veure punt 8)
  • Sal
  • Safrà/ colorant
  • 400 g d’arròs
*Si és época de carxofes, posa-li’n, li donarà un gust molt bo a la paella encara que l’arròs quedarà una mica de color negre verdós

Estris: paella de mínim 35-40 cm de diàmetre*, pala/escumadora, mà de morter
*Si teniu inducció, sapieu que hi ha paelles de ferro per a aquest tipus de foc. L’única pega és que per a una paella de més de 2 persones, necessites un foc d’almenys 35 cm de diàmetre i no totes les cuines el tenen. A mi personalment m’agrada més fer-la amb el paeller ja que amb la inducció de vegades es cou més pel centre que pels costats però és una molt bona opció si no tens gas ni un paeller amb bombona de butà.

Elaboració:

1.- Posa l’oli al centre de la paella. Quan estiga calent sofregeix les gambes, els escamarlans o els llagostins i quan estiguen fets, trau-los i reserva.

paella2-1-2



2.- Fes el mateix amb la pebrera roja que hauràs tallat a tires:

paella2-3-2

 
3.- Ara sofrig el pollastre, el conill i la costella i vés tombant la carn de tant en tant.  

paella2-4-3

4.- Quan la carn estiga ben enrossida (això és important), aparta-la cap a l’exterior de la paella i agrega la bajoca (mongeta tendra). Si poses carxofa posa-li-la ara. Sofrig bé.

paella2-4

5.-Una mica més endavant posa el garrofó (mongeta gran).

paella2-5

6.- Mentres es va sofregint tot, fes un picada amb l’all i el julivert. Tira per sobre de la carn i la verdura i remena bé perquè també se sofrija l’all.

paella2-6
7.- Desprès agrega la tomaca i deixa coure fins que aquesta haja soltat l’aigua.

paella2-7

8.- Ara arribem a un punt essencial…
És important que l’aigua que posem a la paella bulla una estona amb la carn per tal que la nostra paella isca més saborosa. Pensa que l’aigua que posem s’ha de transformar en un caldo gustós. El temps de deixar-la bullir pot estar entre els 15 i els 35 minuts. Per aquest motiu, necessitem posar més aigua i per tant se’ns perdrà la proporció d’aigua/ arròs. Com ho fem?

Ho pots fer de la següent manera:
Posa l’arròs que necessites en una gerra i fixa’t fins a on arriba (a nosaltres ens arriba fins a la ratlla blava). Trau-lo i reserva.

paella2-8-1

D’aigua mesurem PER ARA* dues vegades el volum de l’arròs, és a dir, si l’arròs estava entre la ratlla dels 400 i els 500, posarem uns 900 d’aigua. (Mira la nota del final*)


paella2-8-2

Ara fixa’t fins on arriba l’agua. Pots mesurar-ho o bé amb l’escumadora, mirant fins quins foradets arriba l’aigua o prenent les reblades (remaches) com a referència (aquí l’aigua ens queda just per davall de les reblades):

paella2-8-3

Tira el safrà/ colorant:

paella2-8-5

L’aigua que hem posat seria la que necessitariem si possarem l’arròs ara mateix però com us he dit, hem de fer que l’aigua agafe sabor. Per tant, recorda fins on arriba l’aigua que has mesurat i ara afegeix-li una mica més. Nosaltres per exemple necessitàvem 1 litre d’aigua i hem posat 1/2 litre addicional. Si et fixes, l’aigua ha passat d’estar per sota de les reblades a estar per sobre.

paella2-8-4

I deixarem bullir una estona fins que el caldo arribe al nivell inicial, que era per sota de les reblades. Este serà el moment que ja podrem posar l’arròs. 

Prova si està bé de sal, pensa que a mesura que vaja bullint l’aigua, agafarà més sabor així que posa-li’n una mica al principi de tirar l’aigua i torna a comprovar el punt abans de tirar l’arròs.
Just abans de tirar l’arròs, has de trobar que el caldo està una mica “sentidet” però no salat.

9.- Ara és l’hora de tirar l’arròs. Reparteix-lo bé per tota la paella.

paella2-9-1

10.- Posa ben arranjats la pebrera i els escamarlans/gambes.

paella2-10-2


11.- Deixa coure uns 18 minuts, els primers 5-7 minuts a foc fort. Els 10-12 minuts restants abaixarem el foc. 

paella2-11

IMPORTANT: en el moment de tirar l’arròs a la paella, es reparteix bé i ja no es pot tocar durant la cocció, no es pot anar barrejant. 

12.- Quan estiga fet, tapa amb unes fulles de diari o de paper de cuina i deixa reposar uns 5 minutets

paella2-12


Nota: La proporció aigua / arròs és normalment el doble PERÒ variarà molt en funció del foc. Si fas la paella amb llenya o el teu foc es fort compta que necessitaràs molta més aigua. Si veus que et falta una mica de caldo, és convenient que abans d’afegir-ne, jugues amb el foc. També, un cop apagat el foc pots tapar amb un drap humit perquè l’arròs acabe fent-se amb el vapor.


paella2-ppal4
 
Temps total: una mica més d’una hora

Bon profit!!

També pots consultar el post: Com fer un bon arròs en paella- arròs sec

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.

Si has fet la recepta, comparteix-la amb nosaltres. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos aFacebook, Pinterest o a Twitter.

Marta









19 comentaris :

Mònica Tarradellas ha dit...

Tens tota la raó, no qualsevol arròs és una paella valenciana!!! Jo en sóc un fan des de que en José, un amic d'Ontinyent, ens en va començar a preparar. La teva sembla immillorable! Una abraçada

Mercè ha dit...

Amb qualsevol de les paelles que aquí ens mostres, ja m'apanyo. Totes molt bones! Jo em decanto per la de carxofa, que és la que més m'agrada. Petons.

lolines ha dit...

¡¡¡SUPERIOR!!!!

Anònim ha dit...

Uhmm! Per llepar-se els dits. M'encanten les Paelles Valencianes!!!

Roser ha dit...

Paella bona la que avui ens portes. Has explicat molt bé la proporció d´aigua i d´arroç que cal per a obtindre bons resultats. A casa ja no les fem mixtes, la paella la fem amb carn i la resta diem arrosos amb peix. El punt de l´arroç que se veu en les fotos, me sembla espectacular.
Ixes gambes!!!!!! que bones.
Petons

Manuel Bermúdez. ha dit...

Me va a costar seguirte en catalan, pero lo intentare, no se si participas en premios por si acaso te dejo uno en
http://lacocinaylosanimales.blogspot.com.es/

Tapa't de tapes ha dit...

Mare meva, que bona que sembla!!!

Mari Luz ha dit...

En mi casa también le ponen pimiento rojo...pero yo, valenciana valenciana y no sé hacer paellas. a ver si siguiendo tu paso a paso me animo. Tienes un blog muy interesante. Mari Luz

la colometa ha dit...

Inmillorable....i ho dic amb coneiximent de causa per que a mi també m'eixen molt bones, sense dubtar l'alta qualitat de les teues....

Sara Luengo Jiménez ha dit...

Que pinta tiene, si algo me gusta es una buena paella cerca del mar.
Besitos

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

M'agrada molt la paella valenciana, jo també hi posso els garrofons, però el conill no, a casa no em mengem. Aquestes paelles teves son peerfectes. Gràcies per tots els consells.
Petons.

Pumuky ha dit...

Amb aquesta explicació tan bona de com fer una paella valenciana, m'animes a que intenti fer-la, que és un dels meus plats favorits!
I ja he vist que hi ha més d'una paella pel bloc, em quedo per aquí!
Petons!

llimaverda ha dit...

quina paella més ben feta, què bona t´ha quedat, bsts

Fórmules Culinàries ha dit...

M'ha agradat molt aquesta explicació que has fet! i és que és cert que es fa molt això, sobretot als restaurants, de dir paella valenciana a qualsevol paella.
T'ha quedat una super paella! quina ganaaa!
ptns!!

paranxeta ha dit...

A la Ribera la fem igual però no solem fer-la mixta (les gambes o cigales les guardem per a la paella de peix, l'arròs a banda o per a la fideuà) Nosaltres la fem majoritàriament de conill i pollastre i de vegades afegim caragols. La veritat és que totes tenen un èxit brutal: la de faves i carxofes, la d'abaetxo, creïlla i ceba (La Safor) la de costelleta i alls tendres … mmm Xe, on estiga una bona paella amb el seu socarraet!

Fitti ha dit...

Molt bona pinta i bona explicacio per fer la autentica paella valenciana, busqueu la de Sueca, ciutat arrocera d'Espanya i ahon es celebra el concurs internacional de paelles que reb la participacio de restaurants del voltant del mon i ahon esteu tots convidats. Be res mes salutacions i un bon Blog

Fitti ha dit...

Molt bona pinta i bona explicacio per fer la autentica paella valenciana, busqueu la de Sueca, ciutat arrocera d'Espanya i ahon es celebra el concurs internacional de paelles que reb la participacio de restaurants del voltant del mon i ahon esteu tots convidats. Be res mes salutacions i un bon Blog

Ramon de Pau ha dit...

Molt ben explicada. Tinc familia a Valencia i fa poc vaig assabentar-me d'aquestes versions (discusions i criteris) de paella, la auténtica, la de marisc, la de verdures, etc. Jo la faig de marisc, gambes, escamarlans, sépia, etc. mai costella, pollastre ni conill, si tinc carxofes, si. Ceba i tomàquet fregit (bric) bon gust i color. Si surt bó, no cal discutir si és auténtic, el que val és el resultat.

Marta CuinaDiari ha dit...

Tota la raó! i ben bona que serà lña teua segur! de vegades en torn al món de la paella s'arriben a extrems que no calen! el que és important és gaudir el que cuinem amb la gent del nostre voltant!